T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
İ S T A N B U L 10 MAYIS 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

120 okula spor salonu

Sosyal projeler kapsamında 120 okula 120 spor salonu yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, salonlardan bir kısmını Başbakan Erdoğan'ın da katılımıyla hizmete açacaklarını kaydetti

  • İSMAİL ZELVİ
    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da sosyal projelere çok önem verdiklerini ifade etti ve bu kapsamda 120 okula 120 kapalı spor salonu yaptıklarını hatırlattı. Bu ay içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bir törenle bu spor salonlarının bir kısmını açacaklarını, bir kısmının da temelini atacaklarını açıklayan Topbaş, "Yüzde 30'u 18 yaşın altında olan ülkemizin bu tür tesislere ne kadar çok ihtiyaç duyduğu açıktır. İstanbullulardan, kendilerinden artırarak 'sanki yedim' sayarak bu tür sosyal projelerimize destek vermelerini bekliyoruz" dedi.

    HEPİMİZ BİR AİLEYİZ

    Topbaş da hayata sadece kendi ölçeğimizden bakmamız gerektiğini belirterek, "13 milyonluk İstanbul olarak, 70 milyonluk Türkiye olarak ve 7 milyarlık dünya olarak bir aile olduğumuzu unutmamalıyız. Yardım muhtaç insanlara el uzatmalıyız" dedi. 5 binin üzerinde yaşlı ve bakıma muhtaç insana evde bakım hizmeti verdiklerini, 17 kadın ve aile sağlığı merkezinde yüzbinlerce vatandaşa ücretsiz teşhis ve tedavi idildiğini anlatan Topbaş, "Geleceğimiz olan çocukları yetiştirirken zaman kaybı affedilemez" diye konuştu.


    Minik Serçe vakıflar için sahne aldı

  • SEDA BAŞTUĞ/ İSTANBUL
    Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün Vakıf Haftası etkinliklerinde Sezen Aksu sahne aldı. Bu yılı 'Vakıf Yılı' olarak ilan eden Vakıflar Genel Müdürlüğü 23. Vakıf Haftası'nda muhteşem bir kutlama gerçekleştirdi. Cemal Reşit Rey'de düzenlenen törende vakıflara maddi ve manevi katkı sağlayan kişi ve kurumlara plaket veri-lirken sanatçı Sezen Aksu'nun verdiği konser geceye damgasını vurdu.

    VAKIFLARIN FARKINDA DEĞİLİZ

    Geceye İstanbul Valisi Muammer Güler, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk ile çok sayıda işadamı ve yardımsever katıldı. Kokteyle başlayan törenin 'Vakıf Ruhu' konulu kısa bir film gösterildi. Törende konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Adnan Erten Osmanlı'yı Osmanlı yapanın sadece eserler olmadığını belirterek "Bunu gerçekleştiren Vakıf bilincidir. Vakıfların faaliyetleri ile her gün iç içeyiz görüyoruz ancak farkında değiliz" dedi. Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt da amacımız vakıf ruhunu yeniden ve çağın reflekslerine uygun olarak insanlara anlatmak. Bu nedenle 2006 yılını vakıf ve medeniyet yılı ilan ettik dedi. Gecenin sonunda sahneye çıkan Sezen Aksu şarkıları ile izleyicilerden büyük alkış aldı.


    Bahçelievler Sefkat Evi yenilendi

    Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Bahçelievler Çocuk Yuvası tepeden tırnağa yenilendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi'nin katkılarıyla yenilenen Çocuk Yuvası, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun da katıldığı törenle yeniden hizmete alındı. Açılış törenine Bakan Çubukçu'nun yanısıra Büyükşehir Belediye
    Başkanı Kadir Topbaş ve Kadın Kooridanasyon Merkezi Başkanı Özleyiş Topbaş katıldı. Belediye mevcut iki binayı yıkarak 350'şer metrekarelik 2 yurt binasını yeniden inşa etti. İç dizaynı, yaşam alanları , tuvalet, banyosuyla, bahçesiyle ve oyun salonlarıyla 120 çocuğu hizmet verecek yurt binası 300 bin YTL'ye maloldu.


    Darülaceze'de bahar bir başka

    Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü tesislerinde düzenlenen 'Darülaceze'de 5. Mevsim Şöleni'nde bir araya gelen kurum sakinleri bahara merhaba dedi. Geçtiğimiz pazar düzenlenmesi planlanan, ancak olumsuz hava şartları nedeniyle bu haftaya ertelenen bahar şöleni, 2 bin 500 Darülacezeliyi bir araya getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yöneticilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcilerinin de katıldığı şölen, İBB Mehter Takımının gösterisiyle başladı. İBB Kent Orkestrası şarkılarıyla süren etkinlikte daha sonra Darülaceze Çocuk Evi'nde yaşamını sürdüren çocukların hazırladığı folklor gösterisi gerçekleştirildi. Şölende son bir yıldır Darülaceze'de düzenlenen Personel Arası bilgi Yarışması, Darülaceze sakinleri arasında düzenlenen Öykü-Şiir Deneme ve Resim yarışmaları ile Çocuk Evi sakinleri arasında düzenlenen edebiyat yarışması birincilerine ödülleri de verildi.


    Topbaş'tan mektuba tepki: Kötü söz sahibinin

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mehmet Fethi Dördüncü adlı vatandaşın kendisine gönderdiği hakaret içerikli mektubun affedilemez olduğunu belirterek, "Kötü söz sahibine ait" dedi. Dördüncü'nün mektubundaki ifadelerin 'inanca saldırı' olarak niteleyen Topbaş, "Kendimden çok inancıma yapılan hakarete üzüldüm" dedi. Topbaş, "İnsanlar fikirlerini medeni ölçülerde rahatlıkla ifade edebilir. Ama hakarete varan tarzda tahrik edici boyutta geldiği zaman her bir takım değerleriniz ve düşünceleriniz, inançlarınıza saldırı niyetli boyutunda olduğu zaman bununu yorumu mümkün değildir" şeklinde konuştu.

  • İSMAİL ZELVİ / İSTANBUL


    Beyoğlu'na TÜSİAD anıtı

    TÜSİAD Beyoğlu'ndaki merkezi önüne simgesel anıt diktiriyor. Sakıp Sabancı'nın vasiyeti olduğu belirtilen anıtın dikilme izni için TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, Büyükşehir Belediyesi'ne yazılı dilekçe verdi. TÜSİAD'ın Tepebaşı, Meşrutiyet Caddesi ile Beşir Fuat Caddesi'nin kesiştiği köşedeki genel merkezin önüne, simgesel bir anıt dikilmesi talebinin uygun görüldüğü belirtilen Hukuk Komisyonu'nun raporu, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. Meclis üyeleri, Beyoğlu'nda kullanım tasarrufu Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan boş alana simgesel bir anıt dikilmesini oy birliği ile onayladı.


    Şiir ve müzikle sınav stresi attılar

    Ümraniye Metot Dersanesi öğrencileri, üniversite sınavı öncesinde düzenlenen moralgecesinde stres attı. Bağlama ve ney eşliğinde, Karacaoğlan, Fuzuli, Mevlana, Yunus Emre, Mehmet Akif, Necip Fazıl, Orhan Veli, Tevfik Fikret ve Aşık Veysel'in şiirleri okundu, öğrenci korosu şarkı ve türküler söyledi.


    Öğrencilerinden fotoğraf sergisi

    Çamlıca Sabahattin Zaim Eğitim Merkezi'nde düzenlenen fotoğrafçılık kursuna katılan öğrenticeler fotoğraf sergisi açtı. 17 Aralık'ta açılan fotoğraf kursu, 15 nisan günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavla son buldu. Başarılı kursiyerlerin çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, pazar günü açıldı. Sergi bir hafta açık kalacak. Sertifika törenine, Pr. Dr. Sabahattin Zaim, kurs birincisi Hüseyin Salur'a sertifikasını verdi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • Yöneten:
    SEDAT BAKICI

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi