T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
E K O N O M İ | 28 OCAK 2006 CUMARTESİ | ||
|
Balıkçılar tek çatı altında birleştiler
Türk deniz ürünleri sanayinin uzun yıllardan beri eksikliğini çektiği dernekleşme nihayet gerçekleşti. Deniz ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Alarko Su Ürünleri Grubu, Amati Bosforo, Bağcı Balıkçılık, Dardanel A.Ş, Kerevitaş, Kocaman Balıkçılık, Pakyürek Tarım, Pınar Gıda Grubu ve Sagun Grup'un girişimleriyle oluşturulan DESAD'ın (Deniz Ürünleri Sanayicileri Derneği) başkanlığını Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Öner yürütüyor. DESAD Başkanı Öner, tavuklarda görülen kuş gribi hastalığının martılar yoluyla balığa geçip-geçmeyeceğiyle ilgili soruları cevaplandırdı. "Bu konuda göğsümüzü gere gere balık etini tavsiye edebiliriz" diyen Öner, Japonya'da 70 kg, Fransa'da 31,2 kg, İtalya'da 24,6 kg civarında olan balık tüketiminin Türkiye'de reel olarak 4-5 kg olduğunu belirtti.
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |