|

Kamyonlu terör

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir tır, Noel için kurulan pazara daldı. Saldırıda 9 kişi öldü, 50’den fazla kişi de yaralandı. Polis ilk bulguların terör saldırısını işaret ettiğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/12/2016 Salı
Güncelleme: 08:19 - 20/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Almanya'nın başkenti Berlin'de bir tırın noel pazarına girmesi sonucu 9 kişi öldü, 50'den fazla kişi de yaralandı. Olay dün akşam meydana geldi. Berlin'in ünlü Kurfürstendamm Caddesi'ndeki Noel pazarına hızla giren bir tır, çok sayıda kişiyi altına aldı. Metrelerce gittikten sonra tır Noel ağacının önünde durdu. Olayda 9 kişi hayatını kaybetti, 50'den fazla kişi de yaralandı. Kaçan sürücü kısa süre sonra yakalandı. Polis, saldırının bir terör saldırısı olduğunu ve tüm bulguların bunu gösterdiğini açıkladı. Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Twitter hesabından “Hayatını kaybedenlerin acısını yaşıyor, yaralıların şifa bulmasını umut ediyoruz" paylaşımında bulundu.



İKİ SALDIRI ÖNLENMİŞ


Geçtiğimiz ay da Almanya doğumlu 12 yaşındaki Iraklı bir çocuk Ludwigshafen'de biri Noel pazarında olmak üzere iki bombalı saldırı girişiminde bulunmuş, ancak her ikisinde de başarısız olmuştu. Ayrıca olay geçen temmuzda Fransa'nın Nice kentinde yaşanan kamyonlu terör saldırısını hatırlattı. Tunus doğumlu Muhammed Buhlel, Nice'in kordon boyunda hızla sürdüğü kamyonu Bastille Günü'nü kutlayan kalabalığın içine sokmuş, 86 kişi ölmüştü. Polis Buhlel'i vurarak durdurabilmişti.







İsviçre'de camide silahlı saldırı


İsviçre'nin Zürih kentinde bir camiye düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi yaralandı. Zürih Polis Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Zürih'te bir saldırganın camide silahlı saldırıda bulunduğu ve 3 kişiyi yaraladığı duyuruldu. Saldırıda yaralanan 3 kişinin 30, 35 ve 56 yaşlarında, kaçan saldırganın ise yaklaşık 30 yaşında olduğu belirtildi. Saldırının düzenlendiği caminin daha önce Türk toplumunun denetiminde olduğu, son dönemlerde ise camiyi başta Somalililer olmak üzere Afrikalıların yoğun olarak ibadet için kullandığı belirtildi.






#Almanya
#Kurfürstendamm
#Kamyonlu saldırı
7 yıl önce