T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 29 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
İmalatta ücretler yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) İmalat Sanayi Üç Aylık İstihdam Anketi'nin, 2006 yılı 1. dönem geçici sonuçları açıklandı. Buna göre Türkiye'de imalat sanayiinde bu yılın birinci döneminde kişi başına aylık ortalama brüt kazanç 1405 YTL, kişi başına aylık ortalama brüt ücret ise 1238 YTL olarak hesaplandı. Ortalama brüt ücret 2005 yılın 4. döneminde 1216 YTL düzeyindeydi. Bu arada aylık ortalama brüt kazançlar iki basamaklı ekonomik faaliyet kolu itibariyle incelendiğinde, en yüksek ortalama brüt kazanç, 4 bin 999 YTL ile kok kömürü, rafine edilmiş petrol ürünleri imalatında oldu.


İş Bankası çalışanları zam alacak

İş Bankası ileBanka Sigorta İşçileri Sendikası (BASISEN) arasında 1 Nisan 2006-31 Mart 2008 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi önceki gün imzalandı. Sözleşmeyle, asgari artış 200 YTL olmak üzere çalışanların 1 Nisan 2006 tarihindeki emekliliğe esas aylıklarının ilk 400 YTL'lik dilimine yüzde 30, kalan kısmına yüzde 10 oranında zam yapıldı. Ünvan tazminatları yüzde 14, yabancı dil tazminatları yüzde 5, diğer tazminatlar yüzde 5 ve yüzde 16 oranlarında yükseltildi.


DENETİM
LİSANSSIZ BÜTÜN LPG İSTASYONLARI KAPATILACAK

Sanayi Bakanlığı ile EPDK arasında imzalanan işbirliği protokolü ile petrol piyasasındaki denetimin kapsamı, LPG piyasasını da içerecek şekilde genişletildi. EPDK Başkanı Yusuf Günay, lisanssız tüm LPG istasyonlarının mühürlenip bayilere ağır para cezası uygulanacağını söyledi.


DÜNYA TİCARETİ
DTÖ, TARIMDA TARAFLARDAN TAVİZ VERMELERİNİ İSTEDİ

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Başkanı Pascal Lamy, uluslararası bir ticaret anlaşması hedefine ulaşmak için gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin karşılıklı taviz vermesini istedi. Lamy, "Ülkeler tarımda sübvansiyonlar ve gümrük vergilerinde zor kararlar alamazlarsa müzakere süreci çöker' uyarısı yaptı.


YILDÖNÜMÜ
GARANTİ 60'INCI YAŞINI 12 BİN ÇALIŞANIYLA KUTLADI

Garanti Bankası, 60. kuruluş yıldönümünü, 12 bin çalışanıyla birlikte Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kutladı. Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, "1-2 yılda Garanti Bankası'nın piyasa büyüklüğünü 2 katına çıkaracağız" dedi.


FINDIK
FİSKOBİRLİK BU YIL TABAN FİYAT AÇIKLAMAYACAK

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Filiz Fidanoğlu, bu yıl fındık taban fiyatı açıklamayacaklarını belirtti. Birliğin üreticiye hala para ödeyemediğini belirten Fidanoğlu "Bunu zamanla ödeyeceğiz. Yeni sezonda birliğe fındık vermek isteyenlerin ürünlerini ise emanet usulü ile alacağız" dedi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


   İş'in Sırrı

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi