T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 18 MART 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Şemdinli'de nevruz gerginliği

DTP'nin aldığı karar doğrultusunda Şemdinli'de başlatılacak olan Nevruz kutlamalarına kaymakamlığın izin vermemesi üzerine olağanüstü güvenlik önleminin alındığı ilçede, gergin bekleyiş sürüyor.

Şemdinli'de kamu binalarının önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.
Nevruz kutlamalarına izin verilmeyen ve geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde gergin bekleyiş sürerken, Yüksekova'dan ilçeye gitmek isteyenlerin geri çevrildiği öğrenildi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP)'nin Şemdinli'de bugün başlatmak istediği Nevruz kutlamalarına kaymakamlık tarafından izin verilmemesine karşın DTP Eşbaşkanları ve bölge belediye başkanları, bombalanan Umut Kitapevi'nin açılışına katılmak üzere ilçeye geldi.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Güvenlik görevlileri, olay çıkmaması için sokaklarda nöbet tutuyor.
Öte yandan Şemdinli'ye gitmek isteyen çok sayıda vatandaşın ilçe yakınlarındaki askeri kontrol noktasında geri çevrildiği öğrenildi.

Şemdinli ilçe merkezinde ise, dünden bu yana Hakkari ve Yüksekova'dan yapılan asker, polis ve korucu sevkiyatı ile geniş güvenlik önlemleri alındı.

Şemdinli'de yaşayanların da topluluklar halinde bir araya geldikleri ilçede gergin bekleyiş sürüyor.

KUTLAMALAR 21 MART'TA YAPILACAK

DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yüksekova'da toplanan yurttaşların Nevruz Bayramı'nı kutlayarak, Şemdinli'ye kitlesel olarak gitmeyeceklerini, kitlesel kutlamanın ise 21 Mart günü yapılacağını söyledi.

Yüksekova'da toplanan vatandaşlar, Oslo Oteli'nden DTP İlçe Başkanlığı'na sloganlarla yürüdü, DTP İlçe Başkanlığı önünde yapılan konuşmaların ardından DTP'li yöneticiler, bölge belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri Şemdinli'ye geldi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Şemdinli'ne bugün yapılması yasaklanan Nevruz Bayramı kutlamalarının 21 Mart'ta yapılacağını belirterek, Yüksekova'da toplanan yurttaşlara yerlerinde kalmalarını söyledi.

"DAĞLARA ÇIKARIZ" TEHDİDİ

DTP'li yöneticiler ve bölge belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile bazı siyasi parti yöneticilerinin kaldığı Yüksekova Oslo Oteli önünde toplanan vatandaşlar, DTP Yüksekova İlçe Başkanlığı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş boyunca kitle, "Terörist T.C.", "Öcalan siyasi irademizdir", "AKP şaşırma, çıkarız dağlara", "PKK halktır halk burada" diye slogan attı.

İlçe binası önünde kalabalığa hitap eden DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, vatandaşları Nevruz kutlamalarına ilişkin bilgilendirdi.

Türk ve Baydemir, Şemdili'de kutlamaların 21 Mart günü yapılacağını belirterek, kaykamaklık tarafından yasaklanması nedeniyle vatandaşlardan Yüksekova'da kalmalarını istedi.

Şemdinli'ye DTP yöneticileri, belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin gideceğini belirten Türk ve Baydemir, orada DTP İlçe Başkanlığı binasının ve bombalanan Umut Kitapevi'nin açılışının yapılacağını bildirerek, halkın Nevruz Bayramı'nı kutladı.

Konuşmaların ardından DTP'liler ve belediye başkanları Şemdinli'ye hareket etmek üzere yola çıktı.

  • HAKKARİ/ŞEMDİNLİ (ANKA)


    Alınak: 'W' için AİHM'ye gideceğiz
    Şemdinli'de ilk Nevruz ateşi yakıldı

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi