AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y A Z A R L A R
Eşref öğretmen(ler)...

Bir süre önce gelen bir mektubu bu köşede yayınlayarak sizlerle paylaşmıştım. Bu köşeyi takip edenler hatırlayacaklardır; Konya'da öğretmenlik yapan Mustafa Sus'tan gelen bir mektuptu.

Sus, mektubunda, başka bir öğretmenden, Eşref Şimşek'ten sözediyordu. Eşref öğretmenin kendisini 4 yıldır Doğu'nun bir köyüne adadığını, "babam bile ölse bana haber vermeyin, çünkü gelirsem geri dönemem kışın ortasında..." dediğini hatırlatıyor. Şimşek'i örnek veriyor. Onun gibi insanların bilinmesini, model olmasını istiyordu.

Dün bir başka mektup (elektronik) geldi, aynı konuda. Bu mektup da sizlerle paylaşılmayı gerektiriyor.

Altındaki imza, Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız'a ait.

Şöyle diyor:

"27 Ağustos 2005 tarihli Yeni Şafak gazetesindeki köşenizde ilimiz Gürpınar İlçesi Beşbudak Köyü öğretmeni Eşref Şimşek'in fedakarca çalışmalarını dile getirmiş ve dikkatimize vermiştiniz.

Duyarlılığınıza teşekkür ediyorum. Bu öğretmenimiz gerçekten büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürmektedir. Sayenizde böyle bir öğretmeni Türkiye tanımış oldu.

Bu öğretmenimizin çalışmaları Gürpınar İlçesi Kaymakamlığı (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü) ve Van Valiliğimizce (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) bilinmekte ve takdirle karşılanmaktadır. Gürpınar Kaymakamımız kendilerini takdirname ile ödüllendirmişlerdir.

Van Valimiz Sayın M. Niyazi Tanılır beyefendi de bu öğretmenimizi Takdirname ile ödüllendirmiştir. Sicilleri en olumlu derecede değerlendirilmiştir.

Ayrıca bu öğretim yılı sonunda Milli Eğitim Komisyonumuz kendisini en yüksek ödül olarak alınabilen aylıkla ödüllendirmek üzere Bakanlığımıza arz etmiştir.

Durumu bilgilerinize sunarken ilginizden dolayı şükranlarımı, saygılarımı arz ederim..."

Eşref öğretmen gibi insanların çabalarının, özverilerinin en azından takdir açısından karşılıksız kalmadığını bilmek memnuniyet verici...

Sistemler önemlidir, buna şüphe yok.

Ülkenin Doğu, Güney Doğu sorunu ya da diğer sorunları sadece eğitimle çözülmez.

Eğitim sorunu da sadece öğretmenlerle halledilemez.

Yaklaşım, vizyon, alt yapı, maddi imkanlar belirleyici unsurlardır.

Öte yandan öğretmenleri zaman zaman geçinebilmek için "çifte meslek" icra etmek zorunda bırakan bu sistemin aksaklıklarını, Eşref öğretmen gibi insanların sırtını sıvazlayarak, takdir ederek, takdirname vererek geçiştiremezsiniz...

Bununla birlikte kabul etmek gerekir ki, toplumsal hayatta en önemli unsur insandır.

İnsanın çabası, ideali, özverisi olmadan en mükemmel sistemler de işe yaramaz.

Değerlerin, özgürlüklerin, hakların kurucusu aslen idealist, risk alan, cesur, özverili ve akıllı insandır.

İnsanlık tarihteki büyük ilerleyişinin kilometre taşlarını bu tür insanlar çakmışlardır. Koşullarla, zorbalara, imkansızlıklara meydan okuyan, özü özgür, aklı hür her insan, dev "insanlık okyanusunun içindeki olmazsa olmaz zerrecikler"i oluşturur.

Onlar Eşref öğretmen gibi insanlardır...


10 Eylül 2005
Cumartesi
 
ALİ BAYRAMOĞLU
ALİ BAYRAMOĞLU


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED