AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Batman'da sükûnet çağrısı

Batman kırsalında 6 teröristin ölü ele geçirilmesiyle başlayan gerginlik dün de sürdü. Diyarbakır ve Batman Belediye Başkanları göstericilere sukunet çağrısı yaptı.

Batman'da 25 Ağustos günü Beşiri İlçesi Yanıkkavak ve Tepecik köyleri arasında çıkan çatışmada 6 teröristin ölü ele geçirilmesiyle başlayan gerginlik, dün de sürdü. Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan olayların, birileri tarafından bilinçli olarak bu hale getirildiğini belirtti. Herkesi sağduyuya çağıran Kalkan, bu şekilde devam etmesi durumunda, kentteki olayların önünün alınamayacağını söyledi.

Batman'da, önceki gün polise taşlı saldırıların yapıldığı gösterilerde Hasan İş adlı vatandaşın ölmesinin ardından terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın posterlerini açan göstericiler dün de eylemlerine devam etti.

Göstericinin ölümü cinayet

Hasan İş isimli vatandaşın ölümüyle ilgili olarak, ailesi İş'in olay mahallinde öldürüldüğünü savunurken, emniyet müdürü Arif Öksüz olayın adli bir cinayet vakası olduğunu ve arbedeyle ilişkisinin bulunmadığını açıkladı. Hasan İş'in Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinde ise, 18.00-19.00 saatleri arasında hayatını kaybettiği tespit edildi.

Karakola saldırı girişimi

Hasan İş'in cenazesini alan Özgür Yurttaş Girişimi adlı grubun mezarlığa doğru yurüyüşünde gruptaki bazı kişiler, AK Parti İl Başkanlığı'nın bulunduğu binayı taşladı. Atılan taşlar nedeniyle parti il binasının camları kırıldı. Daha sonra gruptakiler, Birinci Cadde'deki Şehit Polis Memuru Keskin Kıran Karakolu'nu da taşlama girişiminde bulundu.

Baydemir: Toplumsal barış sabote ediliyor

Bu arada, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Baydemir, DEHAP Genel Başkan Yardımcısı Osman Özçelik ile Batman'a gelerek, mezarlıkta Hasan İş'in yakınlarına başsağlığı diledi. Mezarlık çıkışında açıklamalarda bulunan Baydemir, şu görüşlere yer verdi: "Diliyorum, yaşadığımız en son acımız olsun. Bunun son acı olması için de hepimizin vicdanımızın ve insanlık vicdanının gerektirdiği sorumluluğun ve sorumlulukların gereğini yerine getirme çabası içerisinde olmamız gerekir. Yaşadıklarımız Türkiye'nin girmekte olduğu toplumsal barış sürecine engel olmak isteyenlerin çabasıdır.

Polis otosuna molotoflu saldırı

Öte yandan Batman'da yaşananları protesto etmek için Diyarbakır Huzurevleri Semti'nde toplanan yaklaşık 100 kişilik grubun, yürüyüş gerçekleştirdikleri sırada bir başka grup, özel hareket aracına molotoflu ve taşlı saldırı düzenledi. Polis, saldırı ihtimaline karşı güvenlik önlemlerini arttırdı.

Cenazede terör propagandası

Önceki günkü gösterilerde öldüğü iddia edilen Hasan İş'in cenazesi, Batman Devlet Hastanesi'nden alan Özgür Yurttaş Girişimi adı verilen bir grup, yeşil, kırmızı ve sarı renklerde beze sarılı tabutla, Batman Asli Mezarlığı'na doğru yürümeye başladı. Ellerinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyan ve örgüt lehine slogan atan grubun önünde, kol kola girmiş olarak DEHAP'lı Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Kurtalan Belediye Başkan Murat Ceylan, Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, Silopi Belediye Başkanı Muhsin Kunur ve İdil Belediye Başkanı Resul Badak yer aldı.



30 Ağustos 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED