T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 28 OCAK 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Faizsiz mortgage

Bugüne kadar 40 bin kişiyi otomobil sahibi yapan Emin Otomotiv, 'elbirliği modeli'ni konuta uyarlayarak, uzun vadeli ve düşük faizli mortgage sistemine alternatif oldu

Yılmaz
Yıldız
Emlak
Dünyası
25-30 yıl vadeli, düşük faizli kredilerle insanların kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayan ipotekli konut kredisi mortgageye faizsiz alternatif çıktı. Bugüne kadar 'elbirliği modeli' ile 40 bin kişiyi otomobil sahibi yaptıran Emin Otomotiv, bu modeli konut sektörüne uyarlayarak, uzun vadeli ve düşük faizli mortgage sistemine alternatif oldu.

EMİNEVİM PROJESİ

Emin Otomotiv'in Eminevim adıyla başlattığı organizasyon, ev sahibi olmayı amaçlayan ancak banka kredisi ve faizden uzak durmak isteyen, aylık taksitlerin bütçesine uygun olmasını bekleyen vatandaşlara hitap ediyor.

1991 yılında İstanbul Ümraniye'de çalışmalarına başlayan Emin Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Eminevim organizasyonu ile toplumdaki herkes için gerekli olan ev ihtiyacını en kolay şekilde karşılamayı hedeflediklerini söyledi. Eminevim'in özellikle dar gelirli aileler için mortgage sisteminden daha uygun bir sistem olduğunu belirten Üstün, "Bizde dar gelirli ülke insanımızın durumunu bildiğimiz için imece birlikteliği örnek alarak böyle bir çalışma yaptık" dedi. Satış yaklaşımlarının her şeye rağmen satış olmayıp, doğru tespit edilen ihtiyacın giderilmesi olduğunu vurgulayan Üstün, hizmetlerinden yararlananları da "müşteri" değil, oluşan faydayı ortak paylaştıkları, mutlak memnuniyeti ve mutluluğu hedefledikleri iştirakçileri olarak gördüklerini de sözlerine ekledi.

Ev sahibi oluncaya kadar kira yardımı

Üstün'ün verdiği bilgiye göre, Eminevim, uzun vadelerle, faiz ödemeden kira öder gibi 'elbirliği' üyeleri arasında sıra ile konut veya işyeri sahibi olma esasına dayanıyor. Bu sistemle 'elbirliği' üyeleri arasında gruplar oluşturulup, grupların sıra tespitleri de noter huzurunda yapılarak belirleniyor. Konut organizasyonunda 'Elbirliği Sistemi' kira öder gibi kolay taksit ödeme imkanı, çok ucuza maliyet gibi ciddi avantajlar da sunuyor. Üstelik konut sahibi oluncaya kadar kira yardımı bile yapılıyor. İstenildiğinde konut değerini azaltabilme veya yükseltebilme imkanı ve konutu almadan önce, ödeme zorluğu çekildiğinde taksitleri dondurabilme seçeneği de bulunuyor. Sistem aynı zamanda ileriye dönük bir yatırım yapma imkanı sağlarken, özellikle zorunlu hallerde sistemden ayrılabilme imkanı veriyor. Sistem hakkında detaylı bilgiye www.eminoto.com.tr adresli internte sitesinden ulaşılabiliyor.


Almondhill daireleri bitti

Taşyapı'nın geçtiğimiz yılın Kasım ayında inşaatına başladığı Acıbadem'deki Almondhill projesinde, 750'ye yakın daireden yüzde 80'i sahiplerini buldu. Satılan daireler içinde en çok talep edilenler (1+1) ve (4+1) bahçe katı ve bahçe dubleksi daireler olurken, C tipi bloklarda yer alan 175 metrekare bahçe katı ve B tipi bloklarda yer alan 176 metrekare bahçe katı dairelerin tamamı satıldı.


M1 Koray'ı tamamlayacak

M1 Meydan Alışveriş Merkezi'nin inşaat çalışmalarının, Koray Yapı Endüstrisi ve Tic. A.Ş. tarafından yürütülmesine karar verildi. METRO Group Asset Management ve Koray Yapı Endüstrisi ve Tic. A.Ş., konularında uzman iki dev olarak, önemli bir işbirliğine imza attı. Açılışı Mart 2007'de yapılacak olan M1 Meydan Alışveriş Merkezi, 60 adet mağazaya sahip

Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi