T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 31 ARALIK 2005 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Erenköy Psikiyatri eğitim hastanesi oluyor

Anadolu yakasındaki tek psikiyatri hastanesi olan Sağlık Bakanlığı Erenköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Bilici, amaçlarının 2006 yılında eğitim hastanesine dönüşmek olduğunu kaydetti. Bilici, açacakları Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi ve Nöroloji Kliniği ile tedavi edilen hasta sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Bilici, "Hastanemizde ayakta tedavi yapılan polikliniğimiz ve diğer bazı kliniklerimizdeki başlattığımız tadilatların sona ermesi ile 250 civarındaki yataklı tedavi gören hasta sayısını 350'ye çıkartmayı hedefliyoruz. Ayakta tedavi gören hasta sayısı 200 iken, yapacağımız bu düzenlemerden sonra, 500 hastayı tedavi edebilme imkanına sahip olacağız" dedi. Bilici, hastaları önce hastaneye sonra da evlerine taşıyan bir servis sistemini hizmete sokmak istediklerini belirtti.

  • ŞAMİL KUCUR


    Görmeyen gözlerin İstanbul'u

    AFP foto muhabiri Mustafa Özer'in desteğiyle Altınokta Körler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Murat Demirok ve beraberindeki görme özürlüler, Sultanahmet Camii'nde fotoğraf çekti. Özer, derneğin İstanbul Şubesi'nde biraraya geldiği dernek üyelerine önce fotoğraf makinesini tanıttı ve nasıl fotoğraf çekeceklerini anlattı. Görme özürlülerden "duyduklarını ve hissettiklerini" çekmelerini isteyen Özer, etkinliğe katılanlara çekim yapabilmeleri için fotoğraf makinesi de verdi. Fotoğraf makinelerini inceleyen görme özürlüler, birbirlerinin fotoğraflarını çekerek pratik yaptılar.


    HSBC Müdürü'ne suç duyurusu

    Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği (TÜBİDER) Başkanı Fuat Engin, HSBC Bank Genel Müdürü Piraye Antika hakkında, bir gazetede yer alan ve beyanını içeren haberden ötürü suç duyurusunda bulundu. Engin, kendisi ile derneğin "müşteki" olarak gösterildiği dilekçeyle suç duyurusu yaptı. Dilekçede, bir gazetede 9 Aralık 2005'te "Kredi Kartı Tartışmasını Kayıtdışı Lobisi Körüklüyor" başlığıyla Antika'nın beyanlarından oluşan bir haber yer aldığı hatırlatıldı. Antika'nın açıklamasının TÜBİDER'in bu çıkışının hemen ardından geldiği savunulan dilekçede "Açık isim verilmemiş, açık adres gösterilmemiş de olsa, iddia ve imasının öncelikli muhatabı TÜBİDER olacaktır" denildi.


    Halis Toprak hastaneye kaldırıldı

    Türkiye'nin önde gelen işadamlarından Halis Toprak, eşiyle birlikte geldiği Bilecik'in Bozüyük ilçesinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırıldı. Toprak, dün eşi ile birlikte Bozüyük'te kendisine ait olan Toprak Seramik Fabrikası'na geldi. Toprak, burada sebebi öğrenilemeyen bir rahatsızlık geçirdi. Osmangazi Üniversitesi Kardiyoloji Bölümü'nde tedavi altına alınan Toprak, kardiyoloji servisinde bir süre yattı. Sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Toprak, özel bir uçakla İstanbul Amerikan Hastanesi'ne sevk edildi.


    'Üniformalı çete' adalete teslim

    Şırnak'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 9'u savcılığa sevk edildi. Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı'nca Şırnak merkez ile Silopi ve Cizre ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda "Rüşvet alıp vermek ve teşekkül halinde kaçakçılık'' yaptıkları iddiasıyla 4 gün önce yakalananlardan bir sivil serbest bırakılırken; 2 astsubay, 5 uzman çavuş, bir muhtar ve bir sivil, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. 9 kişinin savcılıkta ifadesinin alınmasına başlandı.


    Taksicileri soyan çete yakalandı

    Esenler'de son 15 gün içinde 7 taksiciden 700 YTL gasbeden 5 kişilik şebeke çökertildi. Şebeke mensuplarının, direnen şoförlerden 5'ini bıçakla yaraladığı belirtildi. Esenler'de 11 Aralık günü saat 03.30'da, taksici O.S'nin aracına binen 5 kişi, bıçak tehtidiyle 170 YTL gasbetti. Bir gün sonra yine Esenler'de, bu kez taksici M.Y, gaspçılara 60 YTL kaptırdı. 24 Aralık günü aynı semtte sabaha karşı taksici, F.A'dan 90 YTL gasbeden çete, bir gün sonra, bacağından yaraladığı taksici B.E'nin 115 YTL'sini gasbetti. Çete, Güngören'de de taksici M.A'yı bıçakla yaralayıp parasını almaya çalıştı. Bu sırada operasyon yapan polis, Özkol A. (26), Necdet Ç. (26), Halil A. (24), Sezer Y. (19), Mehmet A'yı (18) yakaladı.

  • İSTANBUL


    Faciaya ramak kaldı

    Pendik'te freni boşalan tıbbi malzeme yüklü kamyon, seyir halindeki bir minibüs ve otomobil ile park halindeki itfaiye aracına çarptıktan sonra yan yattı. Kamyon şoförü Hacı Polat (27), otomobilde bulunan Rahime (23), Ali Fuat (26) ve Şerife Çelik (56) ile Hülya Ulaştepe, şans eseri hafif yaralı kurtuldu. Yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi. Kadın Doğum Servisi'nde tedaviye alınan Rahime Çelik'in ve bebeğinin durumunun da iyi olduğu belirtildi. Kartal'da 2 yıl önce yokuş aşağı inerken freni boşalan kamyon, 9 kişinin ölümüne neden olmuştu.

  • İSTANBUL


    Kurtlar Vadisi düğünü yarıda kesti

    Rize'de önceki akşam evlenen çift, düğün törenleri Kurtlar Vadisi'nin yayınlandığı saatle çakışınca düğüne ara verip diziyi izledi. Kurtlar Vadisi çılgınlıklarına Rize'de yeni bir tanesi daha eklendi. Dizinin tiryakilerinden olan Devrim Kabil ve Elif Avcı çifti, düğün saatleriyle dizinin son bölümü çakışınca düğüne ara verip diziyi izledi. Damat Devrim Kabil, diziyi sürekli takip ettiğini söyleyerek, "Düğünüm, dizinin son bölümüyle çakıştı. Mecburen ara verdim. Dizi daha heyecanlı" dedi. Elif Avcı ise, "Ben pek takip edemesem de kocam sevdiği için izliyorum" diye konuştu.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi