
İnsan sağlığını tehdit ettiği iddia edilen Bisfenol A (BPA) ile ilgili Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) ilginç bir rapor yayınladı. EFSA’ya göre BPA’nın, sağlık açısından riski yok.
CİDDİ RİSK ALTINDAYIZ
Öte yandan bazı ülkelerde kullanımı yasaklanan BPA ile ilgili Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) ilginç bir rapora imza attı. Rapora göre BPA’nın doğmamış çocuklar dahil tüm insanlığın sağlığına yönelik hiçbir risk faktörü yok. Uzmanlar ise BPA’nın tüketilen su ve gıda maddeleriyle birlikte insan vücuduna girdiği andan itibaren zarar vermeye başladığını belirtiyor.
EN TEHLİKELİSİ BİBERON
BPA’nın en tehlikeli kullanım alanlarından birisi biberonlar. Eğer bebeğinizin sütünü biberonda ısıtıyorsanız bu madde kolaylıkla süte geçiyor. BPA en çok su şişelerinde, saklama kaplarında, damacanalarda, bardaklarda karşımıza çıkıyor. Madde özellikle sıcakla birleşince, su süt gibi maddelere nüfuz ederek bebekleri doğrudan etkileyebiliyor.
Michigan Üniversitesi’nin 24 anne-bebek çifti üzerinde yaptığı araştırmaya dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, “Gebelikte maruz kalınan BPA çocukta erişkin yaşta diyabet, kalp-damar hastalıkları gibi sağlık problemleri riskini artırıyor” diyor.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.