AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • 18 bin 282 sözleşmeli öğretmen atandı
    Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), sözleşmeli öğretmenlik için ayırdığı 20 bin kadroya 18 bin 282 kişi atandı. Atama dolayısıyla Başkent Öğretmenevi'nde tören düzenlendi. Törende konuşan MEB Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, sözleşmeli öğretmenlik için 45 bin 280 kişinin başvurduğu, ancak koşulları uygun olan 36 bin 1 kişinin başvurularının onaylandığını kaydetti. Kaya, öğretmenlerin atandıkları okullara giderek görevlerine başlayabileceklerini, bunun için 30 Eylül'e kadar süre tanındığını söyledi. 200 kişilik boş kontenjan kaldığını belirten Kaya, bu kontenjanlara da önümüzdeki günlerde atama gerçekleştirileceğini söyledi. Atama sonuçları www.meb.gov.tr internet adresi ile AVEA'nın 5757 numaralı hattına mesaj gönderilerek öğrenilebilecek.

  • Beceri sınavına girmeyen üst sınıfa kayıt yaptıracak
    2004-2005 öğretim yılında başarısız ve devamsızlık nedeniyle başarısız olan öğrencileri ders sayısına bakılmaksızın ortalama yükseltme sınavına alan Milli Eğitim Bakanlığı yıl sonu beceri sınavına girmeyen Çok Programlı Lise öğrencilerine de bir üst sınıfa devam etme hakkı tanıdı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarında işletmelerde meslek eğitimi gören öğrencilerden ikinci dönem notu bulunmayan veya ikinci dönem notu bulunduğu halde yıl sonu beceri sınavına girmeyen öğrencilerin yıl sonu notlarının tespitinde ilgi (d) genelgeye göre işlem yapılıp yapılamayacağı belirtildi. Ayrıca İmam Hatip Lisesi programlarının haftalık ders çizelgelerinde farklılık nedeniyle ortak 9'ncu sınıfa ne şekilde öğrenci kaydı yapılacağı ve 2004-2005 öğretim yılında çok sayıda dersten sorumlu olarak 10. sınıfa geçen öğrencilerden isteyenlerin sınıf tekrarı yapıp 4 yıllık programların 9. sınıflarına kayıtlarının yapılıp yapılamayacağı konularında tereddüte düşüldüğü belirtildi. Talim ve Terbiye Kurulu'nun yaptığı mütaalaya göre, ilgi (d) genelge hükümlerinin bütün orta öğretim kurumlarındaki başarısız öğrencileri kapsadığı dikkate alınarak uygulamanın genelge doğrultusunda yapılması ve beceri sınavına girmeyen öğrencilerin de bir üst sınıfa kayıt yaptırmaları gerektiği belirtildi.

  • İSMAİL ZELVİ

  • Ürün tercihini çizgi kahramanlar belirliyor
    Okulların açılmasına birkaç gün kala kırtasiyelere akın eden çocukların, üzerinde çizgi film kahramanlarının bulunduğu ürünleri tercih etmesi, ailelerin eğitim bütçesine ayırdığı payı önemli miktarda arttırıyor. Kırtasiye sahibi emekli öğretmen Müyesser Tekgöl, normalde 10 ila 20 YTL arasında değişen çantaların, "Barbie", "Spiderman" ve "Batman" resimleri ile süslü olunca 80 YTL'ye kadar çıktığını söyledi.

  • ADANA

  • PKK'dan kaçan kadın terörist yakalandı
    Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki Mahmur kampından kaçan kadın terörist, Adana'da saklandığı eniştesinin evinde yakalandı. Şanlıurfa ve Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü mensubu olduğu bildirilen Dilan kod adlı 30 yaşındaki Z.S.'nin Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'ndan kaçarak 27 Ağustos 2005 tarihinde Türkiye'ye giriş yaptığını tespit etti. Jandarma ekipleri, takibe aldıkları Z.S.'nin Adana'nın merkez Seyhan İlçesi, Ova Mahallesi'nde oturan eniştesi A.K.'nin (34) evinde saklandığını belirledi. Jandarma ekipleri, gerçekleştirdiği operasyonda terör örgütü mensubu Z.S. ile kendisine yardım ve yataklık yaptığı ileri sürülen eniştesi A.K.'yi gözaltına aldı. Z.S., sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. A.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

  • ADANA (İHA)

  • Baydemir'in konuşmasına inceleme
    Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Strasbourg'ta yaptığı konuşma nedeniyle görevlendirilen mülkiye başmüfettişlerinin, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu bildirildi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açık-lamada, Mülkiye Başmüfettiş-erince, Baydemir'in konuşmasının TCK'nın ''Kamu Barışına Karşı Suçlar'' başlıklı beşinci bölümünde yer alan "Suçu ve Suçluyu Övme'' alt başlıklı 215. maddesi ve "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma'' alt başlıklı 220/8. maddesi çerçevesinde değerlendirilmesi amacıyla Başsavcılığ'a suç duyurusu için tevdi raporu gönderildiği kaydedildi.

  • ANKARA

  • 5 terörist ölü ele geçirildi
    Tunceli ve Erzurum'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, 1'i kadın 5 terörist ölü ele geçirildi. Çiçekli Köyü kırsalında, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada, 1'i kadın 4 terörist ölü olarak silahlarıyla birlikte ele geçirildi. Erzurum'un Hınıs İlçesi'ne bağlı Yaylakonak Köyü Tepeli mezrasında, güvenlik güçlerinin 1 terörist ile temas sağladığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin "dur" ihtarına uymayan terörist, kalaşnikof tüfek, şarjör, fişek, el bombası ve muhtelif dokümanlarla ölü ele geçirildi.

  • 'PKK sözcüsü' haber ajansına soruşturma
    Almanya'da, terör örgütü PKK'ya yakınlığı nedeniyle Mezopotamya Haber Ajansı hakkında soruşturma yürütüldüğü bildirildi. Almanya Federal İçişleri Bakanlığı'nın bir sözcüsü, yaptığı açıklamada, Mezopotamya Haber Ajansı hakkında, PKK'nın örgüt yapısına entegre olduğu gerekçesiyle yasaklanması için soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Ajansın, PKK/KONGRA-GEL'in sözcülüğünü yaptığını ifade eden sözcü, yasaklama konusunda ne zaman karar alınacağı hakkında bilgi veremeyeceğini kaydetti.

  • Öldürülen taksicinin 600 YTL'si gasp edildi
    Antalya'nın Alanya İlçesi'nde önceki akşam öldürülen kişinin taksici olduğu ve 600 YTL'sinin gasp edildiği bildirildi. Alınan bilgiye göre, bir taksi durağında taksisi bulunan ve bunun yanı sıra korsan olarak motosikletle yolcu taşıdığı iddia edilen Şevket Yılmaz'ın, önce gasp edildiği, dövüldükten sonra tabancayla göğsünden ve başından vurularak öldürüldüğü belirtildi. Şevket Yılmaz'ın çalıştığı durakta bulunan tanığın, önceki akşam müşteri olarak gelen bir kişinin, Konaklı'ya gitmek istediğini söyleyerek Yılmaz'ın motosikletine bindiğini söylediği öğrenildi. Polisin, eşkali belirlenen kişinin yakalanması için çalışma başlattığı, cinayetin, birden fazla kişi tarafından işlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu kaydedildi.

  • Böyle acılar bir daha yaşanmasın
    Düzce'de, aşırı yük nedeniyle lastiği patlayan ve alev alan otobüste hayatını kaybeden 8 kişi dün toprağa verildi. Faciada yaşamını yitiren Faruk Kirazlı, Leyla Kirazlı, İpek Hasbal, İbrahim Hasbal, Esra Hasbal, Ramazan Tekir, Ayşe Tekir ve Esra Tekir'in cenazelerinin, Alibeyköy Veysel Karani Camii'nin avlusuna yan yana sıralandığını gören yakınları gözyaşlarını tutamadı. Ölenlerin yakınları, tabutlara sarılarak ağladı. Cenazeye, AK Parti Milletvekili Nurettin Canikli, Alucra Kaymakamı Yunus Sezer, Aluca Belediye Başkanı İbrahim Bıyıklı, Alucra Emniyet Müdürü Selahattin Batman, AK Partili belediye başkanları ile ölenlerin çok sayıda yakını katıldı. Cenazede konuşan Alucralılar Vakfı eski Başkanı İsmail Hasbal, Anadolu'dan İstanbul'a gelen otobüslerin bagajları konusunda yetkilileri göreve çağırdı.

  • OKTAY MEHMET / İSTANBUL

  • Efkan Efekan toprağa verildi
    Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Efkan Efekan (70), İstanbul'da toprağa verildi. Efekan için dün Teşvikiye Camii'nde cenaze namazı kılındı. Akciğer kanserinden önceki gün ölen Efkan Efekan'ın cenazesi, daha sonra götürüldüğü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi. Camideki törene, Efkan Efekan'ın eşi Sevgi, kızı Neslihan, oğlu Alihan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek ile Nuri Alço, Ekrem Bora, Kadir İnanır, Osman Yağmurdereli ve Rutkay Aziz'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı.

  • İSTANBUL

  • Şüpheli çanta polislerin çıktı
    Bursa'da, Emniyet Müdürlüğü binası önünde bulunan şüpheli çantanın, polis tarafından unutulduğu anlaşıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki merkez binası önünde nokta nöbeti tutan polisler, bina önünde bulunan çantadan şüphelenmeleri üzerine durumu, bomba imha uzman ekiplerine bildirdi. Bomba imha uzmanı, şüpheli çantayı fünyeyle patlatmak için hazırlık yaptığı sırada Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi'nden olay yerine gelen bir ekip, çantanın birimlerindeki başka bir ekibe ait olabileceğini bildirdi. Yaptığı incelemede, polise ait olduğu belirlenen "Delil Toplama Kiti" çantası, ekibe teslim edildi.

  • BURSA



  • 10 Eylül 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED