|

Azeri basını siyah beyaz

Azerbaycan basını Soma yası tuttu. Basın 4 gün boyunca siyah beyaz yayın yapacak.

Murat Palavar
00:00 - 16/05/2014 Cuma
Güncelleme: 00:06 - 16/05/2014 Cuma
Yeni Şafak
Azeri basını siyah beyaz
Azeri basını siyah beyaz

Azeri basını Soma'da yaşanan faciaya kayıtsız kalmadı. Bugün çıkacak olan gazeteler siyah beyaz baskı yapacak. Azeri basını 4 gün siyah-beyaz baskı yapacak. Konu ile alakalı konuşan Azerbaycan Basın Konseyi başkanı Eflatun Amaşov 'bu gönül işidir ve bürokrasiye gerek yok. Bu sebepten her hangi resmi karar almadık. Tabiki, Türkiye'de baş veren elim kaza hepimizi derinden sarsmıştır' diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN ACISI BİZİM ACIMIZDIR

Yeni Müsavat gazetesi genel yayın yönetmeni Rauf Arifoğlu da 'Türkiye'nin acısı bizim acımızdır. Hepimiz çok üzüldük. Keşke böyle bir hadise yaşanmasaydı. Madenci kardeşlerimizin ailelerinin acısını cani gönülden paylaşıyoruz söyledi.

HASSASİYETLE İZLİYORUZ

'Türkiye'de yaşananları hassasiyetle izliyoruz' deyen Yenicag.az Haber sitesi genel yayın yönetmeni Agil Alesger kaza ile ilgili ilk andan Azeri medyasında yankı uyandırdığını söyledi. Türkiye'de yaşananları takip ettiklerini kaydeden Alesger "Soma faciası da bizleri çok yıpratmıştır. Hepimiz dua ediyoruz ki, şu ana kadar kurtulamayan arkadaşları Allah ailelerine bağışlasın' dedi

10 yıl önce