AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Hamburg'un kebapları

Fatih Akın'ın senaryosunu yazdığı Kebab Connection ilk kez TV'de. Almancı bir karakterin çatışmalarına odaklanarak kendi felsefesini sunmaya çalışan film, bunu güldürerek yapmayı deniyor. Başarıyor da...

Duvara Karşı, Kısa ve Acısız, Solino, Temmuz'da gibi filmleriyle tanınan yönetmen Fatih Akın, bu kez kamera arkasına geçmediği ama senaryosunu Jan Berger ile birlikte yazdığı Kebab Connection ile Kanal D ekranlarında. TV'de ilk kez yayınlanacak film, bir Bruce Lee hayranı Türk genciyle, kendinden emin bir tiyatro öğrencisi adayı arasındaki sıra dışı aşk hikayesini konu alırken kültürler arası çatışmayı da mizahi bir dille ele alıyor. Anno Saul'un reklam yönetmenliğinden gelen dinamizmini çok iyi taşıdığı film, Alman sinemasında Türklere komedi anlayışıyla yaklaşan ilk yapım oluşuyla da dikkat çekiyor. Alman gelinin Türk aileye karşı duygusal savaşı, kebapçıya karşı taverna kültürü ise, filmin komedi öğesini daha da güçlendiriyor. Duvara Karşı filminden sonra yurtdışında başarılı bir kariyer grafiği çizen Güven Kıraç'tan Adam Bousdoukos'a, Nursel Köse'ye kadar Akın'ın diğer filmlerinde rol alan tanıdık oyuncuların göründüğü film, sinema seyircisinin alışık olduğu klişe Hollywood filmlerinden, Japon sinemasının tekrar etmeye başlayan klasiklerinden ve Avrupa sinemasının ucuz yapımlarından kolayca ayrılan, kendi hikayesini ve felsefesini sunmaya çalışan haliyle, uzaktan da olsa "Fight Club" ruhunu anımsatan bir yapım. Filmin dublajı ise, konsepti yansıtan ve Türk seyircisinin seslerini benimsediği seslendirmenlerce yapılmış. Kendince bir tarz oluşturmasına rağmen iz bırakamayan film bitince, birkaç sahne akılda kalıyor, ancak Kebab Connection "Bir film izledim, hayatım değişti" denebilecek yapımlardan biri değil.

Film, özellikle Amerikan patentli güncel sinemanın dinamiklerinden haberdar olduğunu, o çok sevilen mafyöz karakterlere nasıl bakılması gerektiğini gösteren senaryosuyla dikkati çekiyor ilk olarak. Ardından da öykü, ulusal sınırlarda geziniyor. Türk, Yunan ya da Alman. Tek başına söylendiğinde hakaret kabul edilecek sözleri ya da ulusal saptamaları, son derece zarif ve zekice yapılmış ambalajıyla öyküsünün içine yediren senaryo, hem kendi gücünü konuşturuyor, hem de hayatı perdeye taşımış oluyor. Öykünün bir ayağında yükselen Türk-Yunan çatışmasında da film, savaşın Kardak yerine mutfakta verilmesi gibi kendince bir önermeyi sunuyor, her iki tarafın da temsilcilerine.

Çatışmalar, hayat ve kebap

Filmin konusu ise kısaca şöyle: Büyük bir Bruce Lee hayranı olan yaratıcı ve kafası dağınık Hamburglu Türk genci İbo'nun hayatta en çok arzuladığı şey ilk Alman Kung-Fu filmini çevirmektir. Amcasının Döner restoranı için çektiği reklam filmiyle bir gecede oturduğu semtin gizemli yıldızı olur çıkar ve herkes onu yeni Steven Spielberg olarak görmeye başlar. Ancak kız arkadaşı Titzi'nin hamileliği İbo'nun hayatını allak bullak edecektir. İbo, önce torununun annesinin Türk olmadığını duyan babası tarafından evlatlıktan reddedilir. Sonra bebeğin altını değiştirme ve bebek arabası itme gibi işleri öğrenmeye yanaşmadığından Titzi'yle arası açılır. İbo'nun artık elinde kafa dengi dostlarından, reklam kliplerinden ve eski hayatını geri getirme isteğinden başka bir şeyi kalmamıştır. Tek arzusu, Titzi'yle barışmak, babasıyla arasını düzeltmek ve ailesiyle eski mutlu günlerine geri dönmektir.

Kebab Connection

Yön: Anno Saul Senaryo: Fatih Akın, Anno Saul, Jan Berger, Ruth Toma Müzik: Marcel Barsotti Oyn: Dennis Moschitto, Nora Tschirner, Güven Kıraç, Hasan Ali Mete, Adnan Maral, Fahri Yardım, Adam Boudouskos Yapım Yılı: 2005 Türü: Komedi
KANAL D / 20.00


'İffet'li bir delikanını ibretlik dramı

Öyküsünü Süleyman Çobanoğlu'nun yazdığı ve Nazif Tunç'un yönettiği İffet'te masum ve iffetli bir delikanlının zengin bir kadının kirli oyunundan kurtulma öyküsü anlatılıyor. Filmin konusu ise kısaca şöyle; Sinan, zar zor geçimini sağlayan bir su tesisatçısıdır. Ailesinin zoruyla evlendiği karısı Ayşe'nin hastalıklarının yanında huysuzluklarına karşı da sabretmektedir. Evleneli beş yıl olmasına rağmen Sinan bir türlü karısından beklediği güler yüzü görmemiştir. Leyla ise zengin bir villanın tutkulu sahibesidir. Kocası Niyazi ancak ilaçlarla ayakta durabilmekte ve eşi Leyla'nın duygusal ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaktır. Leyla, villaya bir tamirat için gelen Sinan'ıa vurulur. Delikanlı, Leyla'nın bu kirli teklifini reddeder. Oysa Leyla Sinan'ı ele geçirme sevdasındadır.

İFFET

Yön: Nazif Tunç, Öykü: Süleyman Çobanoğlu Senaryo: Mustafa Baydemir Müzik: Aslıgül Ayas Oyn: Faik Ergin, Ebru Soyluerdem, Nil Yurtoğlu, İsmet Soykan, Nesrin Uçak, Yakup Konca, Burak Demir
KANAL 7 / 21.45


FİLMLERDEN SEÇMELER

Her Şey Çok Güzel Olacak
Yönetmenliğini Ömer Vargı'nın yaptığı film, Cem Yılmaz, Mazhar Alanson ve Ceyda Düvenci gibi isimleri buluşturuyor. Filmin konusu şöyle; Altan, gereksiz yere karıştığı bir kavga sırasında 3 yıldır görmediği kardeşi Nuri ile karşılaşır. Bu rastlantı, aradan geçen bunca zamandan sonra, tamamen zıt karakterlere sahip iki kardeş için sürpriz olur ve işleri karıştırır.
Yön: Ömer Vargı Oyn: Cem Yılmaz, Mazhar Alanson, Ceyda Düvenci Türü: Komedi / Macera
Show Tv / 22.30

Gerçek Efsaneler 2
Alpine Üniversitesi'nde en iyi film tezi için verilen geleneksel 'Hitchcock Ödülü'nü alan öğrenciye, parlak bir yönetmenlik kariyeri için Hollywood yolu açılmaktadır. Amy Mayfield adlı öğrenci ise, kampüsün güvenlik görevlisi Reese'in tavsiyesi ile şehir efsaneleri hakkında bir film yapmaya karar verir. Bu sayede Prof. Solomon'un gözüne gireceğini düşünmektedir .
Orj. Adı: Urban Legends: Final Cut Yön: John Ottman Oyn: Jennifer Morrison, Matthew Davis (2000)
STAR / 23.10

Hannibal
İşlediği korkunç cinayetler sonrası, Dr. Hannibal ortadan kaybolur. Aradan yıllar geçer ve onun zarar verdiği kişiler tüm güçlerini kullanarak intikam almaya karar verirler. Ancak onu bulmak bir türlü mümkün olamamaktadır. FBI tarafından aranan en önemli kişiler arasında ilk ona giren Lecter, İtalta'da günlerini gardiyansız özgür bir ortamda geçirmektedir.
Orj. Adı: Hannibal Yön: Ridley Scott Oyn: Anthony Hopkins, Julianne Moore, Giancario Giannini, Ray Liotta
ATV / 23.15

Öncelikler
Biri savunma avukatı diğeri savcı olan bir çift, bir davada karşı karşıya gelir. Yargılananlar, küçük yaşta bir kızı öldürmekle suçlanan dört yeni yetmedir. Genç bir kızın biraz eğlenmek için başlattığı gece, bir felaketle sonuçlanmış ve çocuklar kendilerini hapishanede bulmuşlardır. Avukatın mücadelesi zaferle sonuçlanır gençler serbest bırakılır ancak üçü birden öldürülür.
Orijinal Adı: Question of Privilege Yön: Rick Stevenson Oyn: Jessica Steen, David Keith, Wendy Crewson
TV 8 / 23.30

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Maceracı, Van,
Iğdır ve Ağrı'da

Murat Yeni'nin sunduğu Maceracı, Anadolu turuna devam ediyor. Programda ilk olarak, Van'ın en önemli sembollerinden biri olan, iki gözü farklı renkteki Van kedilerinin görüntüleri geliyor ekrana. Daha sonraki durağı Iğdır olan programda, dağcılıkla ilgili küçük tiyolar verilirken, program ekibi son olarak Ağrı'ya uğruyor ve burada Doğu Beyazıt'taki muhteşem bir eserin, İshakpaşa Sarayı'nın görüntüleri geliyor ekrana.
[16.45/SAMANYOLU]

Darbe girişiminin tanığı "Oradaydı"
Türkiye'nin yakın tarihine yansıyan olayları, yaşayanların ve tanıkların anlatımıyla ele alan, yapımcılığını Aylin Atasoy'un üstlendiği Oradaydım'da, 20 Mayıs 1963 yılında Albay Talat Aydemir'in ve Binbaşı Fethi Gürcan'ın Kara Harp Okulu öğrencileri ile birlikte başlattığı darbe girişimini ekrana geliyor. Gazeteci İsmet Solak, darbeye katılan 1459 Kara Harp Okulu öğrencilerinden biri olarak yaşadığı, gece vakti başlatılan darbe girişimi sırasında yaşananları programda anlatıyor.
[17.15/CNN TÜRK]

Esrarlı bir öykü: Beş Kollu Avize
Aziz Nesin'in eserleri arasından televizyona uyarlanan Beş Kollu Avize, Erdem Akakçe, Nedim Saban, Seren Fosforoğlu ve Suna Selen birçok oyuncuyu biraraya getiriyor. Yönetmenliğini Ömer Kavur'un üstlendiği dizinin konusu şöyle; Kitaplarını bastıramadığı için sağa sola borçlanan Hulusi'nin ev eşyası haczedilir ve çareyi karısı ve çocuklarını kayınpederine göndermekte bulur. Bu esnada iş arayan Hulusi bir gün elinde beş kollu avize taşıyan bir adamla tarışır.
[20.05/TRT 2]

New York polisi yine suçlu avında
New York Polis Departmanı'nın, suçluları durdurmak amacıyla verdikleri mücadelelerin anlatıldığı Law & Order dizisinin bu haftaki bölümün konusu kısaca şöyle; Bir mafya babasının kızı, yaşadıklarını anlatan bir kitap yazar. Kitabının çıkmasına az bir zaman kala polis teşkilatına bedeninden ayrılmış başı gönderilir. Dedektifler kızın geriye kalan vücudunu bulmak için araştırmaya başlarlar. Araştırmaları onları yıllar önce intihar etmiş bir isme götürür.
[24.00/TGRT]

Tunus'un çöl şehirlerinden manzaralar Ayna'dan yansıyor
Sunuculuğunu Saim Orhan'ın yaptığı Ayna bu hafta, Tunus bölümlerinin sonuncusuyla ekrana geliyor. Ayna, bu kez, Tunus'un daha da güneyine, Duz şehrine gidiyor. Çölde düzenlenen aktivitelerin şehrin turizmine önemli ölçüde hizmet ettiği ve turistler için ilginç bir çekim merkezi oluşturduğu şehirde Ayna ekibi, 4 tekerlekli küçük bir araçla çölü turluyor ve buradan ilginç görüntüleri ekrana taşıyor. Duz şehrinden ayrılan ekibin ikinci durağı Tuzır şehri oluyor. Ekip burada çölün ortasında kurulan ilk köy olma özelliğine sahip tarihi bir dağköyünü görüntülüyor.
[ 22.45 / SAMANYOLU ]

Asya'nın bozkırlarından, Türk düşünce dünyasına yolculuk
Yapım ve yönetimini Muharrem Sevil'in üstlendiği Asya'nın Kandilleri programı, Türk dünyasının önemli isimlerini dramatik bir anlatımla ekrana getiriyor. 13 bölümden oluşan belgeselde, Türk coğrafyasında yaşamış; kültür, düşün, sanat ve bilim alanında öne çıkmış kişilerin etik ve estetik değerlerini; yaşadıkları dönemin, toplumsal ve siyasal atmosferinden soyutlamadan anlatıyor. Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan gibi 8 farklı ülkede çekilen belgeselde, Hoca Ahmet Yesevi, Farabi, Yusuf Has Hacib, Kaşgarlı Mahmut, gibi isimlere yer veriliyor.
[ 22.25 / TRT 2 ]

'Bir Çift Çizme' yüzünden gelen bir ömürlük bir azap
Yönetmenliğini Haluk Göl'ün yaptığı, Kuzey Vargın ve Ahmet Tüzün'ün rol aldığı Bir Çift Çizme'de, Vedat Bey, oğlu, gelini ve torunuyla mutlu bir yaşam sürmektedir. Ancak bu mutluluğu içinde sakladığı büyük bir sır gölgelemektedir. Huzursuzluğunun nedeni ise çamurlu bir çift çizmedir. Birgün bu çizmelerin sırrını torununa anlatmaya karar verir. Hikaye şöyledir: Vedat gençliğinde arkadaşının oğluna ayakkabısı yırtıldığı için bir çift çizme verir. Fakat çizmeler çamur olunca, çok kızar. Çıplak ayakla yürümeye başlayan çocuk kaybolur.
[ 20.00 / KANAL 7 ]
10 Eylül 2005
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED