- Politika: Ana Sayfa - 31.5.2000
YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Sezer İran'a gidecek

Faili meçhul cinayetlerdeki İran bağlantısı iddiaları nedeniyle Tahran'da yapılacak olan ECO Zirvesi'ne katılıp katılmaması tartışma konusu olan Cumhurbaşkanı Sezer'in İran'a gitmesi kesinleşti.

ANKARA- Faili meçhul cinayetlerdeki İran bağlantısı iddiaları sebebiyle, 10 Haziran'da İran'ın başkenti Tahran'da yapılacak olan ECO Zirvesi'ne katılıp katılmaması tartışma konusu olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in İran'a gitmesi kesinleşti. Cumartesi günü Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Müsteşar Faruk Luğoğlu, Müsteşar Yardımcısı Oğuz Demiralp, Balkanlar, Doğru Avrupa, Kafkasya ve Orta Asya'da İkili İlişkilerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Yiğit Alpogan ile bir değerlendirme yapan Başbakan Bülent Ecevit, Sezer'in İran'a gitmesi gerektiğini söyledi.

Cem: İkili temas değil

Başbakanlık'ta gerçekleşen ve basına haber verilmeyen toplantıda Cem, ECO'nun Türkiye açısından önemine değindi. Türkiye'nin İran ve Pakistan'la birlikte ECO'nun kurucuları arasında yer aldığını hatırlatan Cem, Turgut Özal'ın çabaları sonunda Türk Cumhuriyetleri'nin ve Afganistan'ın da birliğe dahil edildiğini belirterek, ECO Zirvesi'nin ikili bir temas değil, uluslararası bir organizasyon olduğunu anlattı.

İran uyarılacak

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Türkiye ile İran arasındaki ikili ticari anlaşmalara ve özellikle doğalgaz anlaşmasına değinerek, İran'la ilişkilerin kesin bulgular elde edilmeden bozulmaması gerektiğini dile getirdiler. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Cumhurbaşkanı Sezer'in Türkiye'nin terörden duyduğu rahatsızlığı diplomatık bir dille İran yetkililerine iletmesi gerektiğini, İran'ın terör bağlantısının kesin bulgularla ortaya konması halinde de Hatemi yönetiminin resmi kanallardan uyarılması tavsiyesinde bulundular.

Başbakan Ecevit de yenilikçi Hatemi yönetiminin olumlu adımlar atmakla birlikte, muhafazakarların baskısından kurtulamadığını dile getirerek, Hatemi yönetimine zaman tanınması gerektiğini vurguladı. Başbakan Ecevit ve Dışişleri Bakanı Cem, bu görüşü dünkü MGK toplantısında da dile getirdi.

Ercan YAVUZ


Kağıda basmak için tıklayın.

Ortakların 'Mayıs sıkıntısı'

Putin'in emelleri kırılmalı

Umut Operasyonu'na övgü
ANKARA- MGK toplantısında, terör örgütleri ile çetelere karşı başarıyla yürütülen mücadelenin aynı kararlılıkla sürdürülmesi, demokratik, laik ve hukuk düzenine, halkın huzur ve güvenliğine yönelik bu tür oluşumlara karşı zamanında etkin tedbirlerin alınması gereğinin vurgulandığı bildirildi. MGK Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, "Kurulun bu toplantısında, ülke genelindeki güvenlik ve asayiş durumu ile yasa dışı irticai, bölücü-yıkıcı terör örgütleri ve organize suç örgütlerinin dönem içindeki faaliyetleri, bu örgütlerin yurt içi ve yurt dışı bağlantıları konusunda güvenlik makamlarınca kurula bilgi sunulmuştur. Güvenlik güçleri ve DGM savcılarının başarılı çalışmaları sonunda birçok faili meçhul cinayetin faillerinin ortaya çıkarıldığı memnuniyetle müşahede edilmiştir" denildi. Toplantıya, kurul üyelerinin yanında, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Faruk Loğoğlu, Emniyet Genel Müdürü Turan Genç ve OHAL Valisi Gökhan Aydıner de katıldı.
POAŞ'TAN DA 5'E 9'LA AKLANDI
Meclis Soruşturma Komisyonu, "POAŞ ihalesine fesat karıştırdıkları" iddiasıyla eski Başbakan Mesut Yılmaz ile eski Devlet Bakanı Işın Çelebi'nin Yüce Divan'a sevkine gerek olmadığına karar verdi. Karar, FP ve DYP'nin 5 kabul oyuna karşılık ANAP, DSP ve MHP'nin 9 red oyuyla alındı. TÜRKBANK ihalesinde görevini kötüye kullandıkları gerekçesiyle Yılmaz ve Güneş Taner hakkında kurulan soruşturma komisyonu ise kararını bugün açıklayacak.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...