T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Yeni Şafak okurları, 'bilgi'nin kıymetini bilir

Bush yönetimi, Yeni Şafak'ı izleyenlerin, Amerikan seçimlerinden çok önce kararlaştırıldığını çok iyi bildikleri bu hegemonya savaşını, adeta, kendi varlık sebebi olarak görüyor. Savaşı dışlayan hiç bir görüşü, kendisine 'insan'ı gösteren hiçbir işareti, hiçbir uyarıyı, hiç- bir sözü, hiçbir 'ses'i dinlemiyor.

Uzmanlar, stratejistler ne derlerse desinler; hedef tahtasının üzerine neyi koyarlarsa koysunlar. İster petrol, ister hegemonya.. İster terör, ister Saddam... Neyi öne çıkarırlarsa çıkarsınlar... Asıl hedefi 'insan' olan savaş, adım adım yaklaşıyor.

Yeni Şafak, savaşın, dünya gündeminin ilk sırasına yerleştiği günlerden bu yana, bütün gözlere bu gerçeği, 'insan' gerçeğini göstermek için çabalıyor.

İster Bağdat'ta olsun, ister İstanbul'da; ister New York'ta olsun, ister Paris'te.. Ya da başka coğrafyalarda, Asya'da, Afrika'da, Okyanusya'da... Bize göre 'insan' bütün siyasi, ekonomik çıkar hesaplarından, bütün stratejilerden önce geliyor.

Yeni Şafak'ı okuyan, daha yakından izler

Yeni Şafak'ın, haberleriyle ve yazarlarıyla, Türkiye'de, etkisi, etkinliği en yüksek gazetelerinden biri olduğunu, Türk basınını yakından izleyen herkes bilir.

Bu etkinliğin asıl kaynağı, Yeni Şafak'ın seçkin okur kitlesi.

Geçtiğimiz hafta, Yeni Şafak yayın yönetimi ve Yeni Şafak yazarları, Ankara'daydı. Yeni Şafak ekibi, içinde bulunduğumuz kritik dönemde, AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Abdullah Gül ve Meclis Başkanı Bülent Arınç'la gerçekleştirdikleri temasları, Yeni Şafak okurlarıyla paylaştı. Yeni Şafak, ABD'nin Irak'a yapmaya hazırlandığı askeri harekat dolayısıyla, sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın dikkatle izlediği Ankara'nın olaylara yaklaşımını, en yetkili ağızlardan, okurlarına yansıttı. Yeni Şafak okurları, yine, olaylara, gerçeğe herkesten daha yakındı.

En iyisi Yeni Şafak okurlarına

Yeni Şafak'ın, haberlerini, yorumlarını, görüşlerini, güçlü ve özgür bir Türkiye idealini paylaştığı okurlarına, yeni bir kültür hizmeti sunmaya hazırlandığını, daha önce duyurmuştuk.

İşte, yine, çok önemli bir kaynak sunuyoruz, okurlarımıza.

İyiliğin, doğruluğun, sevginin, barışın, kardeşliğin, neredeyse bütün 'güzelliklerin' hayatın dışına itildiği, itilmek istendiği bir dönemde, insana, insanlığa verebileceğimiz en güzel mesaj, 'Âlemlere rahmet olarak gönderilen' yani merhamet peygamberi, sevgi peygamberi olarak gönderilen, Sevgili Peygamberimiz'in (s.) örnek hayatıdır.

Yeni Şafak, O'nun hayatını öğrenmemize, O'nu anlamamıza yardımcı olacak büyük bir kaynak eser sunuyor.

'İslam Peygamberi', hayatını ilme ve araştırmaya veren, ömrü boyunca, 'efsane'nin yerine 'bilgi'yi koymak için çabalayan merhum Prof. Dr. Muhammad Hamidullah'ın en önemli eserlerinden biri.

Biz, hazırlıklarımızı tamamladık. Okurlarımız, merhum Hamidullah'ın her satırı emek mahsulü olan iki ciltlik bu güzel eserinin ellerine ulaşması için çok beklemeyecek.

Kampanyamızla ilgili bilgileri, günü gününe Yeni Şafak'tan izleyebilirsiniz.

Yeni Şafak okurları, 'bilgi'nin, 'okuma'nın, 'öğrenme'nin ne anlama geldiğini bilir.

Ve bir uyarı

Yeni Şafak'ın, bu eserle ilgili hazırlıkları sırasında, merhum Hamidullah'ı karalama kampanyası başlatanlara bir uyarısı var. Merhum Hamidullah, kul hakkı konusunda çok hassastı. Mütevazı bir hayatı vardı. Bilgisini, hayatına yansıtan bir mü'mindi. Lütfen, insanların alınterini, kul hakkı gözetmeden, bir- takım şöhretlerin peşinde çar çur edenler, böyle bir insandan söz ederken, iyi düşünsünler.


24 Şubat 2003
Pazartesi
 
EDİTÖRDEN


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED