|

'Birliğimiz çıldırtıyor'

Asrın projesi Avrasya Tüneli'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İstediğiniz kadar terör estirin, istediğiniz kadar alçakları bir araya getirin bu milleti bölemeyeceksiniz. 80 milyon biz tek milletiz, onları çıldırtan bu" dedi. Tünelin ücretini de açıklayan Erdoğan "Yeni yıla kadar diyoruz ki buranın ücreti 15 TL olsun. O zamana kadar bu rakam Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na yönelik şehitler hesabında toplanmış olacak. Yılbaşından sonra ise resmi rakam ilan edilecek" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
15:23 - 20/12/2016 Salı
Güncelleme: 16:57 - 20/12/2016 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asrın projesi Avrasya Tüneli'nin açılışında konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asrın projesi Avrasya Tüneli'nin açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asrın projesi Avrasya Tüneli'nin açılışında konuştu.



Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:



Açılışını yaptığımız ve ismini Avrasya Tüneli olarak belirlediğimiz İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi projesinin ülkemize milletimize hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. İki kıtayı birbirine bağlayan nadide bir şehrin mensuplarıyız. Bu projenin hayata geçmesini sağlayan tüm kurumlarımızı tebrik ediyorum. Temelini Asya yakasında yapmıştık, açılışını Avrupa yakasında yapıyoruz. Bu ne güzel mutluluk.






Dün Ankara'da alçakça bir saldırıda hayatını kaybeden Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi'nin ölümünden duyduğum üzüntüyü tekrarlamak istiyorum. Takdir ettiğim bir arkadaştı. Bir hafta önce Tataristan Cumhurbaşkanı'nı yanıma getirmişti. Birlikte değerlendirmeler yapmıştık. Sıcak bir insandı. Dün akşam uğradığı suikat girişimi ve neticesi üzüntü vericiydi. Şahsım milletim adına şiddetle lanetliyorum. Devlet Başkanı Sayın Putin'in şahsında tüm dost Rus halkına ve Karlov'un ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Hemen ardından Putin'i arayarak derin elemi kendisine bizzat ilettim. Kendisi ile bu kalleş saldırının açık bir provokasyon olduğuna eminiz. Güvenlik güçlerimiz olayı araştıracak ve gerçekleri ortaya çıkaracak. Rusya ile ortak bir soruşturma komisyonu kurarak çalışmalara başladık. Suriye başta olmak üzere Rusya işbirliği alanlarımızın etkilenmeyeceği konusunda eminiz. Rusya ile ilişkilerimizin bozulmasına izin vermeyeceğiz. Topraklarımızın içinde böyle bir hadisenin meydana gelmiş olması, bizi üzmüştür.



"Avrasya Tüneli pek çok ilkler kullanılarak tamamlandı"


  • Terörün bizi kendi gündemine esir etmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Bu yüzden bu açılışın yapılmasını ertelemedik. Avrasya Tüneli yaklaşık 4 yılda inşa edilmiş ve kendi alanında pek çok ilkler kullanılarak tamamlanmıştır. Birçok ödül alan bu projenin artık daha çok ilgi göreceğini biliyorum. 1 milyar 245 milyon dolar. Bir tarafta Marmaray, bir tarafta Avrasya Tüneli. Artık fırtına çıktı, sis çöktü, köprüde trafik durdu haberlerini geride bırakıyoruz. Kesintisiz araç ulaşımı mümkün hale geldi. Bu eser için devletin kasasından tek kuruş çıkmamıştır.

Tünelin inşasını ve işletmesini üstlenen firmalar projenin finansmanını kendileri sağlamıştır. 25 sene boyunca hazineye 180 milyon lira gelir getirecek, sürenin sonunda tamamen devlete geçecek. Harem ve Çatladıkapı arasında geliştirilen tünel sayesinde 100 dakikalık süre 15 dakikaya iniyor. İlk etapta Ocak ayının sonuna kadar sabah 7 ile akşam 9 arasında hizmet verecek bu tünel inşallah 30 Ocak itibariyle de 7/24 saat işletmeye geçecek. Ülkemiz Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi bir proje daha eklemiştir. Bundan sonra Kanal İstanbul, inşallah Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacağız. 18 Mart'ta Çanakkale Köprüsü'nün temelini inşallah atıyoruz. Bir diğer önemli projemiz yeni havalimanımız 2018'in Şubat ayında dünyanın 1 numaralı havaalanının açılışı yapıyoruz.



"Sizin şu birliğiniz var ya işte onları çıldırtan bu"


  1. İstediğiniz kadar terör estirin, istediğiniz kadar alçakları bir araya getirin bu milleti bölemeyeceksiniz. Bu milleti parçalayamayacaksınız. Onun için milletime sesleniyorum, 80 milyon Alevi Sunni, Kürt Türk bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Biz birbirimizi niye seviyoruz? Biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Bundan sonra da böyle olacak. Sizin şu birliğiniz var ya işte onları çıldırtan bu. 80 milyon biz tek milletiz.

Bu millet işte o terörist alçaklara karşı boyun eğmedi, eğmeyecektir. Bunu Çanakkale'de gösterdi, bunu Kurtuluş Savaşı'nda gösterdi, en son bunu 15 Temmuz'da gösterdi. Sizler tankların üzerine imanınızla yürüdünüz.



"Sırtından vurmak kalleşlerin adetidir"


  • İşte dün akşamki alçak gibi alçaklar tanklarla toplarla savunmasız insanlara saldırdılar. Ellerindeki silahlarla vurmaya kalktılar. Dün akşamki kalleşler geldi ülkemizdeki bir yerde Rusya'nın temsilcisi olan bir insanı sırtından vurdu. Sırtından vurmak kalleşlerin alçakların adetidir. Dün akşamki bedelini anında ödedi. Ama bağlantıları şimdi hepsi ayrı ayrı inceleniyor, bunları çıkaracağız.

Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olması durumunda güç dengelerini nasıl değiştireceğini herkes biliyor. Terör üzerinden ayağımıza pranga vurmaya çalışanlara mesajım şudur: Türkiye hem terörle mücadele eder hem de hedeflerine adım adım yürümeye devam eder. Yaşanan ölümler acılar elbette canımızı yakıyor, eskiden dağda eylem yapan teröristler şimdi şehirlere indi. Hatta Rusya Federasyonu Büyükelçisinde olduğu gibi misafirlerimizi hedef almaya başladılar. FETÖ ihanet cephesinin ihanet girişiminde de sokaktaki insanlarımız hedef alınmıştı. Sokaklarda caddelerde meydanlarda herkes var. Askerimiz ve polisimiz kadar sivil vatandaşlarımız da zarar görüyor. Polis de olsa asker de olsa can değil mi? Bu üniformalar vatanı korumak için giyiliyor. Öyleyse bu ayrım bile bana garip geliyor. Teör örgütlerinin hedefinin asker polis olması yaptıklarını meşrulaştırmaz. Katil katildir, terörist teröristtir.



"Yaptıkları yanlışı anlayacaklar"


  • Türkiye'nin canını terör eylemleriyle yakarak bu ülkeyi dize getirebileceklerini sanıyorlar. Türkiye'yi bir asır sonra ya istiklal ya ölüm noktasına getirenler yaptıkları yanlışı anlayacaklar.

Halep'ten o mazlumları biz çıkarıyoruz, İdlip'e çıkarıyoruz. Her zaman mazlumların yanında olacağız. Elbet o karanlık gecenin bir sabahı var, inşallah o da yakındır.



Biz terör örgütlerinin üzerine giderken kalkınma ve büyüme hedeflerimize de devam ediyoruz. Bazıları ısrarla bu projeleri küçümsemeye değersizleştirmeye çalışıyor. Kardeşlerim bundan 100 yıl önce dahi Anadolu'daki toprakların bir bölümü ekilemiyordu. Yollar yoktu, araçlar yoktu. İstanbul'da patates kıtlığı çekilirken Sapanca'da patatesler tarlada çürüyordu. Daha da vahimi Sapanca'dan İstanbul'a nakledilemeyen patates ihtiyacı, Fransa'dan patates getirilerek karşılanıyordu. Bunların hepsi aşıldı, şimdi dünyayı doyuran bir Türkiye var. Artık otobüs ücretine uçakla seyahat yapar hale geldik. Hastanelerimiz şimdi çoğalıyor. Mersin'de ilk şehir hastanesini açıyoruz. 30 büyükşehirin hepsinde bu dev şehir hastanelerimiz yapılacak. İstanbul'da her iki kıtada olacak. Eğitimde de aynısını yaptık. Üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı, şimdi içerikle uğraşıyoruz. İnşallah muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağız.



Yeni yıla kadar 15 TL



Tekrar tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Karlov'un ailesine de tekrar başsağlığı diliyorum. Sayın Putin'in şahsinda Rus halkına baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Suriye ve Irak'taki mücadelemizi de aynı kararlıklıkla devam ettiriyoruz. Orayı kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Hepinizi tekrar selamlıyorum.







#Recep Tayyip Erdoğan
#Avrasya Tüneli
7 yıl önce