AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Kahramanlara saygıyla

Çanakkale Savaşı'nı bilimsel gerçekler ışığında, kronolojik seyir içinde anlatan Son Kale: Çanakkale adlı belgesel TV'de. Orijinal dönem görüntülerinin yeraldığı film, bu konuda yapılmış en ciddi çalışma.

ATV ekranına bugün, Çanakkale Savaşları'nı anlatan yarı belgesel yarı drama niteliğindeki Son Kale: Çanakkale adlı yapım geliyor. Zaman zaman insanın tüylerini diken diken eden bir üslup ve sinematografiyle çekilen filmi, Kurtlar Vadisi'nin Laz Ziya'sı usta tiyatrocu İstemi Betil seslendirmiş. Türkiye'de Çanakkale Savaşı'nı bilimsel gerçekler ışığında kronolojik bir seyir içinde eksiksiz ve objektif bir biçimde anlatan ilk belgesel-film olan ve önceki yıl sinemalarda seyircinin beğenisine sunulan filmin senaryosunu Cemil Yavuz yazmış. Filmde yeralan tarihi görüntüler, Imperial War Museum'dan (İngiltere), dönem fotoğrafları da Australian War Memorial'dan (Avustralya) elde edilmiş. Çanakkale Savaşları konusundaki çalışmalarıyla tanınan 10 kişilik bir uzman grubun yanı sıra, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan 3 otoritenin görüşlerine başvurulduğu filmde, orijinal dönem görüntüleri ve fotoğraflarının yanısıra sualtı, havadan çekimler, canlandırma ve savaşın geçtiği bölgenin farklı mevsimlerde çekilmiş görüntüleri kullanılmış. Zeytinburnu Belediyesi'nin katkılarıyla çekilen filmde, savaşın iki büyük komutanı olan Cevat Paşa ve Esat Paşa'nın görüntüleri de ilk kez kullanılmış.

Bu konuda şimdiye dek gerçekleştirilen en ciddi çalışma olarak dikkat çeken Son Kale: Çanakkale adlı film, Batı'nın hafızasından hiçbir zaman silinmeyen Troya'nın hikayesiyle başlıyor. Troya Savaşı'nda Komutan Agamemnon askerlerini tahta atın içine saklayarak Boğaz'ı geçmiş ve savaşı ancak bu yolla kazanabilmişti. Binlerce yıl sonra 1915'te düşman kuvvetleri yine benzer bir yola başvurarak Boğaz'ı geçmek istediler. Çanakkale Savaş'ında bölgeye gelen en önemli gemilerden birinin adı Agamemnon'du. Bir kömür gemisi olan River Cylde'ın içine saklanan askerler ise, Troya Atı'nda olduğu gibi Boğaz'ı geçebileceklerini düşündüler, ancak hesaba katmadıkları bir şey vardı; bu kez karşılarında Troyalılar değil Niğbolu'da, Kosova'da, Sırp Sındığı'nda savaşan askerlerin torunları vardı!

ÇANAKKALE: SON KALE

Yön: Ahmet Okur Senaryo: Cemil Yavuz Müzik: Ali Otyam Oyn: Murat Ergür, Ebru Tekgündüz, Eşref Kolçak, Kenan Bal, Okay Şenol, Kamera: Selahattin Sancaklı Türü: Belgesel/Dram/Savaş Yapım Yılı: 2003 Süre: 106 Dk.
ATV / 22.30


'Gizli Gerçek'in peşinde bir kadın

Forrest Gump'ın yönetmeni Robert Zemeckis'in yönetmenliğini üstlendiği Gizli Gerçek, Harrison Ford ve Michele Pfeiffer gibi isimleri buluşturuyor. Filmin konusu ise şöyle; Üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışan Norman ve karısı Claire zor günleri atlattıklarını düşünmektedirler. Claire'in ciddi bir trafik kazası geçirip çello çalmayı bırakmasının üzerinden bir yıl geçmiştir. Ancak Claire göl kenarındaki evlerinde gaipten sesler duymaya başlayınca huzurları kaçar. Evin içinde tuhaf olaylar olmaktadır. Claire tüm bunlara ek olarak bir de suda genç bir kadının yansıyan yüzünü görünce sinirleri iyice bozulur. Evde bir hayalet olduğundan emindir. Kocasının zorlamasıyla gittiği terapist ona hayaletle iletişime geçmesini tavsiye eder.

GİZLİ GERÇEK / Orj. Adı: What Lies Beneath Yön: Robert Zemeckis Oyn: Harrison Ford, Michelle Pfiffer
SHOW / 22.30


FİLMLERDEN SEÇMELER

Küçük Askerler
Gorgonites adı verilen tuhaf görünümlü, cesur bir asker grubuyla komandolar arasında çıkan savaşı anlatan filmde, savaş ABD'nin göbeğinde gerçekleşiyor. Askerler ise bugüne dek yaratılmış en gelişmiş aksiyon kahramanlarının orijinalleri. Gerçek oyuncularla bilgisayar animasyon tekniğini birleştiren film, özel efektleri ve tasarımıyla dikkat çekiyor.
Orijinal Adı: Small Soldıers Yön: Joe Dante Oyn: Gregory Smith, Jay Mohr Türü: Aksiyon / Macera
STAR / 20.00

Kurşunların Arasında
Orin Boyd Detroit'te çalışan zorlu bir polistir. Suçluları yakalamak için, gerektiğinde üstlerinin emirlerine karşı gelebilmektedir. Bir gün kurbanı kurtarmak için yine tüm emirlere karşı gelerek gerçekleştirdiği bir olay sonrası, yöntemleri uygun bulunmadığı için şehrin en kötü bölgesine sürülür. Çok geçmeden burada kirli işlere bulaşmış polisler olduğunu farkeder.
Orj. Adı: Exit Wounds Yön: Andrzej Bartkowiak Oyn: Steven Seagal, DMX, Isaiah Washington, T. Arnold
KANAL D / 20.30

Zorlu Yarış
Otto adındaki genç, çalıştığı süpermarketten kovulduktan sonra, gecenin bir yarısı, anlamsızca sokaklarda dolaşmaya başlar. Bu sırada Bud'la tanışması, aslında hayatının dönüm noktası olur. Yeni tanıştığı adam, Otto'dan yerini tarif ettiği yerdeki bir otomobili almasını ister. İşi kabul eden Otto, hiç tahmin etmediği bir kaosun ortasına sürüklenir.
Orj. Adı: Repo Man Yön: Alex Cox Oyn: Harry Dean Stanton, Emilio Estevez, Tracey Walter, Olivia Barash
Cnbc-e / 22.00

Korku Çemberi
Jamie Bruce'un yönetmenliğini yaptığı film, Bruce Boxleitner ve Catherine Oxenberg gibi başarılı isimleri bir araya getiren bir yapım. Filmin konusu ise şöyle gelişiyor; Bir iş gezisi için Rusya'da bulunan Judd, peşindekilerden motosikletle kaçmaya çalışan Sasha'ya arabasıyla çarpar. Judd, bu çarpışma sonrasında bir anda kendini hiç beklemediği olayların içinde bulur.
Orijinal Adı: Perilous Yön: Jamie Bruce Oyn: Bruce Boxleitner, Catherine Oxenberg Türü: Macera / Drama
TRT 1 / 00.10

Karartma
Abel Ferrara'nın yönetmenliğini yaptığı filmde, Matthew Modine ve Dennis Hopper gibi isimlerin rol aldığı filmde olaylar şöyle gelişiyor; Matty, Micky'nin kulübünde geçirdiği zor bir geceden sonra birçok şeyini yitirmiştir. Kendisini farklı bir dünyanın içerisinde bulmuştur. Amacı ise anılarından kurtulmaktır.
Orijinal Adı: Blackout Yön: Abel Ferrara Oyn: Matthew Modine, Dennıs Hopper, Claudia Schiffer
ATV / 00.15

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Deniz Feneri, Afyon, Yozgat ve Üsküp'te
Uğur Arslan ve Gamze Gözalan'ın hazırladığı Deniz Feneri bu hafta Afyon'dan canlı yayınla geliyor ekrana. Afyon ve Yozgat'ta yapılan yardımlar ve Makedonya'da yapılan sünnet şöleninden renkli görüntülerin yer aldığı programda, ilk olarak Gamze Gözalan'ın izlenimleriyle Yozgat'ta yaşanan bir dram ekrana geliyor. Programda ayrıca Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Deniz Feneri'nin katkılarıyla organize edilen sünnet şöleninden renkli görüntüler yer alıyor.
[ 22.00 / KANAL 7 ]

Hakan-Sezen ilişkisi Canan'ı zora sokuyor
Derya Alabora ve Serhat Nalbantoğlu'nun rol aldığı Aşk Her Yaşta'da, Sezen, Hakan'la yaşadıklarını, Hakan'ın karısının en yakın arkadaşı Canan'a anlatır. Hakan'ın Sezen'le yaşadıklarını Türkan'a söylese bir ailenin yıkılmasına sebep olacak, söylemezse de en yakın arkadaşına ihanet etmiş duygusuna kapılacaktır. Diğer taraftan Mehmet, bir manken olan Yeliz Karakaya'nın adıyla gazeteye yazı yazmayı kabul eder. Ancak mankenin tuhaf istekleri Mehmet'i çileden çıkartır.
[ 22.30 / KANAL D ]

Cemiyet, kaos ortamını tetikliyor
Kenan Bal ve Suavi Eren'in rol aldığı Şubat Soğuğu'nda, Mehmet Aziz Tarman'ın kızı Nilüfer, eski sözlüsü Tarık'la buluşmaya karar verir. Bu olayı örtbas etmek isteyen, Cemiyet'in lideri M. Aziz, kızı Nilüfer'i kontrol altına alırken adamlarını da Tarık'ın peşine takar. Diğer yandan Cemiyet'in ileri gelenleri ülkede bir kaos ortamı oluşturabilmek için bu kez mezhep çatışması çıkaracak olaylar düzenlenmeye karar verirler.
[ 22.40 / SAMANYOLU ]
30 Ağustos 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED