|

Polatlı'da 'Şeker' tadında bir kriz

Bu sezon 3. Lig'de mücadele edecek olan Türk futbolunun köklü kulüplerinden Şekerspor, Polatlı ilçesi adına sahaya çıkacak. Lakin Ankara ekibinin bu hamlesi ilçede ufak çaplı bir krize neden oldu. Kulüp Polatlı'nın adını almak isterken Belediye Başkanı buna karşı...

Efkan Bucak
00:00 - 7/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:01 - 7/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Polatlı'da 'Şeker' tadında bir kriz
Polatlı'da 'Şeker' tadında bir kriz

Türkiye Şeker Fabrikaları'nın takımı olarak 1947'de Ankara'a kurulan, son olarak 1997-1998 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden Şekerspor 2005-2006 sezonunda, Etimesgut Belediyesi'nin de desteğiyle bir inşaat firması tarafından satın alındı ve kulübün ismi Etimesgut Şekerspor A.Ş. oldu. Yeşil-Beyazlılar daha sonra değişik ilçe belediyelerinden sponsorluk desteği alarak Beypazarı Şekerspor, Akyurt Şekerspor ve Çamlıdere Şekerspor adlarıyla mücadele etti.

Geçen sezon Polatlı'da oynadılar

2011 yılı haziran ayında denizcilik ve gemi söküm alanında uluslar arası ticaret yapan iş adamı Orhan Kapelman ve ailesi tarafından alınan Şekerspor A.Ş. geçen sezon Ankara Şeker Fabrikası içindeki tesislerinden çıkarılırken ligin ikinci yarısında maçlarını Polatlı'da oynamaya başladı. Kapelman o dönem yerel basına yaptığı açıklamada Polatlı'ya temelli gelmek, buraya dev bir tesis kurmak istedikleri yönünde açıklamalar yaptı.

Belediye Başkanı: Polatlı'nın tek takımı Polatlıspor'dur

Sezonu 12. Sırada bitiren kulüp, hemen akabinde ismini Polatlı Şekerspor, renklerini de sarı-siyah (Polatlıspor'un renkleri) olarak değiştirme kararı aldı. Kulübün keçili logosuna da Polatlı'daki Topçu ve Füze Okulu'na ithafen iki adet top eklendi. Lakin Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya bu duruma tepki gösterdi ve 'Polatlı'nın tek takımı Polatlıspor'dur' dedi. Yıldızkaya 'Şekerspor aile şirketi. Her yıl farklı bir ilçede çalışıyorlar. Stadyumu kiralamışlar iç saha maçlarını burada oynuyorlar ama o bizi ilgilendirmiyorlar. O statta oynamak için Ankara'dan izin alıyorlar. Bizimle koordineli bir çalışma yok. Geçen gazetenin birisi yazmış Polatlı Şekerspor diye ama Polatlı'nın ismini önüne gelen kafasına göre kullanamaz' diye konuştu.

'63 yıllık kulübün renklerini değiştirdik'

Şekerspor Başkanı Orhan Kapelman'dan konuyla ilgili açıklama gecikmedi. Geçen sezon Polatlı'da oynadıkları maçlar sırasında Polatlılı futbolseverler ve Polatlı halkından kendilerine yapılan baskı sonucu isimlerini Polatlı Şekerspor olarak değiştirmek istediklerini belirten Kapelman, 'Polatlı halkına yakın olmak, bir olmak, birlik olmak isteği ile yola çıktık. Polatlı Belediyesi'nden hiçbir maddi destek istemeden Polatlı olmayı sadece Polatlı halkının isteği üzere kabul ettik. Logomuzu halkın onayına sunduk, kabul gören en iyisini seçtik. 'Renk sarı siyah olsun' dediler, onu da kabul ettik. 63 yıldır yeşil-beyaz giyen, 16 yıl Süper Lig'de oynamış kulüp olarak bunu da kabul ettik' dedi.

Kapelman, isimlerine Polatlı ifadesini eklemede kanunen hiçbir engel olmamasına rağmen Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya'nın tavrı nedeniyle lige sadece 'Şekerspor' olarak devam edeceklerini ancak Polatlı halkını kucaklamaya devam edeceklerini söyledi.

Konvoyla geldiler

Nitekim Şekerspor 6 Haziran Pazar günü Şekerspor iki otobüslük 'Yeniden Doğuş Konvou'yla Ankara'dan Polatlı'ya geldi… 'Polatlı'nın takımı olmaya geldik' anonsuyla ilçeye gelen Şekerspor'u 500 kadar kişi karşıladı. Şekerspor Başkanı Orhan Kapelman burada yaptığı açıklamada, "Amacımız bugün buraya Polatlı Şekerspor olarak gelmekti. Ama ilgili yöneticilerden bu konuda bir destek alamadığımız için bu sezon Polatlı'da 'Şekerspor' adı ile kalacağız. Ama bizi hiç kimse BUGSAŞ Spor ile karıştırmasın. Eğer Polatlı halkı bizi kabul ederse biz burada sürekli kalmak için geldik. Buraya önce renklerimizi sarı-siyah yaparak, Polatlı'nın renklerini benimseyerek geldik. Polatlı için logomuzu yine Polatlı'mıza yakışır sembollerle uyarladık. Biz buraya kalbimizle, tüm içtenliğimizle geldik' dedi.

Polatlı ilçesi daha önce 2. Lig takımı BUGSAŞ Spor'a ev sahipliği yapmış ancak bu evlilik sadece 1 sezon sürmüş ve kulübün isminden 'Polatlı' ibaresi çıkarılmıştı.

Bir dönem 2. Lig'de oynayan Polatlıspor ise bu sezon Ankara Süper Amatör Lig'de mücadele edecek.


10 yıl önce