T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 28 OCAK 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Açıl ailesinin yüzü 3,5 ay sonra güldü

Aylardır perişan durumda olan Açıl ailesinin yüzü dün PKK tarafından kaçırılan oğullarının serbest bırakılmasıyla ilk kez güldü. Polis memuru Hakan Açıl, özgür kalır kalmaz annesini arayarak iyi olduğunu bildirdi

PKK'lı teröristlerce 9 Ekim'de kaçırılan polis memuru Hakan Açıl, dün İHD Genel Başkan Yardımcısı Kiraz Biçici, Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Şehmuz Ülek ve babası Muammer Açıl tarafından Kuzey Irak'ta PKK'dan alınarak Türkiye'ye getirildi. Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giren Açıl'ın Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadesinin alındığı öğrenildi. Ülek ve Biçici polis merkezinden ayrılırken, baba-oğul Açıl'in burada kaldığı belirtildi.

Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Ülek, oluşturdukları 8 kişilik bir heyetle cumartesi günü Cizre'ye gittiklerini, dört gün orada bekledikten sonra Hakan Açıl'ın babası Muammer Açıl'a gelen bir telefon üzerine baba Açıl ve İHD'den Kiraz Biçici'yle birlikte Zaho'ya gittiklerini söyledi. Zaho'da iki gece kaldıktan sonra baba Açıl'a bir telefon daha geldiğini belirten Ülek, "Dün sabah kaldığımız otele gelen araç bizi bir saatlik mesafede bir dağa götürdü. Burada 15 civarında gerilla vardı ve Hakan Açıl'ı bize teslim ettiler. Türkiye ile aralarında bir savaş olduğunu, Hakan Açıl'ı esir aldıklarını ve ona kötü muamelede bulunmadıklarını söylediler" dedi.

KÖTÜ MUAMELE YOK

Ülek, Hakan Açıl'ın da kötü muamele görmediğini ancak üzerinde psikolojik baskı hissettiğini söylediğini kaydetti. Hakan Açıl'ı kurtarmak için yola çıkmalarından itibaren ne Türkiye'de ne de Irak'ta ciddi bir engelle karşılaşmadıklarını belirten Ülek, "Aksine güvenlik birimlerine varıncaya kadar herkes katkı sağladı. İçişleri Bakanlığı'ndan da geçtiğimiz il ve ilçelerin kaymakam ve valilerine her türlü kolaylığın sağlanması için talimat verildiğini öğrendik" dedi.

VE MUTLU SON

Heyette yeralan İHD Genel Başkan Yardımcısı Kiraz Biçici, güçlüklerle karşılaşsalar da mutlu sona ulaştıkları için çok sevinçli olduklarını söyledi. Biçici, "Babasıyla çok dramatik bir buluşma oldu. Ağladılar, biz çok etkilendik. Hakan Açıl'ın sağ salim teslim alınması için çok çaba sarf etmiştik ve yorulmuştuk ama bu mutlu sonuç bize herşeyi unutturdu" diye konuştu. Biçici, insan hakları kuruluşları olarak yaşam hakkını herşeyin üstünde tuttuklarını ifade ederek, "Bize bu konularda dava açıldı. Buna rağmen bu girişime girdik. Bizler yaşam hakkını herşeyden üstün tutuyoruz" diye konuştu. Sınırdan geçtikten sonra polis merkezinde alınan ifadelerin ardından, kendilerinin serbest bırakılmasına karşın, baba-oğul Açıl'in tutulmasını eleştiren Ülek, bunun hukuka aykırı olduğunu belirterek, adli makamları göreve çağıracaklarını belirtti.

  • BEHÇET GÜNGÖR - KEZBAN BÜLBÜL / ANKARA

    9 EKİM'DE KAÇIRILMIŞTI

    Mardin'de görev yapan polis memuru Hakan Açıl, 9 ekimde Malatya'daki astsubay ağabeyini ziyaretten dönerken Şırnak yakınlarında PKK'lı teröristler tarafından kaçırılmıştı. Terör örgütü PKK, 11 temmuzda da er Coşkun Kırandi'yi kaçırmıştı.

    Bugün bizim bayramımız

    Hakan Açıl'ın annesi Aysel Açıl, oğlunun serbest bırakıldıktan sonra kendisini cep telefonuyla aradığını belirterek "Ağlamaktan fazla bir şey konuşamadık. Hepimiz çok mutluyuz" dedi. Anne Açıl, yaptığı açıklamada, eşi Muammer Açıl'ın İHD ve Mazlum-Der üyelerinden oluşan heyetle 7 gündür Cizre'de bulunduğunu belirterek, yapılan görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini ve oğlu Hakan'ın teslim alındığını kaydetti. Gözyaşları içinde konuşan anne Açıl, "Çok mutluyuz. Oğlumu Eskişehir'de bayram havasında karşılayacağız. Geçtiğimiz bayramlarda çok buruktuk. Asıl bayram bizim için bugün"şeklinde konuştu

  • ESKİŞEHİR


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi