AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Çok çabuk gördü

Ali Kırca, geçtiğimiz pazartesi sunmaya başladığı Kanal D Ana Haber rating sıralamasında beşincilikte kalan Mehmet Ali Birand'ın habercilikle haber bülteni sunmanın farklı olduğunu çok çabuk gördüğünü söyledi. Birand ise buna karşılık herhangi bir yorumda bulunmadı.

  • HANDAN KAZANCI
    Star TV'de olduğu kısa bir aranın dışında 12 yıldır ATV Ana Haber'i sunan ve 'ATV'nin yüzü' konumunda olan Ali Kırca habercilik ve haber bülteni hazırlamanın farklı olduğunu söyleyerek, "Geçen gün verdiğim bir röportajda da haber bülteni çok farklı bir konsept Mehmet Ali Birand da bunu görecek dedim zamanla, çok çabuk gördü. Çünkü haber programları ile haber bültenlerinin çok büyük farkı var. Bu uzun anlatılacak bir konu. Haber bültenini sırrı nedir, ya da başarınızın diye. Ama biz bunu yapmasını biliyoruz. İnsanların güvenini sarsmamak, birinci mesele bu. Güven olunca artık gerisini tamamlamak kolay" diye konuşuyor.

    Aidiyet bağı çok önemli

    12 yıldır ATV'de olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Kırca, "12 yıldır Ana haber bültenini çok kısa bir aranın dışında sunuyorum. ATV'de olmaktan çok mutluyum ama benim habere getirdiğim modelde, anchormanlik modelinde bir kanala ait olmak, bir kanala aidiyet bağı ile bağlı olmak çok önemli. O nedenle ATV'de olmaktan, 12 yılı doldurmaktan mutluyum, burada da devam etmesini istiyorum. Kimlikle bir özdeşleşme oluyor. İnsanlar da zaten bizi burada görmek istiyorlar. Bende zaten oların görmek istediği yerde ve olmak istediğim yerdeyim, onun için mutluyum" diyor.

    Uzun süredir en fazla izlenen Ana Haber Bülteninin sunucusu olarak, bu başarıyı neye borçlu olduğunu sorduğumuz Kırca, "Güven. Tek kelimeyle güven" diyor ve şöyle devam ediyor sözlerine: "Haberde güvenden başka hiçbir kelimenin önemi yok. İnsanların güvenini kazanmak her şeyden önemli. Ben o güveni kazandığıma inanıyorum. Hayat içindeki, Türkiye içindeki, dünya üzerindeki duruşumla, dünyaya bakışımla, insanlara yaklaşımımla sanıyorum. Bunları söylemem doğru değil, başkalarının bu değerlendirmeyi yapması gerekir ama ben içeriden baktığımda o güveni kazanacak yerde durduğuma inanıyorum, mesele bu."

    Haber bültenini magazinleştirmekle eleştirilen Kırca, "Biz magazin haberciliği yapmıyoruz. Onu şiddetle reddediyoruz. Buna kesinlikle karşıyız da. Magazin haberi yapmak ya da magazin haberinden kaçmak ikisi de çok yanlış suçlamalar. Magazin haberse yapılır, haber değilse yapılmaz. Biz haber olduğu zaman yapıyoruz haber olmadığı zaman yapmıyoruz. Her haberci gibi" diye konuşuyor. Kırca ayrıca son dönemdeki eleştirilerin asıl kaynağını şöyle açıklıyor, "İnsanlar eleştirmedi. Hayır. İnsanları yönlendirdiler bazıları ama insanlar neyin ne olduğunu biliyorlar. Bilmeseler kimse bizim arkamızda durmaz."


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Los Angeles'tan Kaçış
    2013 yılında geçen öyküde, yıllar önce bir deprem Los Angeles'ı anakaradan ayırmıştır. 2000 yıllarında ömür boyu iktidara getirilen başkan, ABD'yi kendi kafasındaki tutucu ve kuralcı bir ülkeye dönüştürmüştür. Bu kurallara uymayanlar Los Angeles'a sürülmektedirler. Ancak başkanın kızı anarşist düşüncelere sahiptir ve sevgilisi Cuervo ile Los Angeles'a kaçar.
    Orijinal Adı: Escape From L.A Yön: John Carpenter Oyn: Kurt Russel, A.J. Langer Yapım Yılı: 1996 Türü: Macera
    STAR / 20.00

    Eşkiya
    35 yıl önce Cudi Dağı'nda bir grup eşkiya yakalanıp cezaevine atılır. Yıllar içinde kimi hastalıktan, kimi hesaplaşma sonucu ölür. Sadece Baran 35 yıl sonra hapisten çıkar ve köyüne döner. Baran burada hapse girmesine en yakın arkadaşının sebep olduğunu öğrenir ve onu aramaya başlar.
    Yön: Yauz Turgul Oyn: Şener Şen, Uğur Yücel, Sermin Hürmeniç
    SHOW TV / 20.30

    Gerçek Öpücük
    Raja Gosnell'ın yönettiği filmde D. Barrymore ve David Arquette rol alıyor. Filmin konusu şöyle; Silik ve kendine güvensiz bir editör olan Jossie, patronun isteği üzerine öğrenci kılığına girip bir lisede ajanlık yapacak ve bir hikaye çıkaracaktır. Kılık değiştirip liseye giden Jossie'yi tahmin ettiğinden zor bir hayat beklemektedir.
    Orijinal Adı: Never Been Kissed Yön: Raja Gosnell Oyn: Drew Barrymore, David Arquette Türü: Romantik
    TRT 1 / 22.15

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Segah makamının seçkin örnekleri
    Ekranın az sayıdaki musiki progralarından biri olan Gülneva bu akşam yeni bölümü ile ekranda. Makamları detaylı şekilde ele alan ve her hafta farklı bir makamı konu edinen programda, bu hafta Segah makamı tanıtılıyor. Ayşe Egesoy'un şiirleri ile renk kattığı ve usta yorumcuların seslendireceği seçkin eserlerle süslenen programda ayrıca, Segah makamının ile ilgili kapsamlı bilgiler veriliyor.
    [ 23.40 / SAMANYOLU ]

    Görmeyen ressamın 'gören' resimleri
    Yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir'in yaptığı, çekimleri Ankara ve İstanbul'da yapılan Görmeden Görmek belgeseli bu akşam ekranda. Belgeselde, doğuştan bir görme engelli olan ressam Eşref Armağan'ın hayatına ve sorarak yaptığı resimlerine odaklanılıyor. Yaptığı resimler dünya çapında bilimsel araştırmalara konu olan, beyin yapısı ve benzersiz yeteneği incelenen Armağan, resim yapmaya nasıl başladığını, babasının ölümünden sonra nasıl günler geçirdiğini anlatıyor.
    [ 20.00 / CNN TÜRK ]

    Dondurma üzerine derin sohbet!
    Şoray Uzun'un sunduğu farklı renkleri ve kültürleri ekrana taşıyan Şoray Uzun Yolda, bu hafta dondurması, efsaneleri ve türküleriyle meşhur Kahramanmaraş'ı ziyaret ediyor. Dondurma üstüne derin bir tartışmaya girilen programda ayrıca, Maraş yöresine ait 'Oy Meyrik' türküsünün gerçek hikayesi, Meyrik'in eşinin ağzından ekrana getiriliyor. Programda son olarak, Ashab-ı Kehf mağarasının görüntüleri yer alıyor.
    [ 22.15 / KANAL 7 ]

    Başbakan röportajı maç kurbanı
    Kanal D Genel Yayın Yönetmenliğine hafta başında başlayan deneyimli gazeteci Mehmet Ali Birand'ın, Başbakan Erdoğan ile yaptığı röportaj Ukrayna-Türkiye maçının kurbanı oldu. Fatih Altaylı'nın yerine getirilen Mehmet Ali Birand dün öğle saatlerinde Başbakan Erdoğan'la röportaj gerçekleştirdi. Başbakanlık Konutu'nda yapılan band kayıt röportajının ilk planda akşam 19.00 ana Haber bülteninde yayınlanması planlanmıştı ancak hemen hemen aynı saatlerde 19.15 Show Tv'de başlayan Ukrayna-Türkiye milli maçı nedeniyle röportajın izlenmeme durumu ortaya çıktı. Yarım saatlik röportajın bugünkü Kanal D ana haber bülteninde yayınlanacağı belirtildi.
  • ERHAN SEVEN/ ANKARA

  • 8 Eylül 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED