T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 5 OCAK 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bu belgeseller izlenir

'Türkler belgesel izlemez' anlayışı kırılıyor. Doğa belgeselleri, yerini tarihi-toplumsal içerikli yapımlara bıraktığından bu yana, belgeseller ilgi çekiyor. Suite Habana da bunlardan biri.

"Türk TV'lerinde belgesel izlenmez" anlayışı yavaş yavaş kırılıyor. Türkiye'de özel TV'lerin çıktığı günden bu yana ekrandaki ağırlığını sürdüren doğa belgeselleri, yerini tarihi-toplumsal, biyografi türündeki nitelikli belgesellere bıraktığından bu yana, belgeseller ilgi çekiyor. Geçtiğimiz günlerde, RTÜK'ün TV'lerde yayınlattığı ceza belgesellerine vatandaşın gösterdiği ilgi de bunu gösteriyor. Öteden bu yana yayınladığı belgesellerle, TV belgeselciliğine öncülük eden TRT, ekrana getirdiği başarılı belgesel yapımlarıyla izleyiciyi belgesellerle buluşturmaya devam ediyor. TRT şu şıralar Banu Avar'ın Sınırlar Arasında belgeselini yayınlıyor. Diğer taraftan Samanyolu'nda Fethullah Gülen'in hayatının anlatıldığı belgesel de seyircinin ilgisini çekmişti. Samanyolu'nun son zamanlarda yayınladığı bir diğer belgesel olan Demokrasi Yokuşu'nda da, çok partili rejime geçiş öyküsü ele alınmıştı.

Fatih Akın'ın yönettiği İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek de son zamanlarda yayınlanan başarılı yapımlar arasına girmeyi başarmıştı. Ağlayan Deve'nin Öyküsü, Ginga: Brezilya Futbolunun Ruhu gibi yabancı belgeseller de NTV'de yayınlanmış ve seyirciyi yakalamayı başarmıştı. Can Dündar'ın, geçtiğimiz yüzyıla damgasını vuran aşk hikayelerini anlattığı Yüzyılın Aşkları belgeseli de, seyirciden büyük ilgi görmüş ve "Türkler belgesel izlemez" anlayışını kırmayı başarmıştı.

KÜBA'DAN FOTOĞRAFLAR

Bugün yayınlanacak Suite Habana adlı belgesel de ilgi çekeceğe benzeyen yapımlardan. 2003 yapımı film bir avuç Kübalı'nın günlük hayatından sızan, şefkat dolu bir fotoğraf albümü niteliği taşıyor. Çeşitli festivallerde de gösterilen ve izleyicilerin beğenisini kazanan Fernando Perez'in yönettiği ve Havana'da yaşayan 10 sıradan insanın günlük yaşamını müziğin doğallığıyla birleştiren Suite Habana, insanların müzikle dolu mütevazı hayatlarının içinden geçerek insancıl yaklaşımını özenle işliyor.
NTV / 20.30

  • AYSEL YAŞA / İSTANBUL


    Cüneyd Zapsu'yla Kürt meselesi, dışişleri

    Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek'e Cüneyd Zapsu konuk oluyor. Başbakan Erdoğan'ın A takımı üyesi ve kara kutusu olarak anılan Cüneyd Zapsu'nun Başbakan'ın erken seçim ve Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili ne düşündüğünü anlatacağı programda, dışişlerinin Zapsu'dan rahatsız olup olmadığı ve Kürt politikasına bakış hususunda Ak Parti ile ayrıldığı yönlerin olup olmadığı konuşuluyor.
    ATV / 00.15


    Bir türkünün dramatik öyküsü: Aynalı Körük

    Yönetmenliğini Murat Düzgünoğlu'nun yaptığı başrollerini Ayfer Çalcıoğlu,Ziver Çiftçi ve Selami Uncuoğlu'nun paylaştığı Memleket Hikayeleri'nde Aynalı Körük türküsünün öyküsünü anlatan aynı adlı film var. Nişanlısı Sultan'ın isteklerini yerine getiremeyen Ömer, çareyi dedesinden yardım istemekte bulur. Dedesiyle birlikte Sultan'a yalan söylerler.
    KANAL 7 / 21.45


    9. Senfoni'de AB ve kadın hakları

    Mete Belovacıklı'nın sunduğu 9. Senfoni programında, Avrupa Birliği tartışılmaya devam ediliyor. Prof. Dr. Gülay Toksöz ve gazeteci Gülay Göktürk'ün konuk olacağı programda bu hafta, Avrupa Birliği sosyal politikaları ve kadın hakları tartışılıyor. Ayrıca programda Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin etkileri ve Avrupa Birliği sosyal politikasının hangi konuları içerdiği de tartışılıyor.
    TRT 1 / 23.15


    ŞÖHRET
    Mert, Gülşen'i hatırlamaya başlıyor

    Ahu Türkpençe ve Murat Ünalmış'ın rol aldığı dizide, Yılbaşı sabahı gazetelerdeki haberi gören Tuğra, çılgına döner. Mert, Gülşen'i hatırlamaya başlar. Fakat karşısında artık bambaşka biri olduğu için zorlanır.
    ATV / 20.00


    ÖDÜNÇ HAYAT
    Cemal ve Feyzan'ı sürprizler bekliyor

    Cenk Ertan ve Berrak Tüzünataç'ın rol aldığı dizide, Cemal ve Feyzan'ı sürprizler bekliyor. Feyzan Fatih'i görünce allak bullak olur. Bu sırada Cemal gelir ve Fatih'le kavga eder. Şirkette çalışan Cemal'e ise, sürpriz bir telefon gelir.
    KANAL D / 20.00


    TUZAK
    Tuzak'ta genç bir kızın aşkla sınavı

    Candan Ersoy ve Neşe Arda'nın oynadığı dizinin Cennet Nerede adlı bölümünde, bir genç kızın hayallerinin peşinden koşarken karşılaştığı sınav anlatılıyor.
    KANAL 7 / 23.15


    Kalbimin Şarkısı
    Shashi'nin hayatta her şeyi vardır eksik olan tek şey ise aşktır. Günün birinde Shashi, kalbini verebileceği bir kadınla tanışır. Ancak âşık olduğu kadın nişanlıdır ve yakında evlenecektir. Shashi sonunda eş seçimini ailesine bırakır.
    (Sanam Tere Hain Hum) Yön: Jayanth Oyn: Aishwarya Rai, Nagarjuna, Keerti Reddy, A. Zaveri (2000/Melodram)
    KANAL 7 / 14.30

    Geçmişin İntikamı
    Hong Kong Polis Departmanı'nda başkomiser olarak görev yapan Wing, Bela Joe adlı bir mafya babasının hedefi haline gelir. Ekibindeki polislerin bu örgüt tarafından öldürülmesi üzerine suçluluk duyan Wing, görevden ayrılır. Ancak genç bir polis onu hayata döndürmeyi başarır.
    Orijinal Adı: New Police Story Yön: Benny Chan Oyn: Jackie Chan, Nicholas Tse
    SHOW / 20.00

    Joe Gould'un Sırrı
    Nevi şahsına münhasır bir New York karakteri olan Joe Gould'un yaşam öyküsünden yola çıkan film, Gould ile 1942'de röportaj yapan Joseph Mitchell'in görüşmelerini merkez alıyor. Filmde eksantrik bir adamın portresi anlatılıyor.
    (Joe Gould's Secret) Yön: Stanley Tucci Oyn: Ian Holm, S. Tucci, Hope Davis, Sarah Hyland, Susan Sarandon (2000)
    Cnbc-e / 22.00

    İntikam Yumruğu
    Eski boksör Dan, küçük oğlu Eddie'yi, boks takımı için çalıştırmaktadır. Dan, Lou adlı bir menajerle çalışan büyük oğlu Ray'e hala kızgındır. Bu arada Ray, maç için şehre gelir. Oğlunu affedemeyen Dan, Ray'le iletişim kurmaz. Ray maçta ölünce, intikam almak da küçük kardeşe düşer.
    (Split Decisions) Yön: David Drury Oyn: Gene Hackman, Craig Sheffer (1988)
    TV8 / 22.30

    Sen Benimsin
    Radyo psikologu Dr. Sisan Chandler, kadınları baştan çıkardıktan sonra onları öldüren bir katili araştırmaya başlayınca, katilin listesindeki potansiyel kurbanlardan biri olabileceğini fark eder. Ancak yine de araştırmayı durdurmaz.
    Orijinal Adı: Mary Higgins Clark Mysteries Yön: Paolo Barzman Oyn: Alesley A. Down, Barclay Hope Türü: Gerilim/Dram
    TRT 1 / 01.10


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    KANAL 7: (212) 612 90 90
    TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
    STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85
    FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00
    STAR: (212) 448 90 00
    KANAL D: (212) 413 51 11
    atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01
    tv8: (212) 288 51 52
    CNBC- e: (212) 335 00 00
    NTV: (212) 335 00 00 TV5: (0212) 495 10 05
    HİLAL TV: (0212) 613 96 55
    RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi