T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S A Ğ L I K 1 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Genleri ile oynanan gıdalara dikkat

Prof. Dr. Leyla Açık, genleri değiştirilen gıdaların zararlarının ileriki yıllarda ortaya çıkacağını bildirdi. Açık, mısır, domates, soya fasulyesi gibi bitkilere virüs ve böcek genleri transfer edilerek, ürün kalitesinin arttırıldığını, zararlı böcek ve otlara karşı dayanıklı hale getirildiğini söyledi. Açık, Türkiye'de etiketleme sistemi olmadığı için hangi gıdaların genlerinin değiştirildiğinin bilinmediğini ifade etti.

DNA'YI ETKİLİYOR

Açık, şöyle konuştu: "Genleri değiştirilmiş gıdaların hem iyi hem de kötü yanları var. Bence kötü tarafı gen transferlerinde virüs DNA'ları kullanılmasıdır. Ancak, şimdilik madalyonun tek yüzünü görüyoruz. Değiştirilen genler bizim DNA'mıza entegre olduğunda sonuçlarını göreceğiz. Bu da ileriki yıllarda ortaya çıkacaktır. Bu nedenle devletin genleri değiştirilen gıdalara etiket zorunluluğu getirmesi gerekir. Gerçi getirse de çok fazla alternatifimiz yok. Yine de tüketmek zorundayız. Çünkü, herkesin doğal sebze meyve yetiştireceği arka bahçesi yok."

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi