AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Kadın gözüyle İRAN

1997'de Muhammed Hatemi iktidarıyla başlayan ve kadınların başını çektiği İran'daki değişim, "İran'ın Değişen Yüzü" belgeselinde kadın gözüyle ve önyargısız bir üslupla ekrana getiriliyor.

Dünyanın her zaman yakından takip ettiği bir ülke oldu İran. Ancak, bu yakın takibe rağmen önyargılar nedeniyle çoğu zaman yanlış tanıtımlara da maruz kaldı. Amerika'nın, Irak işgalinden sonra bu ülkeye yönelmesi ve ülke içinde yaşanan öğrenci hareketleriyle birlikte gözler bir kez daha bu coğrafyaya çevrildi.

Medyada yer alan haberlere göre, İran'da değişim rüzgarları esiyor, kadınlar, öğrenci ve aydınlar yeni taleplerle sokaklara dökülüyordu. Kanal 7, dünyanın yakından takip ettiği İran'ı, bu ülke kadınlarının gözünden, "İran'ın Değişen Yüzü" belgeseliyle ekrana getiriyor.

Ayşe Böhürler'in hazırladığı belgeselde; siyasi analizlerin ve önyargıların ötesinde sokaklarda yaşanan hayat, müzik, sinema ve hayatın her kesiminde yaşam tarzının değişmesi, İranlı gençlerin, kadınların, aydınların talepleri ele alınıyor. 1997'de Muhammed Hatemi iktidarıyla başlayan değişim, son günlerde yaşanan hayal kırıklıkları ve nedenlerinin anlatıldığı belgeselde, İranlı aydınların, din adamlarının, sanatçıların özel röportajlarından İran televizyonundan sağlık kurumlarına pekçok mekanın görüntüleri de yer alıyor. Aktüel yönetmenliğini Süreyya Önal, kurgu yönetmenliğini de Ayşegül Çevik'in üstlendiği belgesel, izlenmeye değer.
Kanal 7 / 11.45


Bir kıyamet senaryosu

Film, eski kehanetlerden yola çıkılarak, Omega kodunun çözülmesiyle birlikte, kıyametin eşiğine gelinmesini konu alıyor. Gillen Lane, teoloji ve mitoloji konularında uzman olan bir sunucudur. Stone Alexander, büyük bir medya imparatorluğunun kurucusu ve sahibidir. Amacı, AB'nin en tepesinde tek bir ülke, tek bir millet felsefesi oluşturup, her şeyi bir barış çatısı altında buluşturmaktır. Bunun için Lane'in teoloji ve mitoloji bilgisine ihtiyaç duymaktadır. Stone Alexander, Lane'e yakınlaşır ve ondan Omega kodunu çözmesini ister.

OMEGA KODU

Orijinal adı: Omega Code Yönetmen: Robert Marcarelli Oyuncular: Casper Van Dien, Michael York, Mıchael İronside
Stv / 21.45

 
Haftanın artıları ve eksileri
Başarılı haberci Rıdvan Akar, 32. Gün ekibinin hazırladığı, "artı eksi 7" adlı yeni bir haber programını ekrana getiriyor. "+ Haber", "Polemik", "7. Cadde", "7. Sanat" ve "Saatli Maarif" gibi farklı bölümlerin yer alacağı programda; "-7", geçen haftayı 7 haberle anlatırken, "+7", gelecek haftanın gündemini 7 haberle özetleyecek.
Cnn Türk / 18.18

Kırmızı Başlıklı Kız ekranda
Radyo dinleyicilerinin Best FM'den tanıdığı Kırmızı Başlıklı Kız (KBK), artık TV ekranınlarında da sevenleriyle buluşacak. Kafası ve yüreğindekileri çekinmeden söyleyen, dobralığıyla tanınan KBK, bugünden itibaren her Pazar ekrana gelecek gece şovunda hayatı "ti"ye alacak.
Kanal 7 / 23.15

KURTLAR VADİSİ EMNİYET'TE
Usta yönetmen Osman Sınav'ın imzasını taşıyan 'Kurtlar Vadisi' adlı dizinin, büyük çatışmanın ardından 'Emniyet'te ifade verme' sahnelerinin yer aldığı bölümü, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasında çekildi. Dizinin çekimlerine Emniyet'te görevli polisler büyük ilgi gösterdi. Dizide rol alan Necati Şaşmaz, Özgü Namal, Nihat Nikerel ve Gürkan Uygun'un yer aldığı çekim sahneleri gerçek polisleri hayrete düşürdü. Gelecek hafta Show TV'de yayınlanacak olan dizinin Emniyet'teki çekimi 2 saat sürdü.
  • ARZU SARI

  • 28 Eylül 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED