AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

D Ü N Y A
KKTC, İKÖ'ye tam üyelik yolunda

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) içinde KKTC'nin örgüte tam üye olarak kabul edilmesine ilişkin giderek artan bir destek olduğunu söyledi. Ertuğruloğlu, İKÖ'nün, 11 Ekim'de Malezya'nın Putrajaya kentinde düzenleyeceği konferans sırasında KKTC'ye tam üyelik teklifi yapılabileceğini belirtti. Kıbrıs Rum Kesimi'nin böyle bir gelişmeye önlemek için harekete geçtiğine ve örgüt içinde lobi faaliyetlerine başladığına dikkati çeken Ertuğruloğlu, "Elbetteki bizim isteğimiz bu gruptaki temsilimizin yükseltilerek tam üyelik seviyesine getirilmesidir'' diye konuştu.

'Yeni Avrupa'dan Bush'a uyarı

ABD'nin Irak savaşındaki müttefiki Polonya'nın Dışişleri Bakanı Wlodzimierz Cimoszewicz, George Bush yönetiminin Avrupa'ya karşı tavrına tepki gsöterdi. Cimoszewicz, "Irak'ta hızla savaşa doğru yol alındığı sıralarda Bush yönetiminin Avrupa'yı, eski ve yeni diye iki bölmesinin yanlış olduğunu" söyledi. ABD'nin savaş karşıtı ülkeler Fransa ve Almanya'yı 'Eski Avrupa', ABD'nin arkasında yeralan Polonya gibi eski Sovyet bloku ülkelerini ise "Yeni Avrupa' olarak tanımlamasını eleştiren Cimoszewicz, "Rumsfeld'in eski ve yeni Avrupa kavramı son derece talihsizdi. Bu Avrupa'da olup bitenlerin çarpıtılmış ve yanlış olarak algılanmasıdır. Avrupa bu kategorilere ayrılmamalıdır" dedi.

Eski eşine sinirlenip 4 kadınla evlendi

Kendisinden boşanan eski eşine inat eden Suudi Arabistanlı, bir gecede 4 kadınla evlendi. El Vatan gazetesinin haberine göre, Kahtani adındaki 23 yaşındaki adama, ayrıldığı eski eşi hiçbir kadının onunla evlenmeyi kabul etmeyeceğini söyledi. Buna çok kızan Kahtani, bir günde 4 kadın ile evlenerek eski karısının yaşadığı yerde balayı yapacağına yemin etti.

Bremer: 148 yabancı savaşçıyı yakaladık

ABD'nin Irak'a atadığı işgal valisi Paul Bremmer, Irak'taki ABD güçlerinin şimdiye kadar başka ülkelerden Irak'a savaşmak için gelen 248 yabancı savaşçıyı yakaladığını ve yakalananlardan 19'unun el-Kaide mensubu olduğunun sanıldığını söyledi. Bremmer, el Kaide mensubu olduğu sanılan kişilerin hangi ülkelerin vatandaşları olduğunu bilmediğini, ancak yakalanan toplam 248 yabancı savaşçıdan 123'ünün Suriyeli ve çoğunluğunun İranlı ve Yemenli olduklarını kaydetti.

İsrail, süresi geçen gıda ürünleri satıyor

Irak Sağlık Bakanlığı, çarşılarda satılan İsrail gıda maddelerinin kullanım süresinin geçtiği uyarısında bulundu. Bakanlık, halktan bu gıda maddelerini almamalarını istedi. Sağlık Bakanlığı'na bağlı Besin Araştırma Enstitüsü'nden uzman doktor Muhammed Abdülcabbar, El Mutemer gazetesine verdiği demeçte, pazarlarda 50 milyon dolarlık İsrail gıda maddesi bulunduğunu kaydetti. Abdülcabbar, Ürdün üzerinden Irak'a getirilen söz konusu gıda maddelerinin kullanım sürelerinin bittiğinin tespit edildiğini belirtti.

Ev basıp Çeçen aileyi yok ettiler

Çeçenistan'da bir grup kukuletalı adam, başkent Grozni yakınlarındaki bir köyde dün gece bir evi basarak aynı aileye mensup 4 kişiyi öldürdü. İçişleri Bakanlığı'na bağlı yetkililer, 6-7 kişi oldukları bildirilen saldırganların, 72 yaşındaki Alvi Hamzahanov, oğlu ve 2 kuzenini öldürerek kaçtıklarını kaydetti. Bunun, Çeçen-Aul köyünde bir ay içinde bu tür 3. olay olduğu ifade edildi.



28 Eylül 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED