T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 28 OCAK 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yolda hem iş, hem aş

Şoray Uzun Yolda'nın sunucusu Şoray Uzun, programın 10. ayında şimdiden 10 kilo aldığını belirterek, "Antep mutfağına, cağ kebabına, analarımızın yaptığı bazlamaya da hayır denmez ki" diyor.

Anadolu'yu karış karış gezerek, Anadolu insanının gelenek ve göreneklerini, nasıl yaşadıklarını, nelere gülüp nelere ağladıklarını ekranlara yansıtan Şoray Uzun Yolda adlı gezi programı, izlenme oranlarını günden güne artırıyor. Haftada iki kez yeni bölümüyle ekranlara gelen ve muadillerinden farklı olarak Anadolu insanının metropolden görünmeyen ya da büyük şehirlere gelince unutulan yüzünü yansıtan programın sunucusu Şoray Uzun, programın bu kadar beğenilmesini sahici olmasına bağlıyor. "Anadolu insanının içindeki cevheri ortaya çıkarıyorsunuz" denildiğinde koca bir estağfurullah ile söze başlayan Uzun, şu şekilde devam ediyor, "O cevheri çıkarmak bize mi düştü? Anadolu insanı zaten yansıtıldığı gibi asık suratlı, şikayet eden, mutsuz değil ki. Elbette sıkıntıları var ama onlar da bildikleri gibi yaşamlarına devam ediyor. İnsanlar güler de, ağlar da. Amacımız herkesi doğal ortamında görüntülemek ve kültürü ekrana yansıtmak" diyor.

'ASMALI KONAK'LARA RASTLAMADIM

Tüm Türkiye büyük şehirlerden oluşuyormuş gibi ekranda metropol insanını ilgilendiren yapımlar dışında programlara rastlamanın neredeyse imkansız olduğunu belirten Uzun, TV dizilerinin birçoğunun da İstanbul'da geçtiğini, Anadolu'da geçenlerin ise gerçekleri yansıtmadığını belirtiyor. "Bir dönem meşhur olan konaklı diziler her ne kadar Anadolu'daki konaklarda geçiyor olsa, bu dizilerin gerçeklerle ilgisi yok" diyen Uzun, "Anadolu'yu gezdim 'Asmalı Konak'lara rastlamadım. Bu diziler ha Brezilya'da geçmiş ha Türkiye'de, hiçbir fark göremiyorum" diyor.

PROGRAMALAR SAHİCİ DEĞİL

Yıllardır gezi programları yapıldığını ancak mikrofon uzatan insanların sahici olmadığı için programların da sahicilikten uzak olduğunu ifade eden Uzun, şöyle konuşuyor "Evet, yolu, suyu elektriği olmayan bölgeler var. Ama Anadolu denildiğinde tek akla gelen geri kalmışlık olmamalı. Biz gidip onlarla sohbet ediyoruz, yemeklerini yiyoruz. Anadolu insanı programda kendisinden bir şeyler buluyor ve izliyor. Büyük şehirde yaşayanlar da özünü görünce seyrediyor, bundan keyif alıyorlar"

Kendisinin de Anadolu'da büyüdüğünü oraların çocuğu olduğunu söyleyen Uzun, bu nedenle gittiği yerlerde kabul gördüğünü belirtiyor.

Gelin kuşağı da bağlamış

Gazeteci olan Şoray Uzun'un hayatı, Ahmet Uğurlu ile röportaj yapınca değişmiş. 250 bin lira kazandığı dönemde Uğurlu kendisine Shakespeare'in Hamlet oyununda mızrak tutması karşılığında 650 bin lira teklif edince muhabirliği bırakan daha sonra yine Ahmet Uğurlu'yla Karşı Show'da başlayan Uzun, Kaygısızlar'daki Kültigin rolüyle beğeni topladı. Daha sonra Kanal 7'deki Evlere Şenlik'i sunan Uzun, Şoray Uzun Yolda'ya başlama hikayelerini ise şöyle anlatıyor: "Evlere Şenlik'te 4. yılımızdı. 'Bu gezi programları izleniyor' dedik, Kütahya'ya gittik. Çektiğimiz görüntüleri programda yayınlarız diye düşündük. Fakat yöneticiler görüntüleri beğendi ve program teklifi geldi." Anadolu'daki misafirperverliğin hiçbir yerde olmadığını belirten Uzun,yaşadığı bir anıyı şöyle anlatıyor; "Bir düğüne konuk olduk. Gelinin büyüğü yok. 'Ağabeyi sayılırsın, kuşağını bağlar mısın?' dediler. Ben de bağladım. Sonra kendimi tutamadım, ağladım." Şoray Uzun Yolda bu akşam Gönen'e gidiyor.    KANAL 7/ 19.45

  • GÜLDEN TÜMER / İSTANBUL


    Nilüfer, Müzik Dergisi'ne konuk

    Şafak Karaman'ın hazırlayıp sunduğu, Türkçe popüler müzik programı Müzik Dergisi'ne bu hafta, Nilüfer konuk oluyor. Nilüfer'in son albümü Karar Verdim ile ilgili sohbet eden ikili, Nilüfer'le Kayahan arasındaki küslük hakkında da konuşuyor. Karaman'ın Kayahan, yeni albümünüzü yetersiz bulmuş, doğru mu? sorusunu cevaplandıran Nilüfer, "Ben dinmelediğini duymuştum. Dinleyip eleştirse daha memnun olurdum." diyor.
    TV8 / 01.30


    Ayna'dan Sri Lanka yansıyor

    Saim Orhan'ın sunduğu Ayna bu hafta Hindistan'ın güneyindeki Sri Lanka adasına gidiyor. Ekip, Hz. Adem'in dünyada ilk ayak bastığı toprak kabul edilen Hz Adem tepesi, Başkent Colombo'nun Kandy şehri ve bir de fil yetimhanesinden görüntüler var.
    SAMANYOLU / 23.10


    Ezan'ın Türkiye'de 18 yıllık hikayesi

    Gazeteci Muharrem Coşkun'un Türkçe Ezan serüveni ile ilgili hazırladığı Garp İzi adlı belgesel bu akşam ekrana geliyor. Bundan tam 74 yl önce, 29 Ocak 1932 tarihinde ilk Türkçe ezan okunması kararını ve o dönem yaşananları inceleyen belgeselde, 'Tanrı Uludur'la geçen 18 yılda nelerin yaşandığı, Süleymaniye Camii'nde şapkalı cemaatin fraklı imamdan Türkçe hutbe dinleme öyküsü ve Türkçe Tekbir Gecesi ekrana getiriliyor. TV 5 / 22.45


    DİKKAT ŞAHAN ÇIKABİLİR
    Ekran halleri, rüşvet skandalları parodisi

    Şahan Gökbakar'ın hazırladığı Dikkat Şahan Çıkabilir'de bu hafta, Engin Jurnal bir zamanların dünya dama üçüncüsü olan adamın şu anki içler acısı halini konu ediyor. Haberatör'de ise IQ testinde yapılan rüşvet skandalını deneyimli haberci Korcan Karar ekranlara getiriyor.
    ATV / 00.25


    CENNET MAHALLESİ
    Pembe hazinenin peşine düşünce

    Melek Baykal ve Özkan Uğur'un rol aldığı dizide, Pembeler Avrupa'dan dans teklifi alınca, kadroyu genişletmek dans yarışması düzenliyor. Selim Çeribaş dedesinin defterini bulan Pembe, bir hazinesi olduğunu öğrenince dedesinin ruhunu çağırıyor.
    SHOW / 20.00


    TELEVİZYON MAKİNASI
    Ali Kırca ve M. Ali Erbil Okan'a konuk oluyor

    Okan Bayülgen'in sunduğu Televizyon Makinası'na bu hafta Ali Krca, Mehmet Ali Erbil, Reha Muhtar, Lerzan Mutlu, Ihlamurlar Altında'nın oyuncularından Bülent İnal, Tuba Büyüküstün ve Nur Sürer konuk oluyor.
    KANAL D / 23.30


    Salıncakta İki Kişi
    Mutsuz bir evlilik yaşadığı halde boşanmaya yanaşmayan Jerry Ryan, New York'ta Bronx'lu dansçı Gittel'e aşık olunca fikrini değiştirir. Ne yazık ki, Jerry yeni bir bağlılığa cesaret edemeyince bu durum ilişkilerine uzun vadede zarar verir.
    Orijinal Adı: Two For The Seesaw Yön: Robert Wise Oyn: Robert Mitchum, Shirley MacLaine, Edmon Ryan, Elisabeth Fraser
    Cnbc-e - 20.45

    Astronotun Karısı
    Jillian ve Spencer Armacost herkesin imrendiği mutlu bir çifttir. Rutin bir uzay mekiği görevinde Spencer, metamorfoza uğrar ve dünyayı ele geçirmeyi hedefleyen bir yaratığa dönüşür. Karısı ise insan olmayan bir varığa hamile kalmıştır.
    Orijinal Adı: Astronout's Wife Yön: Rand Ravich Oyn: Johnny Deep, Gary Grubbs, Tom Noonen Türü: Macera - Gerilim
    ATV - 22.15

    Küçük Çin'de Büyük Bela
    Sıradan bir kamyon şoförü olan Jack arkadaşının Çin'den gelen nişanlısı Miao'yu havaalanından almayı kabul eder. Ancak Miao'nun Çin mafyası tarafından kaçırıldığını görür. Jack, Miao'yu mafyanın elinden kurtarmaya kararlıdır.
    Orj Adi: Big Trouble in Little China Yönetmen: John Carpenter Oynayanlar: Kurt Russell, Kim Catrall, Dennis Dun
    KANAL 7 / 22.45

    Savaş Yılları-2
    Siyasal bir sinema örneği olan Savaş Yılları, bölümler halinde ekrana geliyor. Filmin bu ikinci bölümünde Beyaz Saray'ın Başkanı Lyndon B. Johnson ve danışmanları Vietnam'da kontrolden çıkan savaşın amansız mücadelesini veriyor.
    Orijinal Adı: Path To War Yönetmen: John Frankenheimer Oyn: Michael Gambon, Donald Sutherland Türü: Savaş , Dram
    TRT 2 - 23.00

    Gerçeğin Peşinde
    Küçük bir kasaba olan Prairie'da herkes birbirine güven duymaktadır. Birgün Kimberly, yaralı olarak hastaneye gittiği bir akşam, kasabanın itibarlı doktoru tarafından saldırıya uğrar. Kimse inanmaz ama o bunu kanıtlamaya kararlıdır.
    Orijinal Adı: I Accuse Yönetmen: John Ketcham Oyuncular: Estella Warren, John Hannah, John Kapelos Yapım Yılı: 2003
    TRT 1 / 00.25


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    KANAL 7: (212) 612 90 90
    TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
    STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85
    FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00
    STAR: (212) 413 50 00
    KANAL D: (212) 413 51 11
    atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01
    tv8: (212) 288 51 52
    CNBC- e: (212) 335 00 00
    NTV: (212) 335 00 00
    TV5: (0212) 495 10 05
    HİLAL TV: (0212) 613 96 55
    RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi