|

Başbakan Yıldırım: Bu saldırıların taşıdığı anlam açık

Başbakan Yıldırım, Cerrahpaşa'da, Beşiktaş'taki saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret ettikten sonra açıklama yaptı. Yıldrıım, "Ülkemizin birliğine kasteden artık çaresizlik içerisindeki terör örgütleri ses getirmek için saldırıyorlar. Terörle mücadelede kararlılığımızdan asla bir şey kaybetmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
14:05 - 11/12/2016 Pazar
Güncelleme: 14:49 - 11/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesinde, Beşiktaş'taki saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti. .



"Ses getirmek için saldırıyorlar"


Başbakan Yıldırım, yaralıları ziyaret ettikten sonra hastane önünde açıklama yaptı:



"Olayla ilgili hem idari hem adli soruşturma başlamış durumda, gözaltılar var. Çalışmalar devam ediyor. Ülkemizin birliğine yönelik terörle mücadele kapsamında yaptığımız çalışmaların netice verdiği bu dönemde bu saldırı elbette bir anlam taşıyor. Taşıdığı anlam çok açıktır. Ülkemizin birliğine kasteden artık çaresizlik içerisindeki terör örgütleri ses getirmek için saldırıyorlar. Terörle mücadelede kararlılığımızdan asla bir şey kaybetmiyoruz.



PKK'nın marifeti olduğundan şüphemiz yok


"Bu konu tabii ki soruşturuluyor ama büyük bir ihtimalle, hemen hemen bölücü PKK terör örgütünün marifeti olduğuna hiç bir tereddütümüz yok. Hangi örgütten gelirse gelsin, insanın canına, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe kasteden bütün örgütler bizim için aynı derecede alçaktır, mücadele edilecek güruhlardır."



"Asla vazgeçmeyeceğiz"


Acımız büyüktür, tabi ki yüreğimiz yanıyor ama acımızı yüreğimize gömeceğiz ve birliğimizi daimi edeceğiz. Terörle mücadele konusunda kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Acılarını bütün şehitlerimizin yakınlarının 79 milyon olarak paylaşıyoruz, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terör çıkmaz bir sokaktır, terörle hiçbir sonuç alınmaz. Terör can yakar ama sonunda kendini de yok eder. Türkiye büyük bir millet"









#Binali Yıldırım
#Cerrahpaşa
7 yıl önce