AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Gençlere çok önem veriyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, faal sporcuların yanısıra sağlıklı bir nesil yetiştirmek için spor yapmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Satırbaşı mesajlar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la spor görüşmemiz yaklaşık 2 saati buldu. O kadar çok şeyler konuştuk ki, zaman nasıl geçti anlamadık. İşte Başbakanımız'dan çarpıcı birkaç satırbaşı mesajlar.

  • Alex'in Samsun'a attığı gol mükemmeldi.

  • Halterci Nurcan Taylan, kızım gibiydi. Elime geçen belgelerle şaşkınlığa uğradım.

  • Süreyya Ayhan'a ben ve arkadaşlarım büyük ilgi gösterdik.

  • Yabancı futbolcular sahada defalarca ıstavroz çıkarıyorlar. Onlara kimse niye böyle yapıyorsun demiyor.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tabir yerinde ise tam 'Halk adamı'... Hal böyle olunca da spor Başbakanımızın ilgi alanına büyük bir ölçüde giriyor. Hakkını vermek gerekirse Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uğraştığı, koşturduğu devlet işlerinin yanında sporu da ihmal etmiyor. Başbakanımızın Türk sporunun A'sından Z'sine kadar herşeyden bilgisi var. Başarılı sporcuyu yakından izliyor, adı şike dopinge karışanların dosyalarını da ezbere biliyor.

    Söz spordan açılınca bilgiyle donatılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her konuyu ve her mevzuyu rahatlıkla konuşabiliyor. Ayrıca, sporcu kişiliğiyle de yorumları eksiksiz yapma becerisini de gösteriyor.

    Söz spordan açılınca önce altyapıdan, spor okullarından ve okul sporlarından konuştu.

    "Ülkemizde sporun ve sporcunun ilerlemesi kalkınması için herşeyi yapıyoruz. Spor teşkilatı ülkenin her yerinde yeni tesisleri hizmete açma çabasında. Ne kadar çok insana spor yaptırırsak hem Türk sporu ilerler, hem de sağlıklı nesiller yetiştiririz. Spor meslek okullarını kısa zamanda açacağız. Alt yapıdan ve okullardan yetiştireceğimiz sporcular gelecekte büyük ümitlerimiz olacak.

    Toplu Konutlara spor tesisi

    BaŞbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin her yerinde inşaa edilen toplu konutlara yapılması gereken spor tesislerinden bahsederek, kendisinin ve çalışma arkadaşlarının işin takipçisi olacaklarını söyledi. Her semte ve her mahalleye spor tesislerinin yapılmasının gençliği kötü alışkanlıklardan kurtaracağını da vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Sporcu ve sağlıklı nesiller yetişecek"

    Şiddete karşıyım

    Futbolda yaşanan şiddete ve teröre şiddetle karşı çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gettolaşmaya sert tepki gösterdi. Üç büyük kulübün deplasman maçlarına giden seyircilerinin taraftar olmadıklarını vurgulayan Başbakan şu mesajı yolladı.

    "İl Disiplin Kurulu'nunun verdiği kararı onaylıyorum. Çünkü daha bindikleri belediye otobüslerini harabeye çeviren bu kişiler adeta terör estiriyorlar. Bunun için toplu halde gitmeleri yasaklandı. Canı isteyen herkes biletini alıp gidebilir. Bunu engelleyen yok."

    Ceza caydırıcı olmalı

    Spor deyince her konuyu, her mevzuyu en ince noktalarına kadar araştırdığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sözünün bir arasında da Akçaabat - Kayseri maçından önce yaşanan İddia oyununa getirdi.

    "Bütün belgeleri en ince noktasına kadar inceledim. İnanamayacağınız şeylerle karşılaştım. Şimdi olay disiplin kurulunda.Öyle bir ceza verilmeli ki ibreti alem olsun."

    Danimarka'yı yeneriz

    CUMARTESİ günü karşılaşacağımız Danimarka maçını hatırlattığımız Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gülümseyip kazanacağımızı söyledi. Ancak, ardından bazı gerçekleri de açıklamadan yapamadı.

    "İnşallah Bulgaristan maçına benzemez. Milli Takımımız iyi futbol oynamıyor. Bunu Yunanistan maçında da gösterdiler. Yunanistan maçında rakip bizden daha iyi oynadı. Arkasından Bulgaristan mağlubiyeti. Milli Takım sahada hatlar arasında bağlantı kuramıyor. Hal böyle olunca da kollektif futbolda güzellik ortadan kalkıyor.



  • 30 Ağustos 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED