|

Bir hilâl uğruna

Fırat Kalkanı Harekâtı’nın Bab cephesinde şehit olan kahramanlar, vatanın dörtbir yanında sonsuzluğa uğurlandı. Cenaze törenlerinde milyonlar, ayyıldızlı bayrağı için şehadet şerbetini içen Mehmetçiğin yarım kalan hikayelerine ağladı.

Yeni Şafak
04:00 - 24/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 04:19 - 24/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Son bakış




Şehit Piyade Binbaşı Bülent Albayrak, Bursa-Orhangazi'de son yolculuğuna uğurlandı. Gazi Orhan Bey Camii'ndeki törende şehit babası Hasan Albayrak ve ablası Gamze Göktepe törende güçlükle ayakta durdu. Şehidin eşi Şerife Albayrak ise kızı Elif Naz'a sarılarak tabutun başında bekledi. Şehit binbaşı, annesini Marmara Depremi'nde kaybetmişti.



Düğününde giyecekti




12 gün önce nişanlandığı Özge İslam'la 3 ay sonra düğün yapmayı planlayan şehit Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın'ın cenazesi Tokat-Erbaa'da toprağa verildi. Şehidin tabutunun üzerine, düğünde giymek için aldığı damatlığı konuldu. Şehidin annesi Asuman, kardeşi Mert, babası Mustafa Yalçın ve nişanlısı Özge İslam ile akrabaları, tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.



O sözler ağlattı




Fırat Kalkanı şehidi Uzman Çavuş Burak Boz'un (27) cenazesi, memleketi Konya'da toprağa verildi. Şehidin naaşını taşıyan tabut Ereğli'deki Ulu Cami'ye getirilince şehit amcası Abdülaziz Boz, yakınlarına dönerek ağlamamalarını istedi ve “Ben Kürt'üm, doğuda koruculuk yaptım. Dedem de bu ülke için şehit oldu. Yeğenim de onun arkasından gitti ve şehit oldu. Bu vatan için şehit oldular. Bu ülke bölünmez, bölünmeyecek" dedi. Baba Özkan Boz'un “Bir hatası, kusuru varsa ben onun adına özür diliyorum. Hakkınızı helal edin. Vatan, bayrağımız sağ olsun" sözleri, törene katılanları duygulandırdı. Şehit askerin, kız kardeşinin nişan töreninde giymek için aldığı takım elbisesi tabutunun üzerine bırakıldı. Yakınlarının yardımıyla ayakta duran anne Gülhan Boz ise evladının tabutuna sarılıp “Güle güle git oğlum" diyerek şehide veda etti.






Gelinliğimle gidecektim




Fırat Kalkanı şehidi Uzman Çavuş Oktay Durak (29), memleketi Yozgat- Çayıralan'daki Çukurören köyünde toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin babası Kemal Durak, şehidin kız kardeşi Mercan Kaplan ve şehidin sözlüsü Emine İpek, tabuta sarılarak ağladı. Durak'ın sözlüsü İpek, şehidin kız kardeşine sarılarak, “Abla gitti, yemin etti, söz verdi bana, 'Gitmeyeceğim' dedi, gitti. Ben ona gelinliğimle gelecektim, o tabutuyla geldi. Sen gelmedin, ben geldim" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin kız kardeşi Mercan, kendisine taziyede bulunan Tuğgeneral Mehmet Özaydın'a, “Allah rızası için bitirin bunları. Kimse artık böyle şey yaşamasın. Yok edin hepsini" dedi.



Söz sevgilim




Şehit Jandarma Astsubay Göktan Özüpek (23), memleketi Kırklareli'de son yolculuğuna uğurlandı. Acılı anne Özüpek, oğlunun tabutuna sarılırken, şehidin bir buçuk ay önce evlendiği eşi Meryem Özüpek de “Söz ağlamayacağım sevgilim" diyerek şehit eşini uğurladı. Naaşın başında duran merasim mangasındaki askerler de bu sırada gözyaşlarını tutamadı.






Helal olsun




Piyade Uzman Çavuş Ferhat Demir'in (26) cenazesinde anne Fadime Demir, “Ferhat ne olur kalk! İki sene yolunu gözledim. Hakkım sana helal olsun" diyerek gözyaşı döktü. Acılı annenin başında, şehit oğlunun komando beresi vardı.



Başımız dik!




Burdurlu Uzman Çavuş Ali Yılmaz, Antalya'da toprağa verildi. Uyaroğlu Camii'ndeki törende acılı anne Aynur Aygün ve şehidin nişanlısı Emine Zengin'in sözleri yürekleri burktu. Acılı anne, “Şerefli bir evlat verdim. Başımız dik, gururluyuz. Ona bu büyük rütbeyi ben veremezdim" diye ağladı. Şehidin 19 Mayıs'ta düğün planladığı nişanlısı Zengin ise “Alim, ben sana doyamadım. O beni alacaktı, ben onu değil. Nikahımıza çok az kalmıştı" dedi.






Bordo beresi başucunda




Türkiye'nin en seçkin birliği 'Bordo Bereliler' üyesi Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar (24), memleketi Elazığ'da defnedildi. Şehidin bordo beresi, İzzetpaşa Camii'nde tabutunun üzerine yakınları tarafından bırakıldı. Cenazede şehidin babası Muzaffer, annesi Songül, kardeşleri Ömer ve İbrahim Efe Pınar, güçlükle ayakta durdu.



Komandolar yan yana




Kayseri 1. Komando Tugayı'nda görevli uzman çavuşlar Mehmet Kökkaya (28) ile Osman Çelik'in (27) naaşları Garnizon Şehitliği'nde yan yana toprağa verildi. Kalem Kırdı Camii'nde cuma namazının ardından yapılan törende şehit Kökkaya'nın tabutundaki bayrağı öpen eşi Zeliha Kökkaya, “Vatan sağolsun." dedi. 2,5 yaşındaki kızı Elif ise tören boyunca bir sosyal hizmet uzmanının kucağında uyudu. Şehit Çelik'in annesi Suriye ve babası Ali Çelik de metanetli tavırlarıyla dikkat çekti.



Kahramanlara veda




Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Suriye'nin Bab ilçesinde yapılan operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hasan Kavuz (25) Samsun'da, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı Kars'ın Susuz ilçesinde, Tankçı Astsubay Kıdemli Çavuş Ökkeş Karaca (25) Kahramanmaraş'ta ve Uzman Çavuş Akın Acar da memleketi Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde defnedildi.






#Fırat Kalkanı Harekâtı
#Şehitler
7 yıl önce