AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Zaferimiz Ukrayna

Ay-Yıldızlı takımımız, ilk yarısı golsüz sona eren maçta lider Ukrayna'yı Tümer'in 55. dakikada attığı nefis golle yenmesini bildi. Dünya Kupası Finalleri'ne katılma umutlarını son maça taşıdı.

  • UKRAYNA'YI 2. YARIDA GEÇTİK
    Danimarka beraberliğinin ardından 2006 Almanya yolunda "Tamam ya da devam" mücadelesine çıkan Türkiye, Ukrayna'yı 1-0 mağlup ederek finallere katılma umudunu son maçlara taşıdı. Grup ikinciliği açısından mutlak kazanmamız gereken maçta daha önce finallere katılmayı garantileyen Ukrayna karşısında Ay-Yıldızlı ekibimiz galibiyete ikinci yarıda bulduğu golle ulaştı. Türkiye'ye Almanya yolunu açan golü 55. dakikada Tümer kaydetti.

    VOLKAN KALESİNDE DEVLEŞTİ

    Milli Takım maça temkinli başladı. İlk dakikalarda kalesinde rakibine önemli bir gol pozisyonu vermeyen Türkiye, 18. dakikada Gökdeniz ile çok önemli bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Bu dakikadan sonra rakip kalede önemli bir pozisyon üretemeyen Milli Takım, zaman zaman kalesinde Voronin'in uzaktan şutlarıyla tehlikeler yaşadı, ancak başarılı bir maç çıkaran Volkan, bunlara geçit vermedi.

    YUNANİSTAN'I BEKLEYECEĞİZ

    İkinci yarıda daha iyi oynayan Türkiye, beklediği golü 55. dakikada Tümer'le buldu. Yıldız futbolcu, bireysel becerisiyle Ukrayna defansını avlarken, milyonları da sevince boğdu. Milli Takımımız'ın grup 2.'si olup baraja kalabilmesi için, son maçında Arnavutluk'u yenmesi ve bir maç eksiği olan Yunanistan'ın da Danimarka veya Gürcistan maçlarından birinde puan kaybetmesi gerekiyor.

    Ukrayna'dan çirkin iddialara cevap

    Ukrayna Milli Takımı'nda as oyunculardan sadece Andriy Shevchenko, Türkiye'ye karşı forma giymedi. Maça yedeklerle çıkıp Türkiye'ye kaybedeceği iddiaları ortaya atılan Ukrayna sahaya güçlü bir kadro sürüp, oyuna da asılarak bu söylentilere cevap vermiş oldu.

    Altın çocuk Tümer

    Milli Takımımız'ı Danimarka maçında futbolu ve frikik golüyle sırtlayan Tümer Metin, dün de galibiyeti getiren isimdi. Yıldız futbolcu, bireysel becerisiyle Ukrayna ağlarını havalandırırken, kendisini iki maçta da ilk onbirde sahaya süren Fatih Terim'in güvenini boşa çıkarmamış oldu.

    MİLLİ FORMAYLA 3. GOLÜ

    Ukrayna'da 8. A milli maçına çıkan Tümer, milli forma altındaki 3. golünü atmış oldu. Başarılı oyuncu, ilk milli golünü Lichtenstein ağlarına bırakmıştı. Tümer maç sonrası soruları yanıtlarken, "Ben görevimi yaptım. Önemli olan bu maratonun sonunda Almanya'ya gidebilmek" dedi.

    Yunanistan 90+6'da galip

    Türkiye'nin de yer aldığı 2. Grup'ta Yunanistan, grup sonuncusu Kazakistan'ı deplasmanda, son dakikada attığı golle 2-1 yendi. Evsahibi ekip, 53. dakikada Zumaskaljev'in attığı golle 1-0 öne geçerken, Yunanistan bu gole 78. dakikada Yannakopoulos ile karşılık verdi. Uzatma dakikalarında Yunanistan Liberopoulos ile bulduğu golle maçtan 2-1 galip ayrıldı.

    Danimarka'dan yarım düzine

    Türkiye'nin Dünya Kupası elemelerindeki rakiplerinden Danimarka, Gürcistan engelini 6 golle geçti. Vikinglere farklı galibiyeti getiren golleri C.Jensen, Poulsen, Agger, Tomasson ve Larsen (2) attı. Gürcistan'ın tek sayısını ise penaltıdan Demetradze kaydetti.

    2. GRUP PUAN DURUMU

    TAKIMLAR O G B M A Y P 1. Ukrayna 11 7 3 1 16 5 24 2. TÜRKİYE 11 5 5 1 22 9 20 3. Yunanistan10 5 3 2 14 8 18 4. Danimarka 10 4 4 2 21 11 16 5. Arnavutluk10 4 0 6 9 17 12 6. Gürcistan 10 2 3 5 14 24 9 7. Kazakistan10 0 0 10 5 27 0

    GRUBUMUZDA KALAN MAÇLAR


    8 EKİM CUMARTESİ
    Danimarka-Yunanistan
    Ukrayna-Arnavutluk
    Gürcistan-Kazakistan

    12 EKİM ÇARŞAMBA
    Arnavutluk-TÜRKİYE
    Kazakistan-Danimarka
    Yunanistan-Gürcistan

  • Rakip bir değil ki!
    Hakan'ın gördüğü sarı kart ve Kazakistan'da iki oyuncunun atılmasına dikkat çeken Fatih Terim, "Her zaman hakemi de yenmemiz gerekiyor" diye konuştu.

  • Umut Danimarka
    Play-Off'a kalabilmemiz için Yunanistan'ın kalan iki maçından birinde mutlaka puan kaybetmesi, bizim de Arnavutluk karşısında 3 puan çıkarmamız gerekiyor.



  • 8 Eylül 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED