|

3'lü zirve öncesi Lavrov'dan açıklama

Moskova'nın ev sahipliğini yapacağı toplantıda, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif’le bir araya gelecek olan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Lavrov, “Beklentim, sahadaki durumu gerçek anlamda iyi yönde etkileyebilecek taraflarla detaylı ve somut bir biçimde konuşmak” dedi.

Yeni Şafak
16:06 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:17 - 19/12/2016 Pazartesi
Diğer

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın başkenti Moskova'da Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif'le yapılacak olan 3'lü Suriye zirvesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.



Lavrov, “Beklentim, batılı partnerlerimizin kendilerini dinleyenler üzerinde etkisi kullanmaktan ziyade retorik ve propagandayla uğraştığı bir dönemde sahadaki durumu gerçek anlamda iyi yönde etkileyebilecek taraflarla detaylı ve somut bir biçimde konuşmak” dedi.



'Umarım toplantı gerçekleşir'


Öte yandan Lavrov, toplantıdan ne gibi bir sonuç çıkabileceği şeklindeki soruya da "Bakıp göreceğiz. Toplantının yarın yapılması planlanıyor. Umarım gerçekleşir" yanıtını verdi. Rusya, Türkiye ve İran dışişleri bakanlarının yarın Moskova'da üçlü bir görüşme yapması planlanıyor. Toplantının ana gündem maddesinin Suriye'nin Halep'teki tahliyelerin olacağı tahmin ediliyor.






#Mevlüt Çavuşoğlu
#Halep
#Suriye
#Moskova
#Sergey Lavrov
7 yıl önce