YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Kızılay raporu şok etti

MECLİS Kızılay Araştırma Komisyonu Başkanı Okumuş, Kızılay raporunu hükümet ortaklarına sundu. Birbirinden ilginç usûlsüzlüklerin sıralandığı raporu inceleyen Başbakan Ecevit şok oldu.

ANKARA- Marmara depreminden sonra bütün foyası meydana çıkan Kızılay'la ilgili olarak Meclis'te oluşturulan Araştırma Komisyonu raporunu tamamladıktan sonra siyasi parti liderlerini vermeye başladı. Birbirinden ilginç iddiaların belgeleri ile ortaya konduğu rapor, ilk olarak MHP'li Komsiyon Başkanı Nazif Okumuş, Başkan Yardımcısı Zeki Eker ve DSP'li Komisyon üyesi Ankara Milletvekili Esvet Özdoğu tarafından Başbakan Bülent Ecevit'e sunuldu.

Ecevit: Çok yazık

Başbakan Ecevit, birbirinden ilginç yolsuzluk ve usûlsüzlüklerin sıralandığı raporu görünce şok oldu. Komisyon Başkanı Nazif Okumuş'un raporu özetlemesinden sonra, "Bu söylediklerinizin belgesi var mı?" diye soran ve birden çok belge olduğunu öğrenen Ecevit, 'Çok yazık...' demekle yetindi. Ecevit, Başbakanlık Teftiş Kurulu (BTK)'nun rapordaki iddiaları araştırmasını istedi.

BTK, Kızılay'ı inceleyecek

Başbakan Bülent Ecevit, Kızılay Komisyonu Başkanı Okumuş'un Kızılay'la igili görüşlerini aldıktan sonra, "Kızılay'la ilgili ne yapmamızı tavsiye edersiniz ?" diye sordu. Başkan Okumuş, halkın kuruma olan güveninin tamamen kaybolduğunu belirterek, "Kızılay Kongresi'nin bir süre ertelenmesi lazım" dedi. Ecevit, Okumuş'un tavsiyesini yerinde bulmasına rağmen Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun ne pahasına olursa olsun yolsuzlukların inceleyip cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunmasını istedi.

Yılmaz ve Bahçeli de şaşırdı

Daha sonra raporu MHP lideri, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'ye sunan Komisyon Başkanı Okumuş ve arkadaşları, Bahçeli'yi de şok etti. MHP lideri, raporun özetini dinledikten sonra "Milletimize yolsuzluk ve yoksullukla mücadele edeceğimize dair söz verdik. Bu sözün gereğini yerine getirmeliyiz" dedi. Rapor daha sonra ANAP lideri Mesut Yılmaz'a sunuldu. ANAP lideri de, rapordan çok etkilendiğini belirterek iddiaların savcılıklara aksettirilmesini istedi. Komisyon, dün de raporu FP lideri Recai Kutan ve DYP lideri Tansu Çiller'e iletti.


 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...