T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 5 OCAK 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yarın karne günü

Okullar Kurban Bayramı nedeniyle 6 Ocak Cuma günü kapanırken, karneler de aynı gün verilecek. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik yayınladığı bir açıklamayla, Kurban Bayramı tatilinin 9 Ocak tarihinde başlaması ve yarı yıl tatiliyle birleşmesi nedeniyle karnelerin 6 Ocak Cuma günü verileceğini aktardı. Öte yandan Bakanlık yayınladığı genelgeyle, 9'uncu sınıfın iki dersinden sorumlu olarak 10'uncu sınıfta öğrenim gören öğrencilerin sınav hakları bitinceye kadar ikinci dönemin başında yapılan sorumluluk sınavına alınacağını bildirdi. Genelgede, sorumlu oldukları derslerden sorumlulukların, o dersin üst sınıfında uygulanan programından başarılı olması, sorumluluk sınavı sonunda o dersten en az "geçer" not alması, yıl sonu başarı ortalamasını tutturması durumunda kaldırılacağı belirtiliyor.


Karneleri doğru okuyun

Karnenin öğrencinin başarılı ya da başarısız olarak etiketlendiği bir belge olmadığını belirten uzmanlar, anne-babaların karneyi iyi değerlendirmesi uyarısında bulundular. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Başkanı, A.Ü. Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, karnenin, öğrencinin bulunduğu eğitim ortamında ondan beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derece gösterdiğine ilişkin bir ara değerlendirme olduğuna işaret etti. Anne-baba ve çocuğun, karneyi nasıl okuması gerektiğine ilişkin önerilerde bulunan Prof. Dr. Yeşilyaprak, şunları kaydetti: "Öncelikle karnede gördüğünüz iyi notlar üzerinde durun ve memnuniyetinizi belirtin. Kırık notlara ilişkin ifadelerinizi özenle seçin, tehditkar ve kaygıya yol açacak ifade tarzından kaçının. Daha az başarılı olduğu derslere nasıl yardımcı olabileceğinizi sorun. Çocuğunuza karnesi nasıl olursa olsun onu sevdiğinizi gösterin." Yeşilyaprak, rehber öğretmenlerin mutlaka velilerle görüşerek ilgili açıklamaları yapmaları, kaygı yaşayan öğrencilere psikolojik destek hizmetinin sunulması gerektiği önerisinde bulundu.


30 doktora soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında dönemin SSK Dışkapı Hastanesi Başhekim Yardımcısı İbrahim Çolak'ın da bulunduğu 30 doktor hakkında, "SSK'lı hastalara usulsüz evrak tanzim ederek sahte emeklilik sağladıkları" gerekçesiyle Başsavcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Daha önce SSK'dan usulsüz şekilde malulen emekli yaptıkları iddiasıyla 8 kişi hakkında Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açılmıştı. Soruşturmanın 2. ayağında Başsavcılık, aralarında dönemin SSK Dışkapı Hastanesi Başhekim Yardımcısı İbrahim Çolak'ın da bulunduğu raporları onaylayan 30 doktor hakkında soruşturma başlattı.


AK Parti Gebze ilçe başkanına saldırı

Kocaeli'nin Gebze İlçesi AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı. AK Parti Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur, otomobiline binerken, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda bacağından ve kolundan yaralanan Okur, AK Parti İlçe Sekreteri Yalçın Çoştur'un yardımıyla Gebze Anadolu Sağlık Merkezi'ne götürüldü. Okur'un, sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdiler.

  • GEBZE


    Türk bayrağına çirkin saldırı

    Denizli'nin Acıpayam ilçesi Osman Manisalı İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan direkteki bayrak, önceki gece kimliği meçhul kişi ya da kişilerce indirildi. Bayrak, üzerinde sigara söndürüldükten sonra da giriş kapısının önüne bırakıldı. Denizli Valisi Gazi Şimşek, çirkin saldırının faillerini belirlemek ve yakalamak için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Şimşek, Acıpayam Kaymakamlığı ve savcılığın olayın aydınlatılması için adli ve idari soruşturmayı yaptığını kaydetti.

  • DENİZLİ


    'Altın Vuruş' operasyonu

    Konya'da organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Ereğli Şoförler Odası Başkanı da gözaltına alındı. Konya'nın Ereğli İlçesi'nde Şoförler Odası Başkanı C.G. dün gözaltına alındı. C.G'nin operasyon düzenlenen suç örgütlerinden birisi ile bağlantısı olduğu iddia ediliyor. Ekim ayında C.G'nin oğlunu fidye için kaçırdıkları iddia edilen 4 kişi Mersin'de polisin düzenlediği operasyonla yakalanmıştı.


    Fransa'ya karşı belge topluyorlar

    Hatay'ı işgal ettiği gerekçesiyle Fransa aleyhine AİHM'ye açılan davada delil olarak kullanmak amacıyla o döneme ait belge toplandığı bildirildi. Avukat Maruf Kaymaz, tarih öğretmeni Yavuz Menderes Canbolat ve edebiyat öğretmeni Osman Özay'ın AİHM'ye 29 Ekim 2005'teki başvurularının esastan görüşülüp görüşülmemesine önümüzdeki günlerde karar verileceğini kaydederek "Davaya temel teşkil edecek fotoğraflar ve belgelerin toplanması işlemine başladık. Elinde o döneme ait fotoğraf ve belge bulunanlardan destek bekliyoruz" dedi.

  • İSKENDERUN


    Ferhat Tunç: Ölüm tehditleri alıyorum

    PKK tarafından kaçırılan er Coşkun Kırandi'yi teslim alan heyette bulunan ve hakkında dava açılan türkücü Ferhat Tunç, dava açılma haberlerinin gazete ve internet sitelerinde yer almasını takiben ölüm tehditleri almaya başladığını iddia etti. Tunç, Kırandi'nin teslim alınmasının ardından Tunceli Cumhuriyet Savcılığı'nın, hazırladığı fezlekede kendisinin "yasa dışı bir örgütün elemanı" olarak gösterilmesinin bazı çevreleri harekete geçirdiğini savundu. Tunç, tehditlerin saldırıya dönüşmesi ve herhangi bir mağduriyet durumunda tek sorumlunun "Türkiye Cumhuriyeti Devleti" olacağını ifade etti.

  • İSTANBUL (ANKA)


    RTÜK, yayınları 'Google' yöntemiyle izleyecek

    RTÜK'ün İzleme ve Değerlendirme Dairesi ünlü arama motoru "Google" usulü çalışmaya hazırlanıyor. RTÜK, Sayısal Kayıt Arşiv ve Analiz Sistemi (SKAAS) oluşturulması için TÜBİTAK ile ortak bir çalışma başlatıyor. Edinilen bilgiye göre, bu sistemle Türkiye'deki tüm ulusal ve yerel yayınlar Ankara merkezden izlenecek. Yeni sistem ile merkeze aktarılacak tüm radyo ve televizyon yayınları "Google" türü arama motorları ile takip edilecek. Motora "irticai", "bölücü", "pornografik", "misyoner faaliyetler" vb. sözcükler yazılarak, yapılan tüm yayınlar objektif olarak değerlendirilecek.

  • ANKARA(ANKA)


    Maytapçı, çete mağduru

    Adalet Bakanlığı'nda maytap patlatan Hüseyin Aydın, korku ve paniğe yol açmaktan tutuklandı. Cezaevine giderken Yeni Şafak'a açıklamalarda bulunan Aydın, "Elimde dosyalar var Asıl bombayı mahkemede patlatacağım" dedi. Aydın, Bursa'da Yay-Sat şirketinde çalışırken, bir organize suç örgütü tarafından mağdur edildiğini, Bakanlığın davanın Ankara'ya nakledilmesi için verdiği dilekçeyi işleme koymadıını belirtti.

  • EVİN GÖKTAŞ/ ANKARA


    St. Mamas'ta 32 yıl sonra ilk nikah

    KKTC'nin Güzelyurt ilçesinde bulunan Saint Mamas Kilisesi'nde 32 yıl aradan sonra ilk nikah töreni yapıldı. Nikah için Kıbrıs'ı tercih eden İspanyol Joan Josep Gregori Berenquer ile Ukraynalı Irina Nesine Anatoliyivna, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamlarının özel izniyle Saint Mamas Kilisesi'nde evlendi. Çiftin 3 ay önce izin için başvurduğu ve nikah için bir defaya mahsus olmak üzere izin verildiği belirtildi. Güzelyurt Polisi tören için kilise çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.


    Sigara içen küllüğünü yanında taşısın

    İspanya'nın Saragossa kenti belediyesi, sokakta sigara içenlerden küllüklerini yanlarına almalarını rica etti. Büyük şirketlerin önündeki kaldırımların sigara izmaritleriyle kaplanması üzerine kendisi de eski bir sigara tiryakisi olan belediye başkanı, sokakta sigara içen tiryakilerden, yanlarında kül tablası ya da izmaritlerini atacakları bir şey bulundurmalarını istedi.


    Hediye panda krizi

    Çin hükümeti Tayvan ziyareti sırasında hediye olarak bir çift panda vermeyi kararlaştırdı. Ancak hediye olabilecek kategoride belirlenen 11 pandadan hangilerinin Tayvan'a götürüleceği tartışma yarattı. 11 pandanın arasından seçilen iki tanesi cuma günü Tayvan'a götürülecek. Verilecek hediyelerin iki ülke halkları arasındaki yakınlaşmayı arttırması bekleniyor.


    50 Cents afişine yasak

    İngiltere tanıtım ofisi 50 Cents'in tartışmalı billboardlarını indirme kararı aldı. Gelen şikayetler üzerine bu kararı aldıklarını söyleyen yetkililer, şarkıcının afişlerinde kucağında bir bebek ve belinde silah olmasının çocuklar için kötü örnek olduğunu söyledi. Yapımcı firma ise fotoğrafın, şarkıcının gettolardan çıkıp şehre nasıl adapte olduğunu anlattığını söyledi. Afişler Amerika'da da tartışma yaratmıştı.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi