T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 29 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

36 gün sonra hatırladı!

Danıştay'a silahlı saldırıyı gerçekleştiren avukat Arslan, 36 gün sonra yeni isimler hatırladı! Arslan'a silah temin eden A. M. dün yakalanırken, önceki gün gözaltına alınan 83 yaşındaki Salih Kurter'in hakkındaki iddiaların da doğru olmadığı ortaya çıktı

Danıştay'daki silahlı saldırıyı gerçekleştiren avukat Arslan 36 gün sonra yeni isimler hatırladı! Önceki gün gözaltına alınan bir avukatla 83 yaşındaki bir kişinin sorgusu sürerken, Arslan'ın cinayette kullandığı silahı temin eden A. M. de dün yakalandı.

Aslan, savcıya verdiği ifadesinde silahları İstanbul'da Mardinli Ömer lakaplı tanımadığı bir kişiden aldığını ileri sürmüştü. Aslan'ın, Pazartesi günü Danıştay saldırısını soruşturan savcı Şemsettin Özcan'a verdiği ek ifadeden sonra polis dün İstanbul ve Mardin'de operasyon düzenledi. İstanbul'da gözaltına alınan 83 yaşındaki Salih Kurter ve avukat Süleyman Esen'den sonra Aykut M. de dün Mardin'de gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi. Aykut M.'nin Arslan'a Danıştay baskınında kullandığı glock marka silah ve olaydan sonra arabasında bulunan diğer glock ile 14'lü tabancayı temin ettiği belirtildi. Polis, isimleri belirlenen iki kişiyi daha arıyor.

KİME MESAJ VERMİŞTİ

Alparslan Arslan 17 Mayıs'ta Danıştay'a silahlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra 4 günlük gözaltı süresinin ardından 21 Mayıs'ta mahkemeye çıkarılmış ve aynı gün tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Bu tarihten sonraki ifadesini 26 Haziran Pazartesi günü Ankara Adliyesi'ne gelerek savcı Şemseddin Özcan'a veren Arslan'ın, 45 dakika süren ifadesinin ardından adliyeden çıkarken, "Bundan sonra birkaç defa daha geleceğim" demesi, "olayla bağlantılı olan isimlere yönelik mesaj" olarak da değerlendiriliyor.

BABAM O KİŞİ DEĞİL

Bu arada, İstanbul'da gözaltına alınan Salih Kurter'in, Arslan'ı Danıştay saldırısına azmettirdiğine dair suçlamaları şiddetle reddettiği öğrenilirken, ailesi de, gazetelerde yayınlanan resmin Salih Kurter'e ait olmadığını, ayrıca Atatürk'e hakaret veya başka herhangi bir suçtan yargılanmadığını açıkladı. Kurter'in oğlu Ali Kurter, "Babam şeyh falan değildi. Bilakis, sahte şeyhlere karşıydı. Öyle iddia edildiği gibi Atatürk'e hakaretten dolayı hiç bir zaman cezaevine girmedi" dedi.

Gültepe'deki evinde Yeni Şafak'a bilgi veren Ali Kurter, bir gazetede yer alan fotoğrafın babasına ait olmadığını belirtirken, "azmettirme" iddialarını da yalanladı. Kurter, "Babam bırakın birisinin öldürülmesi emrini vermek, karıncayı bile incitmeyecek biridir. Babam eğer avukat Süleyman Esen'in Alpaslan Arslan'ın arkadaşı olduğunu bilseydi, ona İslam dininde cana kıymanın yeri olmadığını söyler, yapacağı işten vazgeçirirdi" dedi.

Babasının vatanını milletini seven birisi olduğunu, gençliğinde Bediüzzaman Sait Nursi'nin yanında bulunmuş olmasından dolayı kendisine bazı yakıştırmalar yapıldığını belirten Kurter, "Babam 83 yaşında ve son zamanlarda kalbinden rahatsızlandı. Sadece cuma namazları için camiye çıkabiliyor" diye konuştu.

Kurter'in komşuları da, iddiaları yalanlayarak, Salih Kurter'in sevilen sayılan, herkesle selamlaşan biri olduğunu söylediler.

  • OKTAY MEHMET / İSTANBUL
  • MUSTAFA ORTAÇ/ ANKARA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi