YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 



BAZ'a sivil isyan var

Müstakil Tüketiciler Birliği, Mazlum-Der, Acil Yardım Vakfı, ve Yeşil Barış Hareketi'nden oluşan bir grup sivil toplum örgütü "Sağlıklı iletişim için baz istasyonlarına hayır!" dedi

Sivil toplum örgütleri baz istasyonlarının bulundukları yerden kaldırılarak yerleşim birimleri dışına çıkarılması için bir araya geldiler. Müstakil Tüketiciler Birliği, Mazlumder İstanbul Şubesi, Acil Yardım Vakfı ve Yeşil Barış Hareketi düzenledikleri ortak eylemde "Sağlıklı iletişim için baz istasyonlarına HAYIR! "dedi.

Bilimi alet etmeyin

Burada Sivil toplum örgütleri adına bir basın açıklaması yapan Müstakil Tüketiciler Birliği Başkanı Bülent Deniz, baz istasyonlarının insan sağlığını tehdit ettiğinin kanıtlandığını söyledi. Deniz "Bilimsel kanıtların karşısına, baz istasyonlarının insan sağlığını tehdit etmediğini ileri sürmek safsatadır" dedi. Bu safsataya bilim adamlarının da alet olduğunu ve para karşılığı 'Baz istasyonları zararsızdır' raporu verdiklerini kaydeden Av.Deniz "Bilim adamları bu söylemleriyle insanlık suçu işlemektedirler" şeklinde konuştu.

Deniz Turkcell ve Telsim'in kendi binalarına koymadığı istasyonları neden diğer binalara taktığını merak ettiklerinide söyledi. Bülent Deniz, İstanbul,daki baz istasyonlarının haritasını oluşturmaya kararlı olduklarını belirterek da "Baz istasyonlarının yerleşim alanları dışına çıkarılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kimyasal savaş

Eylemde Acil Yardım Vakfı Başkanı Ayşe Önal da baz istasyonlarının gizli yapılan bir kimyasal savaş niteliği taşıdığını belirtirken, insanları daha duyarlı olmaya çağırdı. Emel Yıldız ise "Başbakanımız hümanistim diyor. Ama canlıların hayatını tehlkeye atan baz istasyonlarına karşı bir şey yapmıyor Yetkilileri harekete geçmeye çağırıyoruz. Sağlığımızdan kimin sorumlu olduğunu da bilmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Recap YEZER


Kağıda basmak için tıklayın.

Memura yok, faize var
Memura yüzde 10 zam veren hükümet faiz ve rantiyeye bol keseden dağıtıyor. Faiz harcamalarının vergi gelirleri içindeki payı ilk 5 ayda yüzde 114 oldu.
Töreye yeni kurban

Batıklar iki GSM yedi
Hükümet, enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek için dargelirli milyonlarca vatandaşa kemer sıktırırken, el konulan bankalar ekonominin en büyük karadeliği olmaya devam ediliyor. Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu kapsamındaki bankaların devlete olan zararı her geçen gün büyüyor. 1999 yılında toplam 4.7 milyar dolarlık zarar eden fon kapsamındaki batık bankalar, yılın ilk üç ayında da zarar rekoru kırdı. El konulan bankaların, yılın ilk üç ayında 861 milyon dolar (yaklaşık 533 trilyon liralık) zarar ettiği belirtildi. Buna göre, 2000 yılında fon kapsamındaki bankalar günde ortalama olarak 5.9 trilyon liralık zarar etme rekoru kırdılar. Fon kapsamındaki bankaların 15 aylık zararı toplamı 5 milyar 561 milyon dolara ulaştı. Böylece, el konulan bankaların 15 aylık zararı, Telekom-İtalia'nın üçüncü GSM lisansı için verdiği bedelin iki katına ulaştı. Batık bankaların 15 aylık zararı, ayrıca hükümetin 2000 yılı özelleştirme gelir hedefi olan 7.6 milyar dolara da yaklaşmış oldu. Yine batık bankaların 15 aylık zararı, IMF'nin stand-by anlaşması çerçevesinde Türkiye'ye üç yılda kullandıracağı 4 milyar dolarlık krediyi de 1.5 milyar dolar aşmış oldu.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...