AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R

Yakıştı mı Nihat Bey

Aslında bu geçikmiş bir yazı... Milli maçlar sebebiyle gündemi değiştirmek istemedik. Ama, şimdi tam yeri ve zamanı.

Sözümüz Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir'e. Milli maçlar arasında öyle bir açıklamasını duyduk ki, tabir yerindeyse sinirlerimiz tavana sıçradı. O yaptığı açıklama ne kendisine, ne de Fenerbahçe kulübüne yakıştı...

Önce, Nihat Bey'in açıklamalarından kısa bir paragraf aktaralım.

"Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım'dır. O ne derse o olur. Yönetim kuruluna aldığı Hakan Bilal Kutlualp, başkanın isteği doğrultusunda istifa etmelidir. Kendisinin bu konuda yıpranmasını istemiyoruz."

Açıklamanın bu anlamda devamı da var. Söylenen sözler, tamamen Hakan Bilal Kutlualp'in kulüpten uzaklaştırılması imasını ve manasını taşıyor.

Aziz Yıldırım başkanlığında Fenerbahçe kulübünde özenilecek bir yönetim olduğunu biliyoruz. Hakkını vermek gerekirse, başta ezeli rakipleri olmak üzere diğer takımlardan da daha iyi işler yaptıklarını özenle izliyoruz.

Ancak, bir yöneticinin kulüpten uzaklaştırılması bu kadar aleni, bu kadar kabaca olamaz.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyeleri Kapıkulu Askerleri midir? Başkan "oturun" dediği zaman oturacaklar, "kalkın" dediği zaman kalkacaklar... Öyle mi?

Doğrusunu isterseniz, Nihat Özdemir'in açıklamaları hoş değil. Özdemir, açık seçik diyor ki, rolü başkan oynar, biz figüranız.

Sayın Özdemir... Sizin olduğu gibi, herkesin şahsiyeti ve gururu vardır. Siz ulu orta başkan istemiyor diye bir yöneticiyi kapının önüne koyamazsınız. Kabul ediyoruz... Başkan listeye almış, ancak Hakan Bilal Kutlualp'i genel kurul seçmiştir.

Sizin yapabileceğiniz tek şey o yöneticiyi icradan almaktır. Başkan istemiyor diye, istifasını istemek hakkına ve hukukuna sahip değilsiniz.

Umarız ki, Fenerbahçe'de böyle antidemokratik bir olayla bir daha karşılaşılmaz.


10 Eylül 2005
Cumartesi
 
TURGUT KOLOĞLUGİL


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Arşiv
Bilişim
| Dizi
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED