T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 29 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Televizyon kahramanı çocuklar istemiyoruz

Bakan Çubukçu, şiddet içeren TV programlarına reklam vermeyerek, şiddete karşı seferberliğe öncü olan iş dünyasının temsilcileriyle biraraya geldi. Çubukçu, televizyondaki kahramanlara özenen çocuk yetiştirmek istemediklerini söyledi

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, şiddet içeren televizyon programlarına karşı iş dünyasından gördüğü desteğe teşekkür tti. Şiddete karşı toplumsal duruştan ilerisi için ümitli olduğunu söyleyen Çubukçu, şiddet karşışında duyarlı bir mücadeleye ihtiyaç duyulduğunu ve bu amaçla TÜBİTAK'la sosyal bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtti.

TELEVİZYON ETKİLİYOR

Aile içi şiddetin çocuklar üzerinde etkisinin korkunç boyutlarda olduğunu ve bunun karşısında sivil kuruluşlarla özellikle reklam veren firmaların desteğinin kendilerini yüreklendirdiğini belirten Çubukçu, televizyonun her yaş grubunu sanılanın çok üstünde etkilediğini söyledi. RTÜK'ün yaptırdığı bir araştırmada çocuklara sorulan "büyüyünce ne olacaksın" sorusu karşısında verilen bütün cevapların televizyon dizilerindeki şiddetle özdeş kahramanlardan olma şeklinde çıktığını ifade eden Çubukçu, "Bu kahramanların nasıl kahramanlar olduğunu biliyorsunuz, burada olumsuz tanımlamalar yapmak istemiyorum. Bu çocuklar doktor olacağım avukat olacağım demiyor, bu çok önemli bir bulgu, televizyon izlenme oranları dünya ve Avrupa ortalamalarından daha fazla Türkiye'de, -ABD ile oran benzerliği olsa da- 6,5 saat televizyon izleniyor Türkiye'de, bu süre içerisinde kırk ile elli defa şiddet görüntüleri izliyor" dedi. Tübitak'ın sosyal içerikli, sosyal birimlerle alakalı projeleri desteklediğini belirten Çubukçu siddetle toplumun bütün katmanlarıyla mücadele edilmesinin önemini vurguladı.

SORUMLULUK GEREKLİ

"Ticari beklentiler ve reyting bizi buraya getiriyorsa bu dogru değil" diyen Çubukçu, "Televizyon sadece eğlence aracı değildir, bazen de egitimle alakalı temalar olmalı. Sorumluluk gerekir. Ticari anlayış sadece reyting olamaz, kitle iletişim araçları tek amaca yönelemez, tüketici doğru bilgilendirilmeli, medyanın ilkeleri olmalı, reklamlarda mal öne çıkıyor, tüketicini güveni kötüye kullanılmamalıdır" diye konuştu. Çubukçu, bugünün dünyasında şirketlerin sadece ticari başarılarıyla değil, sosyal konulara katkıları ve başarıyla ön plana çıktığını belirtti. Tübitakla ortak basın toplantısını ilk defa 27 Nisan'da Gebzede gerçekleştirdiklerini belirten Çubukçu, toplantıların süreceğini sözlerine ekledi.

  • HABİL TECİMEN / İSTANBUL

    Kanun çıkana kadar mücadele sürecek

    AK Parti İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz ve Uşak Milletvekili Alim Tunç, internet kafeleri daha sağlıklı hale getirmek, çocukları ve gençleri internetin zararlarından korumak amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında, bürokratlar ve internet kafe dernekleri temsilcileri ile biraraya geldi. TÜBİTAK Çankaya Salonu'nda, dördüncüsü yapılan toplantının açılışında konuşan Topuz, çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklar kazanmasının engellenmesi için internet kafelerin denetime tabi olması gerektiğini söyledi.

    Toplantıda, zararlı yayınların perdelenmesi, internet kafelerin ruhsatlandırılması ve internet kafelerin denetlenmesi konusunda 3 çalışma grubu oluşturacağını ifade eden Topuz, bu grupların çalışmaları sonucu hazırlanacak raporun ilgili bakanlıklara gönderileceğini ve bu konuda yeni bir genelge ya da yönetmeliğin yürürlüğe konulmasının sağlanacağını belirtti. Topuz, bu konudaki kanun çıkana kadar çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti.

  • ANKARA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi