T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 1 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ne din eksenli bir parti ne de aşiret partisiyiz

AK Parti'ye karşı bir oyun oynandığını belirten Başbakan Erdoğan: Bizim ilkemiz insan merkezlidir ve en güzeli insana hizmet etmektir. AK Parti 73 milyonun bir çatı altında toplanabileceği bir partidir.

Erhan
Seven
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı çevrelerin AK Parti üzerinden oyun oynama çabası içerisinde bulunduğunu belirterek, oyuna gelinmemesi uyarısında bulundu. Çeşitli açılış ve temel atma törenleri yanısıra AK Parti Sivas İl Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında AK Parti'nin din eksenli bir parti gibi gösterilmeye çalışıldığını ve böyle bir gömlek giydirilmek istendiğinin altını çizerek, partililerin uyanık olmasını istedi.

Erdoğan, kongrede partililere şöyle seslendi: "AK Parti üzerinde oynanmak istenen bir oyun var, sakın bu oyunlara gelmeyin. Bize bir gömlek giydirmek isteyenler var; AK Parti din eksenli bir parti değildir. Tüzel kişiliklerin, dolayısıyla partilerin dini olmaz, gerçek kişilerin dini olur. Partilerin ilkeleri olur. Bizim ilkemiz de insan eksenlidir ve en güzeli insana hizmet etmektir. Burada AK Partili ve AK Parti tuzağa düşmeyecektir. Giydirilmek istenen gömleği giymeyeceğiz. Biz muhafazakar demokratız, milli manevi değerlere, aile yapısına çok sadığız ve bu aile yapısının güçlendirilmesinden yanayız. Ailesi güçlü olan milletler de güçlü olur. Bu oyunu bu güne kadar kökünden bozdunuz, bozmaya devam edeceğiz."

Erdoğan konuşurken partililerin "Baykal şaşırma sabrımızı taşırma" sloganları atmasına ise "Bunlara gerek yok" diyerek engel oldu.

TÜRKİYE'NİN HİZMETİNDEYİZ

Başbakan Erdoğan AK Parti'nin kişilere bağlı bir parti olmadığını, milletin partisi olduğunu belirterek, "AK Parti aşiret partisi değildir. Ağalık partisi değildir. Feodal yapının tezahür ettiği bir parti de değildir. 73 milyonun tamamen çatısı altında toplanabileceği bir partidir. 'Birileri AK Parti yüzde 25'in partisidir' diyorlar. Siz neyi temsil ediyorsanız sizin de temsil ettiğiniz parti varsa, o mantıkla yüzde 12 ve 13'ü temsil ediyorsunuz" dedi. Erdoğan, bu sözleri ile 9. Cumhurbaşkanı Demirel'e ve son dönemde sadece sol kesim dışında her kesimden oy beklediklerini belirten CHP lideri Baykal'a da göndermede bulundu.

KISKANANLAR ÇATLAMASIN

Erdoğan'ın yaptığı konuşma için partililerin "Kıskananlar çatlasın" sloganları atması üzerine "Kıskananlar çatlamasın, gün ola harman ola. Onlar da Ak Parti'yi tanıdıklarında, bugün Ak Parti ile tanışmayanlar sizinle el ele kol kola olacaklar" dedi.

Erdoğan, ülkede seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını isteyenler bulunduğunu, seçim sürecinin Anayasa'da belirlendiğini ve 5 yılda bir yapılacağını dile getirerek, "Bizden öncekiler bunu başaramamış ve acze düşmüşse ve seçime gitmek zorunda kalmışsa bize ne?" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, vatandaşların bakışlarını çok iyi okuduğunu, kendilerine empati ve sempatiyle bakıldığını, antipati duyulmadığını belirterek, "Biz herkesi kucaklayacağız. Biz kimsenin efendisi değiliz, hizmetkarıyız" diye konuştu. koltuĞa gömülenler gider

Erdoğan, ülkedeki her fakire ulaşmak zorunda olduklarını, inilti sahibi olan her kişinin kapısına gideceklerini ifade ederek, kaymakamlara ve valilere seslendi. Erdoğan, "Koltuğa gömül, orada kal, böyle bir şey yok. Onun adı iderecilik olamaz. Geldiğiniz gibi gidersiniz. Hepimiz dertli ve sevdalı olacağız. Bu vatana millete sevdalı olacağız" dedi.

Erdoğan'ın programında birlik marşı

Başbakan Erdoğan'ın Sivas'ta yaptığı açılış ve temel atma törenlerinde ilk kez değişik bir müzik çalındı. Marş türünde nakaratları bulunan müzikte birlik mesajları verilirken, "Ne Mutlu Biz Türkiyeliyiz / Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü / Ne Mutlu Türküm diyene" diyerek süren marş dikkat çekti. Sivas'taki açılışlarda ve gerçekleştirilen il kongresinde de "Tayyip Şener el ele' sloganları dikkat çekti.

Erdoğan, Sivas Anadolu Lisesi ile Kent Ormanı'nın resmi açılışı gerçekleştirilirken, spor kompleksi, Polis Meslek Yüksek Okulu, Ahmet Ayık Lisesi ile Fuar-Kongre Eğitim Merkezi'nin de temelini attı.

35 dereceye çıkan sıcak ve programın yaklaşık 1,5 saat sarkması sonucu tören alanında bekleyen vatandaşlardan bazılarını protokol çadırının altına aldı.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi