T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
İ S T A N B U L 29 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Türk halkı koşanı ve coşanı sever

Üç dönemdir görev yaptığı Şişli'de, sosyal hizmetler ve projelere ağırlık veren Sarıgül, diğer CHP'li politikacılardan farklı bir portre çizip halkla bütünleşmesini "Halk çalışanı, koşanı, coşanı sever" diye açıkladı

 İSTİHBARAT SERVİSİ/ İSTANBUL
28 Mart 2004'te Şişli'deki oyların yaklaşık yüzde 70'ini alarak üçüncü dönem belediye başkanlığına seçilen Mustafa Sarıgül, "Halkımın değerlerine ve inançlarına önem verdiğim için benimseniyorum" dedi.

Yeni Şafak'ı ziyaret eden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yaptığı çalışmaları ve projelerini anlattı. Üç dönemdir belediye başkanlığı yaptığı Şişli'de özellikle sosyal hizmetlere ve projelere ağırlık verdiğini söyleyen Sarıgül, "Bizim ana konumuz eğitim ve sağlık. Bazı okulları yıkıp yeniden yapıyoruz. İlçedeki 56 devlet okulunun tamamını restore ettik. Neredeyse her mahallede bir sağlık merkezi açıyoruz. Çevre konusunda çok duyarlıyız, bunu yaptığımız çalışmalarla da gösterdik" dedi. Emekliler için dinlenme ve kültür evi açtıklarını dile getiren Sarıgül, "Emekliler, Türkiye'de ilk defa kendileri için yaptırılan modern bir sosyal tesise kavuştu" dedi. Kentsel tasarım çalışmaları ile Şişli'nin çehresini değiştirdiklerini kaydeden Sarıgül, bu proje kapsamında 2 bin 110 binanın

tabela ve klimalarını kaldırdıklarını, bin 250 binanın da restorasyon ve cephe yenilemelerini tamamladıklarını söyledi.

'İNANÇSIZ ADAM BOŞ TENEKEYE BENZER'

Sarıgül, ilçede bulunan ibadethanelere de büyük destek verdiklerini anlattı. "İnançsız adam boş tenekeye benzer" diyen Sarıgül, ilçedeki 74 cami, 1 cemevi, 4 kilise ve 1 sinagoga aynı ölçülerde destek verdiklerini ve yakında 4 caminin daha temelini atarak yapımına başlayacaklarını kaydetti.

CHP'deki liderlik çabaları nedeniyle Şişli'nin sorunlarının yanında Türkiye'nin genel meseleleri ve CHP'nin siyasetine de değinen Sarıgül, "CHP, 54 yıldır tek başına iktidar olamıyor. Yapamayan gitmeli, yapan gelmeli. Bizim derdimiz bu. Halkın değerleriyle CHP'yi buluşturmak istiyoruz, ve belediyede gösterdiğimiz başarıyı Türkiye'ye taşımak istiyoruz" dedi.

Sarıgül, "Şişli'de çalmadığım kapı, sıkmadığım el yok. Birebir çalışırım" diyerek, her gün yaya veya arabayla 50-60 sokağı dolaştığını söyledi. Sarıgül'e göre, halk, çalışanı, koşanı, coşanı sever. CHP de bunu yapmadığı için kaybediyor. "Türkiye'nin her yerinden davet alıyorum. Başarısız bir insan olsam insanlar beni niye çağırsın?' diyerek kendisini eleştirenlere gönderme yapan Sarıgül, başarısının sırrını ise "Sorun değil çözüm üretmek yandan değil candan çalışmak" olarak özetledi. Sarıgül, Şişli'nin önemli bir ticaret merkezi olduğuna da dikkat çekerek, "İstanbul'daki vergi rekortmenlerinin ilk 500'ünün 450'si bölgemde" dedi. Sarıgül, "Şişli'deki 28 mahallemizden 5'inde her şey tamamlanmış durumda ancak Okmeydanı, Feriköy, Ayazağa gibi yerler tamamlanmadı. Daha yapılacak çok iş var" dedi.

Halkım ne kadar solcuysa ben de o kadar solcuyum

Rahşan Ecevit'in ittifak arayışları ve sol için önerilen lider adayı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen'e de değinen Sarıgül, "Liderleri halk çıkarır. Sosyal demokratlar yeni bir lider aramıyor, başbakan adayı arıyor. Bunu da halk seçecek" dedi. Sağ partilerin söylemini kullandığı için solculuktan uzaklaşmakla suçlanan Sarıgül, "Solu nasıl tanımladığınıza bağlı bu. Ben halkımın yanındayım. Halkımız nereye kadar solcuysa ben de oraya kadar solcuyum" diye konuştu.


İSMEK ihalesi herkese açık

İSMEK ihalesine aynı kişilerin ortak olduğu şirketlerin teklif verdiği iddialarını değerlendiren Topbaş, "İhale herkese açık. Bir kişi farklı şirketler kurabilir. Bizim karşımızda olan şirketin tüzel kişiliğidir. Biz, iş yeterliliğine bakarız" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) ve Seminerleri Organizasyonu Hizmet Alımı İşinin ihalesine, aynı kişilere ait farklı şirketlerin katılmasıyla ilgili, "İhale herkese açık. Bizim karşımızda olan şirketin varlığı ve tüzel kişiliğidir. Biz, işi yapabilirliğinin yeterli olup olmamasına bakarız" dedi. Topbaş, İstanbul'da toplu ulaşım sistemlerinde tek bilet sistemine geçilmesiyle ilgili düzenlenen tanıtım toplantısının ardından, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

ŞİKAYET REDDEDİLMİŞTİ

Bir gazetecinin, "İSMEK ihalesine katılan şirketlerde aynı kişilerin ortak göründüğünü" hatırlatması üzerine Topbaş, İSMEK ihalesinin geçen yıl da İhale Üst Kurulu'na şikayet edildiğini, ancak reddedildiğini hatırlattı. Kadir Topbaş, ihaleye birileri "girsin veya girmesin" diye başka bir firmanın müdahalesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, "İhale herkese açık. Kimseye farklı müdahale yapmak durumunda değiliz. İSMEK güzel bir hizmet kapısı ve devam edecek. Şu anda birçok şirketin, yatırımcının birden fazla şirketleri var. Bu gayet normal. Bizim diğer ihalelerimize de farklı farklı girenler oluyor. İhtisas alanları farklı oluyor. Bir kişi farklı şirketler kurabilir. Biz onları inceleriz. Bizim karşımızda olan şirketin varlığı ve tüzel kişiliğidir. Biz, işi yapabilirliğinin yeterli olup olmamasına bakarız. Sahibi şudur veya bir kişidir diye değil. Bizim için önemli olan şirketin tüzel kişiliğidir" dedi.

  • İSTANBUL

    YIKIM MAĞDUR ETMEYECEK

    Topbaş, "Sulukule'deki kentsel dönüşüm çalışması çerçevesinde bölgede yapılacak yıkıma vatandaşların tepkisi" olduğunun hatırlatılması üzerine de, "Sulukule'deki olay, mevcut yerin rehabilite edilmesi. Amacımız, orada kötü şartlarda yaşayan insanlarımıza daha düzgün yaşam sunabilmek. Ama burası sur dibi olduğu için orada büyük yapılar olmayacak. Tarihi yarımadaya yakışır ve tarihi çevre boyutunda olacak. Bazı aileler belki orada tekrar kalamayacakları için endişeli. Ama onların da başka yerde hakları muhafaza edilecek ve kimse mağdur olmayacak" dedi.


    İstanbul'da ulaşım 'tek bilet'

    1 Temmuz'da başlayacak uygulama ile İETT, Metro, ÖHÖ, Hafif Metro, TCDD, İDO ve deniz motorlarında bilet entegrasyonu sağlanacak. Tüm araçlarda tek bilet ile seyahat edilebilecek.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların hızlı ve ucuz seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla 1 Temmuzdan itibaren, toplu ulaşım araçlarında bilet entegrasyonuna giderek "tek bilet" uygulamasını başlatacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Her Yere, Her Araca Tek Bilet Akbil" sloganıyla başlatılan uygulamayı, Saraçhane'deki Büyükşehir Belediyesinde düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı.

    'TEK BİLET' UYGULAMASI

    Topbaş, ulaşım için çok önemli bir adım olan "tek bilet" uygulamasına da 1 Temmuz Cumartesi gününden itibaren başlayacaklarını kaydederek, uygulamayla, İETT, metro, hafif metro, İDO (şehir hatları vapurları), TCDD (banliyö trenleri), özel halk otobüsleri ve deniz motorlarında (Turyol, Dentur, Avrasya) tek bilet ile 90 dakika içinde seyahat edilebileceğini bildirdi.

    Böylece, İETT'nin çok fazla otobüs koymasına gerek kalmadan, yolcuların diğer toplu taşıma aracını tercih edebileceğini dile getiren Topbaş, "Daha önce mavi akbil ile yapılan yolculuklar 180 kontör ile sınırlıydı. Buna 20 kontör daha ilave ederek 200'e çıkardık.

    Yolcular 90 dakika içinde hangi toplu taşıma aracını kullanırsa kullansın, tek kontör ile seyahat edecek. Böylece uygulama yolculara bir aylık 150 YTL, 15 günlük 65 YTL, haftalık 22 YTL, günlük de 3,75 YTL tasarruf sağlayacak. Bu da aylık ulaşımda yüzde 35-60 ucuzluk demek" dedi. Topbaş, alınan biletlerin bir ay için geçerli olduğunu, 1 Temmuz Cumartesi gününden önce doldurulan kontörlerin de eski sisteme göre kullanılabileceğini söyledi.

  • İSTANBUL


    Ulaşıma %16 ile 30 arasında zam yapıldı

    Tek bilet uygulamasıyla birlikte, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 16 ile 30 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

    İETT'de tam ve indirimli akbil ile bilet ücretlerinde bir değişiklik olmazken, tek bilet sisteminde uygulanacak günlük, haftalık, 15 günlük ve aylık mavi akbil fiyatları yüzde 16 ile 24 oranında zamlandı. Buna göre aylık mavi akbil 85 YTL'den 100 YTL'ye, 15 günlük mavi akbil 50 YTL'den 60 YTL'ye, haftalık mavi akbil 32.5 YTL'den 40 YTL'ye, günlük mavi akbil ise 6.5 YTL'den 7.5 YTL'ye çıktı.

    Bütün toplu taşıma araçlarında bilet ve jeton fiyatlarının 1.3 YTL olarak belirlendi.


    Laptop veren kurs rekora koşuyor

    Bademlik Camii İlim ve Hizmet Vakfı ve İstanbul Müftülüğü işbirliği ile bu yıl düzenlenen Kur'an kursuna rekor başvuru gerçekleşti. İlk üç gününde 600 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirten vakıf yöneticileri, öğrencileri, Kur'an öğrenmeye teşvik edebilmek için ilginç bir oganizasyona imza attı. Kursa katılacak her öğrenciye kol saati verecek olan vakıf, devamsızlığı 10 günün altında olan her öğrenciyi küçük altın ile ödüllendirecek. Kurs sonunda yapılacak kurul sınavı ile belirlenecek grup birincileri dizüstü bilgisayar ile ödüllendirilecek.


    Müslüman alimler İstanbul'da

    Hikmet Derneği'nin katkılarıyla 3 Temmuz Pazartesi İstanbul'da düzenlenecek Avrupa Fetva ve Araştırma Konseyi'nin 16. Dönem açılışı Mısırlı İslam alimi Prof. Yusuf El- Karadavi başkanlığında gerçekleştirilecek. Konseyi üyelerinden Kardavi, Şeyh Faysal Mevlevi, Şeyh Hüseyn Heleva, Şeyh Dr. Ahmet Caballah, Şeyh Dr. Ahmet Ali Aliman, Şeyh İsmail Kaşufli, Dr. Ahmet El Ravi ile Şeyh Enis Kırkah'ın da aralarında bulunduğu toplam 32 ilim adamı İstanbul'da Türk-İslam alimleri ile buluşacak.

  • HELİN ŞAHİN

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • Yöneten:
    SEDAT BAKICI

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi