AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Hortumlar tek tek kesilecek

Trakya Bölgesi'nde çeşitli açılışlara katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar devleti hortumlayanların hortumlarının tek tek kesileceğini belirterek başka çarelerinin kalmadığını söyledi.

  • Yılmaz YILDIZ İSTANBUL
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eroğlu Şirketler Grubu'na ait Collin's ile Loft Jeans markalarının üretim ve pazarlamasını yapacak Çorlu Tesisleri'nin açılışını yaptı.

    Törende konuşan Erdoğan bugüne kadar devleti hortumlayanların hortumlarının tek tek kesileceğini ve kazınacağını belirterek, "Ya bu işi başaracağız ya bu işi başaracağız. Başka çaremiz yok'' dedi.

    Açılışın ardından tesisleri gezen Başbakan Erdoğan, burada üretilen kot gömleklerden giyip şapka takarak gazetecilere poz verdi.

    Dün sabah ilk olarak TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Ticaret Noktası portalının açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, e-devlet ve e-ticaret hamlelerin kapıda olduğunu müjdeleyerek, KOBİ'lerin ihracat payının elektronik-ticaretle artacağını söyledi.

    YÖK'e gönderme yaptı

    TİM Ticaret Noktası internet portalının açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her eve bir internet kurarak üniversite sorununun çözüleceğini belirtirken, YÖK'e de, "Bundan da rahatsız olurlar" diyerek gönderme yaptı.

    Colins'in açılışının ardından Çorlu'daki Coca Cola tesislerinin açılışı yapıldı.

    Toplam 100 milyon dolarlık yatırımın sözkonusu olduğu Coca-Cola Fabrikası'nda 400 kişinin iş sahibi olmasından dolayı farklı bir heyecan yaşadığını dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Coca-Cola İçecek A.Ş. Çorlu Fabrikası'nın yeni üretim hatları açılış töreninde yaptığı konuşmada da "Her zaman bir ifadem var; ülkemde kim taş üstüne taş koyarsa başımız gözümüz üstünde yeri var. Bunun adı sanı bizi hiç ilgilendirmiyor. Yeter ki ülkemde taş üstüne taş koysun'' diye konuştu.

    Coca Cola tesislerini de açtı

    Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta Irak konusunda fikir değiştiren TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan'ın başkanlığını yaptığı Coca Cola Tesisleri'nin açılışına katıldı. Çorlu Fabrikası'nda devreye giren yeni hatların açılış töreninde konuşan Coca Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan , "Sermayesi hangi coğrafyadan gelirse gelsin, ortaklık oranları nasıl olursa olsun, Türkiye'de kurulan ve faaliyet gösteren her şirket bir

    Türk şirketidir" dedi. Konuşmaların ardından Coca Cola'nın dışında TÜSİAD Başkanlığını yürüten Özilhan,

    Başbakan Erdoğan'a üzerinde Coca-Cola yazılı çini işlemeli bir cola şişesi ile üzerinde tesislerde çalışan işçilerin imzasının yer aldığı "Coca-Cola portresi'' hediye etti. Erdoğan, çini işlemelişişeyi alırken, "Yeni Coca-Cola'nın şişesi böyle mi olacak?'' diye espri yaptı.

    10 fabrikanın açılışını yaptı

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şahinler Holding tarafından Çerkezköy'de oluşturulan ''Avrupa Serbest Bölgesi'' ile bu bölge içerisinde kurulan 10 yeni fabrikanın açılışını gerçekleştirdi.

    Hükümet olarak yapılması gerekenleri yapmakta kararlı olduklarını,dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in bu işin sorumlusu olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: ''Yapılan spekülasyonlara kulak asmanın anlamı yok. Yasa gerekiyorsa bunu yapacak gücümüz var. O gücü bize verdiniz. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet bu yetkiyi veriyorsa boşuna vermiyor. Ne diyor? 'Anayasa'yı değiştirme yetkisini vereceğim sana, bunu da iyi kullan' diyor. Bunu tartışmaya hakkımız yok. En büyük güç millettir. Bunu kabul edeceksiniz.''

    İstikrara sıçrayacağız

    Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin şu anda güven ve istikrarı yakaladığını, bu güven ve istikrarla hızla koştuğunu ifade ederek, ''Koşmanın ötesinde sıçrıyoruz. Çünkü sıçrayarak aradaki mesafeyi kapatmaya mecburuz. Atı alan Üsküdar'ı geçti. Hala tribünden izlemeye halimiz yok'' diye konuştu.

    Başbakan Erdoğan, özel ''ATA'' uçağıyla Ankara'ya hareket etti. Erdoğan, yaptığı açılışların ardından Çorlu Havaalanı'ndan, Başbakanlığa ait özel ''ATA'' uçağıyla saat 17.55'te, beraberinde Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Ankara'ya gitti.




  • 28 Eylül 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED