YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Yalova: RTÜK Türkiye'nin ayıbı

Devlet Bakanı Yüksel Yalova, Türkiye'nin RTÜK ayıbından kurtulması gerektiğini söyledi. Yalova, "Bu kurum, kurulduğundan beri eleştirilerden kurtulamadı" dedi.

İSTANBUL- Devlet Bakanı Yüksel Yalova yaklaşık beş yıldır eleştirilere muhatap olmaktan kurtulamayan RTÜK'ün, Türkiye'nin ayıbı olduğunu, Türkiye'nin bu ayıptan kurtulması gerektiğini söyledi. Galatasaray Üniversitesi İletişim Faktültesi tarafından düzenlenen "Radyo Televizyon Yayınlarının Düzenlenmesi ve Denetimi" konulu panelde konuşan Bakan Yalova, Türkiye'de, siyasal iktidarın, ekonomik ve siyasal zulmüne rağmen, ayakta durmayı başaran bilimcileri olduğunu, RTÜK'ün de, ömrünün 30 yılını bu işe adamış bilimadamlarına teslim edilmesi gerektiğini söyledi. Kamu yayıncılığı alanında son derece fonksiyonel bir kurum olan TRT'nin bile Türkiye'nin 25 ilinde yayınlarını izletemez halde olduğunu belirter Devlet Bakanı Yalova, "İnsanlar, arzulamadığı televizyonları izlemek mecburiyetinde iseler yapılacak iş, teknolojik düşünmektir" dedi.

Medya, siyasetçiyi överse iyi, övmezse kötü

Yalova, Türkiye'nin siyasal kültüründe, siyasetçinin kitle iletişim araçları ve medyaya bakışında, bireysellik ve "nalıncı keserliği" ilkesinin hakim olduğunu vurguladı. Yalova, "Eğer bir siyasetçi hakkında eleştirel bir yayın yaparsa, siyasetçinin ilk tepkisi, 'Bu medya da çok oldu' olur. Yasakçı bir zihniyetin, çağdaş olmayan ceza hukuku anlayışı ile 'Ben iktidarım. Eğer bana karşı gelirse, ben haddini bildiririm' anlayışı zihniyeti ile Türkiye'nin mesafe alması mümkün değildir" dedi. Meseleye sadece gazete patronları açısından bakılmasının da yanlış olacağını dile getiren Yalova, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Medya alanında konuşan, basın sektörünün olmazsa olmaz koşulunu teşkil eden insanların, SSK, ve emeklilik açısından durumları nedir? Buna kimse kafa yormak istemiyor. Siyasetçinin korkusu, medya patronlarının kaçıncı güç konumunda olmalarıdır."

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...