AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Beşiktaş'ta büyük isyan

Yönetim, yayınladığı bildiriyle PFDK ve Federasyonu topa tuttu.

Beşiktaş Yönetim Kurulu, Diyarbakır maçında meydana gelen saha olayları ve "taraftarının kötü ve çirkin tezahüratı'' nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun verdiği 1 maçlık saha kapatma kararına sert tepki gösterdi. Açıklamada, "100 yılını geride bırakan, Beşiktaş'la sporun er meydanı olan sahalarda baş edemeyenler, yanlarına talimat verdikleri yandaşlarını da alarak Beşiktaş'ın önünü kesmek için spor dışı, son derece çirkin tezgah ve karanlık oyunlar içine girmişlerdir. Talimatla tetikçilik yapılacaksa, bu mertlik içinde yapılmalıdır" denildi.

Tahkim'den döner

BEŞİKTAŞ Futbol Şubesi Sorumlusu Kıvanç Oktay, 1 maçlık saha kapatma cezasının kaldırılması için Tahkim Kurulu'na itirazda bulunacaklarını söyledi. Haklarını her platformda koruyacaklarını vurgulayan Oktay, "Umarım bu yanlıştan döner ve kararı düzeltirler. Derbi maçı İnönü Stadı'nda oynamak bir başka oluyor'' dedi.

Fener'i her yerde yeneriz

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Beşiktaş'a verdiği 1 maçlık saha kapatma cezası için ''Ağır bir karar, Tahkim Kurulu'dan döneceğini sanıyorum. Ancak Fenerbahçe maçını kendi sahamızda oynasaydık çok büyük avantajımız olacaktı. Bizim için çok önemli bir maç. Her şeye rağmen karar değişmezse de farketmez. Nerede olursa olsun Fenerbahçe'yi yeneceğiz" dedi.

Federasyona yürüdüler

Beşiktaşlı taraftarlar, 1 maçlık saha kapatma cezasını protesto ettiler. Futbol Federasyonu'nun önünde toplanan 300 kadar Beşiktaşlı taraftar, buradan sloganlarla yürüyüşe geçti. Federasyon önünde açıklama yapan taraftarlar, "Maç Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na alınsın, hakem Cem Papila, gözlemci de Aziz Yıldırım olsun. Sadece adalet istiyoruz. Adalet sağlamak için 'Lütfen' kampanyası başlattılar, o kampanyaya lüften kendileri de uysun'' dediler.

Beşiktaş 3 puan arıyor

Beşiktaş, ligde bugün deplasmanda karşılaşacağı Çaykur Rizespor maçında 3 puanı hedefliyor. Siyah-Beyazlı takımda kart cezası dolan Ali Tandoğan ile uzun süren rahatsızlığının ardından İbrahim Akın ve son anda Güven de dahil edildi. Sakatlıkları bulunan Sergen ve Gökhan, Disiplin Kurulu'nun 3 maç ceza verdiği Okan'ın yanı sıra, İbrahim Üzülmez, Volkan ile Ramazan kadroda yer almıyor.



10 Eylül 2005
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED