AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
7 puanla baraja kalırız

Milli Takımlar Teknik Direktörü, Danimarka, Ukrayna ve Arnavutluk maçlarında alacakları sonuçlarla Almanya kapısını aralayacaklarını açıkladı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2006 Dünya Kupası Elemeleri'nde Danimarka ve Ukrayna ile yapacakları maçlar öncesi kadroda birçok sakat oyuncunun bulunduğunu belirterek, ''Maalesef istemediğimiz, beklemediğimiz sakatlıklar oldu. Ama kalan sağlar bizimdir'' dedi. Terim, düzenlediği basın toplantısında, aday kadroya 26 futbolcu çağırdıklarını belirterek, "Şu anda o bile az görünüyor. Rüştü, Tuncay, Servet, Nihat, Ömer ve Necati maalesef burada bulunamayacak şekilde sakatlar. Bunlara Gökhan Zan ve Emre eklendi. Tolga ve Serhat'ın durumu belli değil. Bunların haricinde bir iki gün içerisinde iyileşebilecek arkadaşlar var. Ergün'ün sakatlığı sorun olmaz. Kalan sağlar bizimdir" diye konuştu. Beşiktaşlı İbrahim Toraman'ın dün Diyarbakırspor maçından sonra kafasına demir düşmesini de eleştiren Fatih Terim, ''İbrahim'in soyunma odasında kafasına demir düşmüş. Bu ancak bizim ülkemizde olur. Bunları hesap edemezsiniz'' dedi.

7 puan bize yeter

Fatih Terim, Danimarka'nın kendilerini yenmesi halinde Yunanistan'dan daha iddialı olacağını düşündüğünü belirterek, "Danimarka ve Ukrayna maçını kazanırsak sorun yok. Ama 7 puanın da bizi 2006'ya götüreceğini düşünüyoruz. Bu, kazanamamamız halinde Danimarka ile berabere kalmamız demek. Ama amacımız 3 maçı kazanıp, play-off'lara kalmak'' dedi. Terim, Danimarka maçında olumsuz bir sonuç alınması halinde neler olabileceğinin sorulması üzerine de, "Bu ekip disiplinli, ciddi ve uzun bir çalışma ortamı için burada. Sadece 3 maça gelmedi. Ama önemini kavradığımız için o 3 maçı lehimize çevirip Play-off'a kalmak istiyoruz. Aksi taktirde de planlarımız programlarımız devam edecek" diye konuştu.

Kilit maç Danimarka

Danimarka maçını geçmeleri durumunda play-off'a kalacaklarına inandığını vurgulayan Terim, "Danimarka'yı geçersek her tarafa gideriz. Ne Ukrayna'dan ne de Arnavutluk'tan çekiniyoruz. Play-off'ta da Fransa veya İtalya gibi takımlarla karşılaşabiliriz. Buna rağmen biz buraları geçtikten sonra gideriz'' dedi. Her zaman futbolun ön planda olmasını istediğini kaydeden Terim, "Ama şu kısa dönemde iyi futbol olmadığı zaman affedici olabiliriz. Hayatım boyunca güzel futboldan ödün vermedim ama şimdi iyi futbol için zamana ihtiyacımız var'' diye konuştu. Kötü bir sonuçta Avrupa'nın kendisine bakış açısının ne olacağının sorulması üzerine Terim, "Avrupa'dakilerin bakış acısı iyidir, kötü olmaz. 'Son 3 maçta geldi ne yapsın' derler. Ama buradakileri bilemiyorum" dedi.

Kalecilere güvenim tam

FATİH Terim, Alpay ve Fatih Akyel'in idmanlarını dahi izlediklerini belirterek, "Önümüzde 3 maç var. Oyuna değil, skora oynayacağız. Herkesin beklentisi Almanya'ya gitmek. Biz de kimden daha fazla faydalanmak istiyorsak onu çağırız" dedi. Rüştü'nün yokluğunda kadrodaki genç kalecilere sonsuz güvenleri olduğunu kaydeden Terim, "Rüştü omzundan sakat. Yapacak fazla bir şey yok. Volkan, Özden ve Orkun'a sonsuz güveniyoruz. Volkan bugün ve gelecekte çok önemli işler yapacak. Bazı noktalarda bir takım sakatlıklar bazı önemli oyuncuların ortaya çıkmasını sağlar. Bu da inşallah onlardan bir tanesi olur'' şeklinde konuştu.



30 Ağustos 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED