T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 5 OCAK 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Rektörün koltuk iftirası

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki kadrolaşma ve keyfi uygulamaları araştıran komisyona konuşan öğretim üyeleri, Rektör Bernay'a yüklendi. Oturma grubunu çalmakla suçlanan Doç. Dr. Ömer Kuru, "suçsuzluğumu zor ispatladım" dedi.

Aslıhan A.
Karataş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki (OMÜ) kadrolaşma iddialarını ve keyfi uygulamaları araştırmak amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir başkanlığında toplandı. Komisyonun sorularını cevaplandıran OMÜ'nün eski Rektörü Prof. Dr. Osman Çakır, keyfi uygulamalardan ve rektör yanlısı kadrolaşmalardan şikayetçi olurken, öğretim üyelerinden OMÜ Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Ömer Kuru, rektörlüğün kendisini "koltukları çalmakla" suçladığını ve hakkında dava bile açıldığını söyledi.

Komisyon üyelerinin sorularını yanıtlayan eski Rektör Prof. Dr. Osman Çakır, kendi dönemiyle keyfi yönetim iddialarına konu olan Ferit Bernay dönemini karşılaştırdı. Kamu kaynaklarının israf edildiğini dile getiren Çakır, "Benim dönemimle Sayın Bernay'ın dönemi arasında maddi imkanları değerlendirme bakımından dağlar kadar fark var" dediği ifade edildi.

GRUPLAŞMA OLUYOR

Kendisinin seçimle gelmesine rağmen "seçime karşı" olduğunu belirten Çakır, "Rektörlük seçimi üniversitede gruplaşmalara, kadrolaşmaya yol açıyor. Seçim öncesinde hediyeler, promosyonlar havada uçuşuyor. Bence rektörün seçimle gelmemesi lazım" diye konuştu. Çakır, şu an OMÜ'de "rektöre oy verenler-oy vermeyenler", "aleyhinde yürüyüş yapanlar-yapmayanlar" şeklinde ayrışmaların olduğunu kaydetti.

Komisyonun dinlediği öğretim üyelerinden OMÜ Tıp Fakültesi'nden Doç.Dr. Ömer Kuru rektörlüğün kendisini "koltukları çalmakla" suçladığını anlattı. Rektör Bernay döneminde Fizik Tedavi Anabilim Dalı Başkanlığı'ndan alındığını söyleyen Kuru, daha sonra asistanların dinlenme salonunda bulunan oturma grubunu çalmakla itham edildiğini ve hakkında soruşturma açıldığını bildirdi. Kuru başına gelenleri şöyle aktardı: "Koltukları çaldınız götürdünuz diye cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunup dava bile açtılar. Oturma grubu olduğu yerde durmasına rağmen suçsuz olduğumu bir türlu ispatlayamadım. Ben de Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdum ve koltukların yerinde olduğuna dair tespit yaptırdım. Böylece suçsuzluğumu kanıtladım ve dava düştü. Bu olaydan sonra fakültenin dekanı bana 'Bu sefer elimizden kurtuldun Ömer Bey' dedi"

KOMİSYON SAMSUN'A GİDİYOR

Komisyon 16 Ocak'ta Samsun'a gidecek. Samsun'da Rektör Ferit Bernay'ın yanısıra diğer rektör yardımcıları ve öğretim üyelerinin komisyona bilgi verecekleri öğrenildi. Komisyonun ayrıca, OMÜ'de çeşitli iddialarla ilgili incelemelerde bulunacağı da belirtildi.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi