YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


SAĞLAR'DAN SÜRMELİ'YE DESTEK
'Patron' kavgası durulmuyor

Patron oyununu provoke edenlere DT'den cevap: "Perde" açmaya devam edeceğiz.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda (İDT) geçen akşam olaylı bir gala ile perde açan Patron oyununun 15 Nisan Cumartesi günü oynanan matine ve suaresindeki çirkin saldırılar Devlet Tiyatroları tarafından kınandı.

Önceki akşam Seher Vakti oyunundan önce Devlet Tiyatroları adına bir açıklama yapan İDT Genel Müdür Yardımcısı Orhan Kurtuldu, Patron adlı oyunun 15 Nisan günü sahnelenen matine ve suaresinde sahnedeki oyunculara laf atıldığını, oyun sonunda selam veren oyunculara sözle ve fiziksel saldırı girişiminde bulunulduğunu kaydetti. İDT Patron ve diğer oyunların oynanmaya devam edeceğini belirten Kurtuldu, "İstanbul'un en merkezi yerlerinde olan tiyatrolarımızda olaylar yaratarak kendi içimizde ve dışımızda yandaşlar bularak bizleri asla yıpratamayacaklarını göstermek için cevabımızdır" diye konuştu.

Öte yandan Seher Vakti oyununun galasında gazetecilerin, "Ali Sürmeli olayını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, "Ali Sürmeli'nin çıkış nedenlerinin araştırılması gerektiğine inanıyorum. Ama başta Kültür Bakanı olmak üzere, diğer yetkilileri de kınıyorum" dedi. "Atın", "yok edin", "susturun" gibi otoriter davranışlarla, demokrasiyi özümsememiş, karşılıklı tartışmayı hazmedemeyen bir anlayış sergilendiğini de sözlerine ekleyen Sağlar, Ali Sürmeli'nin çıkışını destekleyerek "2000'li yıllarda demokrasi hususunda mücadele veren bir ülkenin yöneticilerine yakışmayan bir davranış izledik. Ali Sürmeli'nin ne kadar haklı olduğunu da yöneticilerin davranışlarıyla gördük" şeklinde konuştu. Bilindiği gibi İDT yapımı Tarık Buğra'nın yazdığı söylenen Patron oyununun gala gecesinde oyunculardan Ali Sürmeli, oyuna tepki göstererek olay çıkartmıştı.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...