T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S A Ğ L I K 29 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sağlıklı gıda için organik tarım

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Mengüç, organik tarımın artan çevre sorunları nedeniyle gerekli olmaktan çıkıp zorunlu hale geldiğini söyledi. Mengüç, tarımsal faaliyetlerin verimliliği arttırma kaygısıyla planlanması ve yürütülmesinden, çevrenin büyük zarar gördüğünü, tarımsal üretimin geleceğine ilişkin haklı kaygılar yaşanmasına neden olduğunu vurguladı.Mengüç, sağlık sorunlarının çok yüksek oranda sağlıksız gıdaların tüketiminden ve sağlıksız çevrede yaşamaktan kaynaklandığını fark eden ülkelerin, çevre koruma ve gıda kalitesine daha çok büyük önem vermeye başladıklarını vurguladı. Tüketicilerin satın aldıkları ürünlerin hangi koşullarda üretildiğini de sorguladıklarını ifade eden Mengüç, çiftçilerin sayıları giderek artan bu tüketicilerin seslerini yükseltmeleri sonucunda organik tarıma yönelmek zorunda kaldıklarını bildirerek, "Organik tarım, tarımsal üretimde kimyasal girdi kullanmadan, her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir" dedi.

  • GAZİANTEP (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi