T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
Bilgisayar'da fiyatları indirdik

E K O N O M İ

Kara lastiğe dönüş

Ekonomik kriz, savaş yıllarının ayakkabısı kara lastiği yeniden ortaya çıkardı. Çifti 1,5 milyon lira fiyatla satılan lastik ayakkabılara yoğun talep başladı.

Kamuoyunda halkçı ve köylü olarak anılan Başbakan Bülent Ecevit sonunda vatandaşı ayakkabıdan da mahrum etti. Üretimi duran lastik ayakkabılar yeniden piyasaya döndü. Kullanımı son yıllarda büyük ölçüde azalan lastik ayakkabılar, dargelirli kesimden gelen talebin artması üzerine, mağazalarda kuytu köşelerden vitrinlere taşındı.

Özellikle dargelirli kesime hizmet veren ayakkabı mağazalarında çifti 1,5 ile 2 milyon lira arasında değişen fiyatlarla satılan lastik ayakkabılar, fiyat cazibesinin yanı sıra kundura ve spor ayakkabılarına göre daha dayanıklı olmasından ötürü de rağbet görüyor.

Lastik ayakkabıların en önemli müşterileri ise kırsal kesimde yaşayanlar ve inşaat işçileri. Yıllar önceki saltanatını spor ayakkabıları ile artan üretim sonucu fiyatı düşen kunduralara kaptıran lastik ayakkabılar, ekonomik kriz sonrası dargelirli kesimin adeta imdadına yetişti.

Geçen yıla kadar talebin azalması üzerine mağazaların kuytu köşelerinde alıcı bekleyen lastik ayakkabılar, şimdilerde taliplisinin çoğalmasıyla eskiden olduğu gibi vitrinlerdeki yerini aldı.

Duran üretim yeniden başladı

Ayakkabı satıcısı Talat Çakıcı, lastik ayakkabıların geçen yıla kadar müşterilerinin büyük bölümünü kaybetmesi nedeniyle üretiminin de durma noktasına geldiğini, siparişlerinin artması sonucu imalatçıların yeniden üretime başladıklarını bildirdi.

İmalatçıların lastik ayakkabıları çuvallarla sattığını, her çuvalda 50 çift ayakkabı bulunduğunu belirten Çakıcı, şunları söyledi: "En ucuz spor ayakkabısı ya da kunduraya göre fiyatı 3 kat ucuz olan lastik ayakkabıların satışında son bir yıldan beri büyük artış oluyor. Daha önce ayda bir çuval olan satışımız şimdi 3 çuvala kadar çıktı. Özellikle son 2-3 aydan beri neredeyse sadece bu ayakkabılardan satmaya başladık. Talep böyle olunca, müşterileri kendimize çekmek için lastik ayakkabıları, yeniden vitrinin baş köşesine yerleştirdik."

 
Vatandaş yandı
Hükümet ortakları, İMF'nin talepleri doğrultusunda hazırlanan 7,1 katrilyon liralık tasarruf paketini açıkladı. Paketten, kıyım ve zam çıktı.
Görüşmeler aralıkta
TÜRKİYE'NİN SİYASİ STATÜSÜ GÜÇLENDİ
Kredi kartı tüketici için resmen bir tuzak
Turkcell rekabete girmek istemedi Telekomünikasyon Kurumu'nun, Ulusal Dolaşım konusunda anlaşmaya varılması için GSM operatörlerine tanıdığı süre önceki gün doldu. Aria ile anlaşmaya yanaşmayan rakip operatörler, tekelci anlayışı sürdürürken, Turkcell, Telekomünikasyon Kurumu'nun yetkisini tanımadığını açıkladı. Aria'nın bu dönemde anlaşmaya varmak için elinden gelenin en iyisini yaptığını belirten Aria yetkilileri, cep telefonu kullanıcılarının seçim özgürlüklerini kullanmaları ve rekabetten yararlanabilmeleri için Telekomünikasyon Kurumu'na büyük görev düştüğünü söylediler. Turkcell, bugünden geçerli olmak üzere konuşma ücretlerine zam yaptı. BizbizeCell tarifesiyle yapılan şebeke içi aramalarda yaklaşık yüzde 16, şebeke dışı aramalarda ve faturalı hat sahibi Turkcell abonelerinin kullandığı diğer tarifelerde yüzde 13 ve faturasız hattın dakika ücretlerinde yaklaşık yüzde 11 oranında fiyat artışı gerçekleştirildi.
17 Kasım 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED