AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
250 milyar dolar kendine 'ev' arıyor

11 Eylül sonrasında ABD ile yollarını ayıran yaklaşık 250 milyar dolarlık İslami sermaye yarın İstanbul'da düzenlenecek Uluslararası İslami Finans Forumu'nda kendine düzgün yönetilen ve şeffaf uluslararası pazar arayacak.

Önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan İslami finans sektörünün en önemli organizasyonunda faizsiz sermaye pazarı kurma konusundaki seçenekler incelenecek. 29 Eylül-1 Ekim 2003 tarihleri arasında Ceylan International Otel'de gerçekleştirilecek olan ve İslami sermayenin Davos Ekonomik Forumu olarak adlandırılan Uluslararası İslami Finans Forumu'nda Irak'ın yeniden yapılandırılmasında İslami sermayenin rolü de tartışılacak. Yılda 59 milyar dolarlık potansiyele sahip Irak'ın parçalanmış ekonomisinin yeniden yapılandırılması ve geleceği dünyanın en prestijli İslami finans sektörü temsilcilerinden oluşan forumda ele alınacak.

Dünyanın en hızlı büyüyen sektörü

Dünyanın en hızlı büyüyen finans sektörü olan İslami finans sektörünün uluslararası yılda 250 milyar dolardan fazla parayı yönettiği tahmin ediliyor. Ancak faiz karşıtı endüstri, milyarlarca dolarlık sermayesine rağmen bunları yatıracak İslami kriterlere uygun yer bulmakta zorluk çekiyor. Bu sorun detayları ile İstanbul'daki forumda tartışılacak.

İslami endüstri, milyarlarca dolarlık fonun daha iyi yönetimi için İslami sermaye pazarının düzgün yönetim, şeffaflık, daha yaratıcı ürünlerin bulunması ve finanssal çözümler ile daha çok resmiyete kavuşmasını amaçlıyor.

Forum'da ayrıca, Irak'ın ekonomisinin yeniden yapılandırılmasında İslam-i finansın rolü; risk, bilinirlik ve kurumsal yönetim; İslami tabanlı özel finans kurumlarının Türkiye'deki rolleri de ele alınacak konular arasında bulunuyor.

Profesyoneller ilgi gösteriyor

Bu üç günlük açık, panel tartışmaya İslam-i finans endüstrisinden yüzlerce deneyimli yönetici ve dünya genelinden 50 konuşmacı katılacak. Bunlar İslam-i finansın her kısmı ile ilgilenen kişiler ve kurumlar. Aralarında İslami ürünleri yaratan ve pazarlayanlar ve İslami finanssal kurumlar ile iş yapan profesyoneller de bulunuyor.

30 ülkeden 300 kişi katılıyor

Uluslararası Araştırma Enstitüsü'nün (IIR) Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri Ofisi tarafından düzenlenen ve 300 kişinin katılacağı forum, Dow Jones Endeksleri ve özel finans kurumu Kuveyt Türk'ün ortak çalışması oldu. Delegasyon ve konuşmacılar ise şu ülkelerden gelecek: Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Bahreyn, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri,Fas, Fransa, Güney Afrika, Hollanda, İngiltere, İran, İsviçre, Kanada, Katar, Kuveyt, Lüksemburg, Malezya, Pakistan, Singapur, Sudan, Suudi Arabistan, Türkiye, Özbekistan, Umman ve Ürdün. İstanbul 2003 Forumu'nun elmas sponsoru Arap dünyasının en yaygın bankası olan Ulusal Ticaret Bankası olurken platin sponsoru Bahreyn kökenli İsviçre'nin UBS Grubuna bağlı Noriba şirketi oldu. IIR 44 ülkede 109 ofisi ile faaliyet gösteriyor.



28 Eylül 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED