AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

'Dünyanın gözleri Türkiye'nin üzerinde'

Başbakan Erdoğan, "Dünyanın bütün gözleri Türkiye'nin üzerindedir. Onun için Türkiye'nin toplumuyla, devletiyle çok güçlü olması gerekir. Türkiye'nin dünyaya söyleyecek çok sözü vardır" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, dünyanın gözünün Türkiye'nin üzerinde olduğunu belirterek, "İnsanlığın selameti için dünyaya söyleyeceğimiz çok sözümüz var. Kimse bizi medeniyet tarihimizdeki yerimizden, devlet geleneğimizden, kimliğimizden soyutlamaya kalkmasın" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca Mydonose Showland'da düzenlenen "9. İl Danışma Meclisi" taplantısına katılan Erdoğan, İstanbul'la birlikte uzun ve meşakkatli bir yolculuğa çıktığını ve bu yolun kendilerini yeni bir hizmet menziline getirdiğini anlattı.

"Varılan bu noktanın nihai gayeleri olmadığını" tekrarlayan Erdoğan, şöyle konuştu: "Makamların sürekli olmadığını aklımızdan çıkarmayalım. Biz bu yolu, makam ve ikbal için yürümediğimizi hep söyledik. Şimdi icraatımızla göstermeye mecburuz. Milletimize ait olan bu yürüyüşte ayaklarımızın sürtmemesi, dillerimizin dolaşmaması için, bastığımız yolu, çıktığımız zemini asla unutmamamız gerekiyor. Geleceğimiz, kendi zeminimizde bağlı kalmamıza bağlıdır. Bu zemin, bu ülkedir, bu topraklardır, bu vatandır."

"İstanbul'u ve bu ülkeyi miras bırakan aziz atalarımızın ruhaniyetlerini incitmemek için azami çaba içinde olacağız" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Diyarbakırdan İzmir'e, Siirt'ten Bursa'ya, Kars'tan Edirne'ye, İstanbul'dan Van'a bu ülkeyi mamur kılma boynumuzun borcu var. Bunun için kaynağımız Türkiye'dir. Her birimiz Türkiye'nin inşasına omuz vermek zorundayız. Bugün ülke olarak maddi zorluklar var ama bilelim ki insanlığın selameti için dünyaya söyleyeceğimiz çok sözümüz var. Biz tarihin, coğrafyanın, kaderin belirlediği bu topraklarda büyük badireler yaşadık, büyük medeniyetler kurduk. Bu nedenle kimse bizi medeniyet tarihimizdeki yerimizden, devlet geleneğimizden, adalet anlayışımızdan, kimliğimizden soyutlayarak istatistiklerle, grafiklerle anlatmaya kalkmasın. AK Parti'nin felsefesi, onurlu ve tok insanların ülkesi olan Türkiye'nin dünyadaki yerini almasıdır."

Güçlü olmamız gerekli

Kendilerinin de bu ülke için sorumluluklarını yerine getirmek zorunda olduklarına işaret eden Erdoğan, "Dünyanın bütün gözleri Türkiye'nin üzerindedir. Onun için Türkiye'nin toplumuyla, devletiyle çok güçlü olması gerekir. Onun için herkesin üretime, istihdama, toplumsal barışa, bölgesel adalete katkı sağlaması gerekir" diye konuştu.

Bush'la görüşmemiz dostane geçti

Erdoğan, Ankara'ya dönüşünde, ABD başkanı Bush ile telefon görüşmesinde "Bush'un tehditvari konuştuğuna" dair iddialar üzerine, "Gazetelerde bu anlamda çıkan haberlere üzülüyorum. Tebrik etmek üzere açılan telefon çok dostane bir şekilde geçmiştir. Bu konuşmada tezkere konuşulmamıştır. Sadece hava koridoru konusu gündeme gelmiştir. Biz de bunun da meclis kararı gerektirdiğini belirttik" dedi.

  • İSMAİL ZELVİ STANBUL

  •  
    Muhalifler Ankara'da toplandı
    Ankara, Iraklı muhalif gruplar ve ABD'nin katılımıyla yapılması planlanan toplantıya hazırlanıyor. Celal Talabani ve Nercivan Barzani dün Silopi üzerinden Ankara'ya geldi.
    İskenderun doluyor boşalıyor
    'Adı Bush da olsa kimse Başbakan'ı tehdit edemez
    BBP: Gizli anlaşma varsa açıklayın
    Meclis'te personel reformu
    Hayati Şener, Şahap Alp gibi bürokratlar yaş haddinden emekliye ayrılacak. TBMM'de Ali Osman Koca'nın genel sekreter olması bekleniyor. Gereğinden fazla personel de başka kuruma aktarılacak.
    'Türk askeri Conilere canlı kalkan olacak'
    Güzel: Türkmenler de devlet kursun
    Hükümet programı yarın okunuyor
    Eroğlu: Güzelyurt'u vermeyeceğiz
    KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkına, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. 6. Uluslararası Güzelyurt Kültür Sanat Şenliği'nin kapanışında konuşan Eroğlu, Kıbrıs Türk halkına, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Güzelyurt'un özgür bir bölge olduğunu ve halkın, Rum'un bölgede gözü olduğunu bildiğini kaydeden Eroğlu, Güzelyurt'un Rum'a verilmeyeceğini söyledi.
    Ağar: Hükümet kararsız kaldı
    DYP lideri Mehmet Ağar, Türkiye'nin önce zalim yönetimler devrini yaşadığını, şimdi de yeni hükümetler devrini yaşamakta olduğunu söyledi. Ağar, "Bizim olmadığımız bir Türkiye'de kimse yarınından emin olamaz" dedi. İktidarların çare ve çözüm yeri olduğunu, devlette stajın olamayacağını kaydeden Ağar, AK Parti hükümetine yüklenerek, "Bunlar devlette staj yapıyorlar. Ne söyleyeceklerini ne yapacaklarını bilmiyorlar. Kararsızlar" diye konuştu.
    17 Mart 2003
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED