T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 18 MART 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Şemdinli'de ilk Nevruz ateşi yakıldı

Kitlesel kutlamanın yasaklandığı Hakkari'nin Şemdinli Ilçesinde DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk, Nevruz ateşini yaktı, bombalanan Umut Kitapevi ile DTP İlçe binasının açılışını yaptı.

Nevruz ateşini Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk yaktı.
Kitlesel kutlamanın yasaklandığı Hakkari'nin Şemdinli Ilçesinde DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk, bölge belediye başkanları Nevruz Bayramı'nın ilk ateşini yaktı, bombalanan Umut Kitapevi ile DTP İlçe binasının açılışını yaptı. Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Bir yazarımızın 'Bir kitap okudum hayatım değişti' sözü vardır, Türkiye de bir kitapçı tanıdı onunla geleceği değişecek" dedi.

DTP'lilere şarkıcı Suavi de destek verdi.
Yüksekova'da bulunan DTP Eşbaşkanları Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve DTP'li bölge belediye başkanları Şemdinli'ye geldi. DTP'li heyeti ilçe girişinde binlerce kişi tarafından Abdullah Öcalan lehinde sloganlarla karşılandı. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı ilçeye gelen Türk, Tuğluk ve beraberindekiler, Şemdinli'de bombalanan Umut Kitapevi ve ilçe binasının açılışını yaptı, ilk Nevruz ateşini yaktı.

Şemdinli'de toplanan halka hitaben konuşan Aysel Tuğluk, kitabevinin bombalanmasıyla yaşanan olayda Türkiye'nin karanlık yüzünün ortaya çıktığını söyledi ve kitabevinin yeniden açılmasıyla aydınlık bir geleceğe yeniden bir kapının aralandığını belirtti. Türkiye'nin artık kendi gerçeği ile yüzleşmesi gerektiğini dile getiren Tuğluk, "Kimse özgürlük taleplerini yok sayamaz. Kürtler mücadelelerinin bilincinde olan bir halktır. Tarih de artık silinemez. Hükümeti bu çerçevede Şemdinli gerçeğini açığa çıkarmaya çağırıyoruz" dedi.

BU ÜLKE HEPİMİZİN ÜLKESİDİR

Eşbaşkanlardan Ahmet Türk de, kitabevinin bombalanmasıyla insanlığın bombalandığını belirterek, bugün yapılması planlanan Nevroz kutlamalarına izin verilmediğini ve 21 Mart gününe ertelenen kutlamalara tüm halkı beklediklerini söyledi. Herkesin Nevruz Bayramı'nı kutlayan Türk, barıştan, birlikten, kardeşlikten yana olduklarını kaydetti.

Türk, sorunların insanlarla paylaşılarak ve diyalog oluşturularak kardeşçe çözülmesi gerektiğine işaret ederek, "Gelin sorunlarımız için bir çözüm yolu oluşturalım. 21'inde Nevruz kutlamaları için izin verildi. Semdinli'de Nevruzumuzu kutlayacağız" dedi. "Bu ülke hepimizin ülkesidir" diyen Ahmet Türk, şöyle konuştu:

"Bu ülkede binlerce yıl beraber yaşadık. Bu ülkenin sorunlarını sadece askeri yöntem ve tedbirlerle çözmek mümkün değil. Gelin aklımızı ortaya koyalım. Birlik ve kardeşliği sağlayalım. Demokrat ve çağdaş bir ülke yaratalım. Eğer bunu becerebilirsek bütün sorunlarımızı aşarız."

"SORUNLAR SADECE ASKERİ YÖNTEMLERLE ÇÖZÜLMEZ"

DTP Şemdinli İlçe binası açılışında da konuşan Türk, burada da, sorunların sadece askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini belirterek, "Gelin tartışıp formülünü bulalım" çağrısında bulundu.

Şemdinli halkının yıllardır söylenen kirli bir oyunu açığa çıkardığını belirterek, Türkiye'nin geleceğinin operasyonlarla yaratılamayacağını, baskı politikaları ile bir yere varılamayacağını, bu ülkenin sorunlarını sadece askeri yöntem ve tedbirlerle çözmenin ise mümkün olmayacağını söyledi.

Türk, "Gelin aklımızı ortaya koyalım. Bu ülkeye hizmet edelim. Birlik ve kardeşliği sağlayalım. Demokrat ve çağdaş bir ülke yaratalım. Eğer biz bunu becerebilirsek bütün sorunlarımızı aşarız. Dilimizi, kültürümüzü ortak bir kültür oluşturma şansına sahip oluruz" diye konuştu. dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise "Bir yazarımızın 'Bir kitap okudum hayatım değişti' sözü vardır, Türkiye de bir kitapçı tanıdı onunla geleceği değişecek" dedi.

Kitapevi sahibi Seferi Yılmaz da, kitapevini bombalayan karanlık güçlerin ortaya çıkarılmasını istedi.

SAKIK İLK ATEŞİ YAKTI

Konuşmaların ardından DEP eski milletvekili Sırrı Sakık, parti binası önünde ilk Nevruz ateşini yaktı. Sanatçı Suavi de mini konser verdiği açılışta, sık sık Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

DTP eş başkanları ve beraberindekiler, Belediye Başkanı Hurşit Tekin ile Kaymakam Altuğ Çağlar'ı makamlarında ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

  • ŞEMDİNLİ (ANKA)


    Şemdinli'de nevruz gerginliği
    Alınak: 'W' için AİHM'ye gideceğiz

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi