YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


GÜCÜMÜZÜ YANSITAMADIK

Teknik direktör Şenol Güneş, İtalya ve İsveç maçlarını değerlendirdi

Teknik direktör Şenol Güneş, Ay-Yıldızlı ekibimizin, Belçika ile oynayacağı son maçı alıp Çeyrek Finale kalabileceğini söyledi. Finallere gelen 16 takımın da güçlü olduğunu vurgulayan Güneş, "Futbolda artık çıta yükseldi. Bu nedenle millet olarak da beklentimiz fazla. Ancak Milli Takım'ımızın, güçlü ekipleriyle karşılaştığnı da unutmayalım. Bundan dört yıl önce katıldığımız finalerde hiç golümüz yoktu. İtalya maçında ilk golümüze, İsveç maçında da ilk puanımıza ulaştık. İnşallah Pazartesi günü oynayacağımız Belçika maçında galibiyete ulaşırız da, Ay-Yıldızlı ekibimiz Çeyrek Final'de yoluna devam eder" dedi.

Takımın, son iki maçta futbol kalitesini arzu edilen düzeye çıkaramadığını belirten Şenol Güneş, "İtalya ve İsveç maçlarında en az rakiplerimiz kadar biz de oynadık. Ancak kendimizi galibiyete şartlandırdığımız için, puan kayıpları tepki ile karşılandı. Şu da bir gerçek ki, güçlü bir kadraya sahibiz. Tek sıkıntı, gücümüzü sahaya yansıtamamak olmuştur" dedi.

Geride bıraktığımız iki maçta da kaleci Rüştü'nün kilit isim olduğunu belirten Güneş, "Rüştü'nün tecrübesinden ve kalitesinden şüphe yok. Fakat o da uzun zaman böylesine gerilimli bir maçta görev almadı. İlk maça oranla İsveç maçında çok daha iyiydi. Onunla birlikte takımda Mustafa İzzet gibi yeniler de vardı, maç eksiği olan futbolcular vardı. Buna rağmen, futbol olarak ezilmedik. Ama arzu ettiğimiz sonuçları da aldığmızı söyleyemem" dedi.

Güneş, Çeyrek Final için İsveç'le Belçika'nın ne kadar şansı varsa, Türkiye'nin de o kadar şansı olduğunu belirtti. Grubumuzdaki son maçta Belçika'yı kesinlikle yenmemiz gerektiğini söyleyen Güneş, sözlerini şöyle tamamladı: "Tabii ki, bu maçın onlar için de büyük önemi var. Üstelik Evsahibi olma avantajını da taşıyorlar. Milli Takım olarak istediğimiz futbolu oynarsak, bütün olumsuzluklara rağmen maçı alabiliriz. Bunun için de geride kalan İtalya ve İsveç maçındaki hataları yapmamamız lazım. O maçlarda savunma ile orta saha arasında kopukluk vardı. Orta sahayı ve kanatları yeterince kullanamadık. Sanıyorum, Mustafa Denizli hocam son maçta her türlü tedbiri alacaktır... Sonuç ne olursa olsun, Milli Takım'a sahip çıkmak gerektiğine de inanıyorum..."

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...